By ste sa cudovali, ale uz dnes ide dost do popredia aj rustina, takze tazko povedat, ale ja osobne by som sa asi tiez ucil radsej po spanielsky, viac sa mi to paci
nerobím- ja som pocula opacný názor rusko začína opäť expandovať-takže čo môže byť za 10 rokov? - nemyslím opätovný komunizmus- len vravím, že sa stavia na nohy..na druhú stranu po španielsky hovorí skoro celá Južná Amerika
ano ved prave pre nas je to lahke- a ked sa este pojde studovat dalej rustinu niekde do zahranicia napr do anglicka tak budes frajer ze si sa to naucil
španielčina má velkú perspektívu ale ruština može byť užitočnejšia, najma v budúcnosti kedže nie až tak vela rozpráva po rusky a bude žiadaná a možno aj lepšie ohodnotená, si myslím
No, zalezi podla toho kde chces pracovat, ale myslim ze ak ostanes v Europe, tak jednoznacne RUSTINA. Spanielsky rozprava velka cast sveta, ale nam je to nanic. Kedze sa nenachadzame v Amerike, ale v Europe, tak je nam ovela uzitocnejsia rustina.
Najdolezitejsie jazyky pre europanov: ANGLICTINA, NEMCINA a RUSTINA. Ked viete tieto 3 jazyky, tak sa urcite dohovorite v celej Europe, a vo velkej casti sveta.
Ja sa sice ucim spanielsky, ale to len preto ze rustina sa neotvarala, hoci som si ju daval ako jazyk. Boli sme az dvaja
tak podla mna je pre nas dolezitejsia rustina...ved si staci pozriet neake hospodarske noviny a zistis ze rusi vo velkom vykupuju slovenske podniky a firmy...a to iste je aj v cesku...tam uz rusi vlastia cele karlove vary
len tak mimochodom na nasej skole mame povinny 2. jazyk rustinu...gymnazium golianova nitra
Ja mam teraz rustinu ako treti cudzi jazyk a je to skvele
Dnes uz hovori anglicky kazdy pod 30. Druhy jazyk je nevyhnutnost a pokial sa s nim chces uplatnit tak 3 jazyky su najziadanejsie: arabcina, cinstina a rustina. Ked viete anglicky a jeden z tychto jazykov, nemate probelm s prachmi. Btw. ked hovorite s rusom jeho rodnou recou, tak automaticky vas bere za priatela su velmi mily rusaci ked s nimi hovorite rusky
ak by som ti mal poradit, tak si jednoznacne zvol rustinu. Kedze je to 2. jazyk, tak sa ho nebudes nikdy nejako vazne v skole ucit. Tak nejak to funguje u nas na skole, ze 75% ludi ten druhy jazyk neovlada a ma ho len preto ze musi nieco mat. A preco rustina? mozno nebudes ovladat jazyk, ale aspon sa naucis AZBUKU, co sa ti zide ovela viac, ako zakladne frazy po spanielsky (co asi tak ja ovladam po 4 rokoch ucenia ).
v skole mame povinny druhy nemcinu a to beriem naozaj ako 2roky zabiteho ucnia- mam voci nej jednoducho averziu- a na vyber som nemala- preto si chcem zvolit iny jazyk ktoremu sa budem intenzivne venovat ...a nechcem ostat na slovensku ale za hranica mi europy an
spanielcina podla mna, spanielsky hovori strasne vela ludi v europe, lebo na skolach je casto spanielcina ako cudzi jazyk, je dokonca velmi oblubena, co sa o rustine neda povedat, ta sa ani len neponuka ...a cela juzna amerika habla espanol...
a co tak oboje ...???ale lepsia je asi rustina teda lahsia ja sa ucim rustinu a tak da sa povedat ze neico z tej rustiny uz aj viem a tento rok som zacala so spanielcinou a dost ma to bavi neviem je to velmi zaujimavy jazyk ....ale rustina asi vyhrava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
jasne ze spanina
ale nieje to dovod, aby som sa ucil cinstinu
ich mam rad!
Rustina sa mi paci a ak mas ake take lingvisticke nadanie tak za tyzden vies provizorne vypravat po rusky.
kazdy sa nauci najrychlejsie jazyky svojej rasy by som povedal
Najdolezitejsie jazyky pre europanov: ANGLICTINA, NEMCINA a RUSTINA. Ked viete tieto 3 jazyky, tak sa urcite dohovorite v celej Europe, a vo velkej casti sveta.
Ja sa sice ucim spanielsky, ale to len preto ze rustina sa neotvarala, hoci som si ju daval ako jazyk. Boli sme az dvaja
len tak mimochodom na nasej skole mame povinny 2. jazyk rustinu...gymnazium golianova nitra
Dnes uz hovori anglicky kazdy pod 30. Druhy jazyk je nevyhnutnost a pokial sa s nim chces uplatnit tak 3 jazyky su najziadanejsie: arabcina, cinstina a rustina. Ked viete anglicky a jeden z tychto jazykov, nemate probelm s prachmi. Btw. ked hovorite s rusom jeho rodnou recou, tak automaticky vas bere za priatela su velmi mily rusaci ked s nimi hovorite rusky
25: noo tie vary hh to mas teda pravdu. ved to aj tak vyzera