Včera som si začal rožtahovať ucho, dal som si tam slimáka mám ho teraz tak na 3mm, ale ucho mi dosť napuchlo, bolí ma a keď si toho slimáka povitiahnem, ide mi hnis, čo mám robiť, mám si ho pri čistení vyberať, dnes som s
Možno si to moc prehnal, aky veľký máš rozťahovák? Ja som začínala s tým čo mal začiatok taky uzky že mal asi len jeden mm.. netreba to prehaňať lebo potom to hnisá a nepomôže nič len to vybrať, počkať kým s zahojí a tak to drbnúť nazad.
@wonnie no ja mám len slimáka 2-3 mm išlo to v pohode, len pri konci to trošku bolelo a nič, bolo to v pohode len na druhý deň keĎ som sa zobudil tak som mal za uchom krv to som si vyčistli a počas dna mi to napuchlo a všimol som si hnis, myslím, že v tej veľkosti to nebude
tak v tom to asi nebude no, ja som tiež takým začínala a mala som to v pohode, mňa to na začiatku len bolelo.. ja neviem skús si to tam napchať a nevyberať to aspoň dva dni, si to dneska čistil možno zajtra to odpuchne trošku a ked ne vyber, nechaj zahojiť a skus ešte raz
@wonnie a ako to mám čistiť, mám to normálne celé vyberať, aleebo ako? ja som to robil tak, že som si to povybral tým som vytlačil aj hnis potom som si to celé vyčistli a zase zasunúl, potom mi však namiesto hnisu išla krv..
proste nie, keď ťa dávanie slimáka do ucha bolí, tak je to zlé a daj si tam menší. 3 mm? na prvýraz? čotijebe? to musíš pekne max. milimeter za mesiac, ináč sa ti tam spravia hnusné blowouty, čiže okraje okolo toho tunela alebo ti odhnije celé ucho, vyber si ho a počkaj, kým sa to zahojí a potom začni niečím menším.
a medzitým využi čas na zistenie si niečoho o tom, čo ideš robiť. odporúčam awfulmodifications.com ak vieš niečo po anglicky.
Mne sa to stalo tiež keď som si rozťahovala druhé ucho. Keďže som nemala malý rozťahovák vyrobila som si ho z fima. Nanešťastie naň mám alergiu. Takže skús rozťahovák z iného materiálu.
@burble no mňa dávanie slimáka do ucha bolelo keď som ho mal asi v polke keď to bol ten 2 mm, potom som si ho tam na silu narval a mne tie slimáky vyrábala taká Čo sa tomu rozumie a venuje roky... povedala že týmto maám začať a tiež sa mi to zdá nie také veľké... ako teraz keď som si ho vyčistil tak to už nemám hnisavé, skor by ma teraz zaujímalo ako to čistiť, pretože ma to bolí aj kvoli tomu že si to pri tom vždy vydráždim.
@tsubakinagisa no ja mám nejaký materiál, ktorý by mal byť proti alergický, mne ho jedna taká vyrábala a myslím, že by sa mi alergická reakcia neprejavila tak rýchlo ale tak ďakujem
načo si si to rval do ucha nasilu? potom jasné že to hnisá.. nervi to tam nasilu, napchaj to tma len do tej miery pokiaľ to nebolí a potom to nechaj tak.. ten slimák sa v noci potom začne posúvať sám a tak že ťa to potom nebude bolieť.. tak ano ja to cele vyberam ked ma to začina bolieť, rozťahovák drbnem pod teplu vodu, umyjem aj ucho, drbnem si tam alpu, framikoin dam to nazad a na dalši den to je ok, ale mne to nikdy nehnisalo iba to bolelo.
@wonnie no ale to nasilu bolo fakt ani nie 1 mm a keby si to tam nedám tak by sa mi to šmýkalo von z ucha... a ja keď si s tým hýbem tak ma to bolí, myslíŠ, že bude dobré, keď si to hneď po dni vyberiem aby som si to vyčistil ?
@andriu5 tak že sa tomu venuje roky neznamená, že tomu nejak extra rozumie zase. a tie doma vyrábané sú určite nie sterilné, tak tým viac by si mal dávať pozor, aby to nebolelo, lebo bolesť = niečo je v neporiadku, natrhnuté atď. = dostanú sa tam baktérie a podobné svinstvá = hnisá = spraví sa ti blowout nebo jazva.
úplne vážne si ho vyber kým sa to nezahojí, to je tak aspoň dva týždne odkedy to prestane hnisať, a čisti ucho napr. slanou vodou, na opuch môže pomôcť panadol alebo panadol.
teraz si to určite vyber a nechaj zahojiť.. potom ked to tam nadrbeš do toho ucha zas, ked sa ti to zahojí tak to už určite nerob na silu, aj ked to bude vypadavat, tak si to budeš furt davať naspäť a časom ani nebudeš vedieť ako to budeš mať tak že ti to nevypadne.. inak ti už neviem poradiť
@burble ale aj keď som si to išiel dávať, tak som si to poriadne dezinfikoval a aj dierku som si dezinfikoval... a myslím, že bolesť pri takých veciach je normálna, no ten pralen alebo panadol asi využijem, pretože som to mal úplne opuchnuté dvojnásobok druhého laloku ale už sa mi to ustálilo...
@wonnie no dobre tak ďakujem, síce si to skúsim nehať ešte aspon deň lebo bolesť prestáva len keď si to povyťahuje tak ma to bolí, inak už ani nie, len cítim taký pocit, že mám niečo laloku... a určite si to povitiahnem..
@andriu5 BOLESŤ NIE JE NORMáLNA! je jedno, čo si myslíš, pretože nezávisle od tvojho názoru bolesť normálna nie je. proste ak to bolí, robíš niečo zle, a ak z obyčajnej dierky rozťahuješ rovno na 3mm tak robíš niečo zle, roztiahni si predtým tú dierku minimálne tak, ako mávajú čojaviem, ženské čo nosia ťažké náušnice, proste keď ti tam nejde strčiť ten slimák, tak si tam strč niečo tenšie, teraz si dám facku za to, že ti takú blbosť odporúčam, ale furt je to lepšie jak to čo robíš ty, daj si tam napríklad obyčajný kúsok toho okrúhleho špáratka čo má ostrý koniec, aspoň na týždeň, a uvidíš jak to krásne pôjde.
samozrejme to sprav až potom ako sa ti zahojí dierka.
@burble no to je dosť neskoro, ako píšem, tá bolesť už nie nie je, je ju cítiť len keď si to vyberám, ale to som cítil aj keď som tam mal normálnu naušnicu a aj v tom štúdiu kde mi to robili, tak mi povedali, že si to nemám vyberať pokial sa to nezahojí lebo keď si to budem dávať naspať bude ma to bolieť
@andriu5 sure, normálna náušnica bolí, pretože je to prepichnutie kože, ale toto nemá, a to som si nevymyslela ja. a keď to tam necháš, tak sa teš na niečo takéto:
@andriu5 áno, a dala som obrázky s väčšími dierami pretože tam to lepšie vidno, ale podobná vec sa ti môže spraviť aj na 3 mm, a pokiaľ to nedoliečiš alebo zase pôjdeš nejakým 3-4 mm skokom na väčšie, tak takto skončíš.
@burble veď chcem si to zvačšiť, ale až keď sa mi to úplne dolieči, veď dierku som si dal prepichnúť len kvoli tomu aby som si to mohol rozriahnuť, a tiež som čakal dosť dlho síce mi povedali že 2 týždne sa to lieči a oveľa dlkšie som čakal na úplné doliečenie, s týmto tiež počkám, aspon keby ma to prestane bolieť pri vyťahovaní, lebo sa mi to potom ťažko čistí.
@andriu5 ach chlapče, tebe to nijak nedochádza. dierka sa ti správne nevylieči pokiaľ si to nevyberieš a neroztiahneš ešte raz právne, a keď sa ti nevylieči, tak máš zarobené na niečo také ako tam hore.
btw, po prepichnutí máš čakať dva týždne až mesiac len na výmenu náušnice za iný materiál, na rozťahovanie minimálne tri mesiace, koľko to bolo u teba?
Co ti dava?! 3 mm? To musis zacat uplne od najmensieho, ty idiot! zistoval si si vobec o tom nieco?
no ale ked mam povedat pravdu, ja som tiez mala hnis v uchu, aj mi to mrvacalo a bolelobma to takx ze som sa toho ucha sotva mohla dotknut, ale preslo to.. No neradim ti to robit ako ja, to moze zle dopadnut..
@37 ja som asi 2 mesiace ale mne tá žena čo mi to robila povedala že po 2 týždňoch to budem mať už zahojené... a tak si to povyberiem nehám si to len na tom 1-2 mm
@sisooolq lenže mňa to nebolelo keď som si to robil iba trošku pálilo ani mi to nekrvácalo ani nič ... všetko bolo normálne a teraz si s tým normálne hýbem hocičo si s tým spravím, len keď si to vyťahujem ma to bolí, a poznám aj takých čco si tam jebli 5 mm na začiatok a nič sa nestalo teraz majú 3 cm a je
@sisooolq veď hej, len to musím nejako čistiť a je to dosť veľká bolesť keď to vytiahnem vyčistím a dávam naspať a potom mi ide aj krv, no skúsim do zajtra ako to bude či to bude menej bolieť pri vyťahovaní
@burble áno ale to druhá ... ja by som si to nedal nikdy prepichnúť ako prepichnutie je oveľa bolestivejšie a nastrelenie je oveľa rýchlejšie a ani to necítiš
@andriu5 blik?...však nebolelo..ale začalo...čím to asi bude? trdlo ..každý, koho poznám, čo si tam narval hneď väčšie číslo, tak mal nejaké problémy alebo bolesti...ja som začala 1mm a týmto veciam som predišla
@andriu5 jaj, ved to hej, staci rano a vecer a bodka.. sak punk, clovece..
@burble jadobre viem, co robim, jasne? ty tu zasa hystercis jak salena.. Tak nech si to vybere a zacne odznova, alebo si to tam necha.. Boze je to ulne jedno..ja som si nechala a co..zijem..
@sisooolq aj ja viem, o čom hovorím, viem, ako dopadlo moje pchanie slimáčika, ktorý sa mi zdal úplne malý nasilu, a hlavne som videla veľa prípadov, keď si to tam človek nechal, lebo veď čo už....a nedopadlo to dobre.
@sisooolq nemá, pretože tam máš dať takú veľkosť slimáka, do ktorej sa ucho dokáže bezbolestne natiahnuť, keďže koža je prirodzene elastická.
čiže po milimetri, alebo páskovanie, keď v pravidelných intervaloch na tunel pridáš jednu vrstvu lepiacej pásky, ako môže takýto malý rozdiel v zdravom uchu bolieť?
@andriu5 ono si tú dieru môžeš postupne aj zväčšovať, vieš? nikto ti nekáže zostať pri 1mm omg! len tým začať aj ja mám už dávno 8mm...len som jednoducho začala od jednotky, lebo mám rozum.
@andriu5 pochopiteľne, že slimákom! omg......aký mesiac? vôbec to nemusí byť mesiac....síce, ono závisí aj od toho, ako sa ti to rýchlo hojí...ja už som si dávala väčšieho slimáka po týždni...a žiadny problém ....každopádne, to je totálne jedno, keďže ty už si urobil, ako si urobil..podstatné je vyriešiť tvoj aktuálny problém
totiž, u každého je to iné... keď má niekto citlivé ucho, bude ho to bolieť a môže mu aj pár dní hnisať (napríklad mne, až na to, že mne hnisalo docela dlho)..
ja neviem, keď si do takej malej dierky nacpeš aj malý slimáčiček, môže to bolieť..
bože však ejdnak musíš na to ist pomaly .. jasne že ti to napuchne hnisa.. strekni si tam dezinfekciu a nechaj to tam aspon týžden. ak to bdue tiež strašne hnsune hnisat vyber ho nadobro a počkaj kym sa to zahojí potom roztahuj
vyber, vydezinfikuj, nechaj tak nejaký týždeň-dva a potom začni pekne od 1mm a nedávaj viac, ako ten milimeter za týždeň, hnusne ti to zahnisá a zapáli sa, a hlavne to bude tak bolieť...
Vytiahni to celé, nechaj to zahojiť a začni odznova, ako tu písali - od najmenšieho čísla a pekne pomaly, keď ti to toto robí. A tiež dosť záleží od materiálu slimáka, z fima to bolelo aj mňa, ale keď som to vymenila za plast, šlo to omnoho ľahšie a ani to tak nebolelo. A DEZINFIKUJ HLAVNE!!
@natyfuckingo omg úbohosť, niektorý sa strašne nudia ako napr. ty... všetci sa tu vedia zapájať ku téme iba ty úplne od veci, aby si sa stala strašne zaujímavou, no tvoje komentáre budem ignorovať určite.
Inááák, pre všetkých ktorý sa snažili pomocť...
včera som si to natrel takou nejakou masťou, lebo som inú nenašiel a tak som sa zobudil pozerám, opuchnuté to nie je vobec a hnis mi tiež nešiel iba taká vodička, ale to som si ráno umyl zase som si to tou masťou natrel a je to v pohode už ma to vobec nebolí iba keď si to silno ťahám, ale to je normálne a podľa mňa aj tie 3mm neboli také hrozné, som rozmýšlal, že si tam dám už hrubší, ale predsa radčej ešte počkám, nech nespravím blbosť ale teraz je to už naozaj úplne v pohode žiadne problémy
@antifunebracka ja to nerobím kvoli móde, proste sa mi to páči, to nie je móda... a pre zaujímavosť okrem ucha, ušnej chrupavky, nosa, atď. som videl rozťahováky v ústnej uzdičke pod jazykom (má to kamoš), a videl som aj v pere normálne tunel 2mm.
vybrat, nechat odpocinut, o tyzden-dva zacat od znova podla mna najlepsie s rovnym, co najtensim roztahovakom a hlavne nie s takym co je vyrobeny z fima (neviem ako vam ale mne to nerobilo dobre na tie usi).
a hlavne to nedri nasucho lebo si natrhnes dierku zvnutra a to moze viest k inym problemom potom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
v lalôčku máš hnis.
proste nie, keď ťa dávanie slimáka do ucha bolí, tak je to zlé a daj si tam menší. 3 mm? na prvýraz? čotijebe? to musíš pekne max. milimeter za mesiac, ináč sa ti tam spravia hnusné blowouty, čiže okraje okolo toho tunela alebo ti odhnije celé ucho, vyber si ho a počkaj, kým sa to zahojí a potom začni niečím menším.
a medzitým využi čas na zistenie si niečoho o tom, čo ideš robiť. odporúčam awfulmodifications.com ak vieš niečo po anglicky.
úplne vážne si ho vyber kým sa to nezahojí, to je tak aspoň dva týždne odkedy to prestane hnisať, a čisti ucho napr. slanou vodou, na opuch môže pomôcť panadol alebo panadol.
samozrejme to sprav až potom ako sa ti zahojí dierka.
a dezifenkcia nie je to isté čo sterilizácia.
a rozdiel medzi mnou a tou babou na obrázkoch je taký, že ja mám dierku 2-3 mm a ona má 2-3 cm...
btw, po prepichnutí máš čakať dva týždne až mesiac len na výmenu náušnice za iný materiál, na rozťahovanie minimálne tri mesiace, koľko to bolo u teba?
no ale ked mam povedat pravdu, ja som tiez mala hnis v uchu, aj mi to mrvacalo a bolelobma to takx ze som sa toho ucha sotva mohla dotknut, ale preslo to.. No neradim ti to robit ako ja, to moze zle dopadnut..
no, tak proste povkaj kym to prejde a kym sa ti uplne nezahoji ta rana a bodka, neres..
stavím sa že ti to ešte aj prepichovala pištoľou.
@burble jadobre viem, co robim, jasne? ty tu zasa hystercis jak salena.. Tak nech si to vybere a zacne odznova, alebo si to tam necha.. Boze je to ulne jedno..ja som si nechala a co..zijem..
A ja ho nenutim, nech si to tam nechava, dobre som vedela co robim, ale proste som sa rozhodla, ze si to tam necham..
a este otazocka..ked si davam do ucha slimaka, nema to bolet? to je riadna kktina..
čiže po milimetri, alebo páskovanie, keď v pravidelných intervaloch na tunel pridáš jednu vrstvu lepiacej pásky, ako môže takýto malý rozdiel v zdravom uchu bolieť?
hej, v podstate aj máš, aj nemáš pravdu..
totiž, u každého je to iné... keď má niekto citlivé ucho, bude ho to bolieť a môže mu aj pár dní hnisať (napríklad mne, až na to, že mne hnisalo docela dlho)..
ja neviem, keď si do takej malej dierky nacpeš aj malý slimáčiček, môže to bolieť..
vyber, vydezinfikuj, nechaj tak nejaký týždeň-dva a potom začni pekne od 1mm a nedávaj viac, ako ten milimeter za týždeň, hnusne ti to zahnisá a zapáli sa, a hlavne to bude tak bolieť...
Po 10 dňoch si daj 2mm a v takýchto intervaloch a veľkostiach pokračuj až na vysnívanú veľkosť
Teraz si strč ucho do alpy a ani ho moc nevyťahuj.
Inááák, pre všetkých ktorý sa snažili pomocť...
včera som si to natrel takou nejakou masťou, lebo som inú nenašiel a tak som sa zobudil pozerám, opuchnuté to nie je vobec a hnis mi tiež nešiel iba taká vodička, ale to som si ráno umyl zase som si to tou masťou natrel a je to v pohode už ma to vobec nebolí iba keď si to silno ťahám, ale to je normálne a podľa mňa aj tie 3mm neboli také hrozné, som rozmýšlal, že si tam dám už hrubší, ale predsa radčej ešte počkám, nech nespravím blbosť ale teraz je to už naozaj úplne v pohode žiadne problémy
vlastne mi ani nenapada dovod, preco by to mody NEmalo prist
OMG! ani si nevieš predstaviť ako si mi vstúpil do duše sa cítim teraz nejako mravne čistejšia
mám pocit, že si tu prvýkrát
exot
a ja som zas videl, ako typek vys3elal skolu, a co
a hlavne to nedri nasucho lebo si natrhnes dierku zvnutra a to moze viest k inym problemom potom.
za 1 koza ti hnisat nezacne, tzn to tam musis mat natrhnute alebo rozdrate - ides na to prilis rychlo a prilis tvrdo
za 2 ked vidim ze mi nieco hnisa, znamena to ze to nie je v poriadku tak vyberem neprirodzenu vec ktoru som tam vopchal a necham nech sa to ukludni.
More, tak si prečítaj nejaký ten 'návod' na rozťahovanie.
V prvý deň hneď tri milimetre je veľa podľa mňa. Daj uchu čas.