dátum spotreby je čas garantovaný výrobcom, dokedy MINIMÁLNE musí byť výrobok po(u)žiteľný bez toho, aby ti spôsobil ujmu na zdraví.
takže, samozrejme, veľa vecí je ok aj po tomto dátume, a tie sterilizované, konzervované, vyéčkované obzvlášť, ale pravdepodobne nikto normálny - a ani dlhoročne v kuchyni pôsobiaci - nepestuje v špajze plesne a živé kultúry, aby ti mohol dať odpoveď na takúto otázku.
+ dosť ma zaráža, aké musí mať človek doma pomery, keď tam suší niečo tak staré.
keď nájdú v potopenej lodi flašku vína alebo niečo takéto, tak je to väčšinou poživatelné. Ale neviem či by som to riskoval. Snad neni problém skočit do obchodu pre "čerstvé" sardinky.
ja by som to nerobila
vieš čo je to tri roky po záruke? lebo neverím, že tam je rok záruka, ale keď sa chceš dostať na infekčné prosím pokojne to zjec, ale aspoň to hodne zapi mliekom
nemyslela som tým sociálny status, neboj sa proste si to nedokážem predstaviť, a už vonkoncom nie, keď vieš, že ničo tak staré tam máš, a naďalej to tam ponechávaš
ale asi som moc pedant... a nie som chlap
@luc.ka a co s tym mam spravit? nerad vyhadzujem jedlo a navyse konzervy vydrzia podstatne dlhsie nez je udana minimalna trvanlivost. Teda zatial som sa ani raz neposral no hej, my chlapi zvykneme mat vela veci u prdele.. cez vikend som jedol 10 dni stary jogurt aj tak je to sama chemia, takze sa velmi nema co stat, pokym tam nerastie zelen...
veď 99% môjho príspevku bolo o tom, že veľa vecí je ok aj po záruke... tak ale ja nezvyknem dobrovoľne pestovať zeleň v téglikoch a jasné, že keď sa na pár dní zabudne v chladničke nejaký jogurt, tak to najskôr otvorím, až potom vyhodím
na margo tej chémie... keď tam tá zeleň narastie, aspoň niečo je tam "živé"...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
1. poobzeraj
2. ovoňaj
3. ochutnaj malý kúsok
ak sú ok tak je kľudne použi
takže, samozrejme, veľa vecí je ok aj po tomto dátume, a tie sterilizované, konzervované, vyéčkované obzvlášť, ale pravdepodobne nikto normálny - a ani dlhoročne v kuchyni pôsobiaci - nepestuje v špajze plesne a živé kultúry, aby ti mohol dať odpoveď na takúto otázku.
+ dosť ma zaráža, aké musí mať človek doma pomery, keď tam suší niečo tak staré.
vieš čo je to tri roky po záruke? lebo neverím, že tam je rok záruka, ale keď sa chceš dostať na infekčné prosím pokojne to zjec, ale aspoň to hodne zapi mliekom
@etelnair
dakujem vsetkym za prispevky potesenim na zlost vsetkym neprajnikom konstatujem ze som sa zatial neposral a dokonca to chutilo vyborne
ale nonono, jedna plechovica niecoho po zaruke sa najde hadam v kazdej domacnosti
@luc.ka o akych pomeroch rozpravas? Ja doma susim po zaruke 2-3 konzervy hribov a fazule a nemam pocit, ze by som bol nejaky stokar.
nemyslela som tým sociálny status, neboj sa proste si to nedokážem predstaviť, a už vonkoncom nie, keď vieš, že ničo tak staré tam máš, a naďalej to tam ponechávaš
ale asi som moc pedant... a nie som chlap
veď 99% môjho príspevku bolo o tom, že veľa vecí je ok aj po záruke... tak ale ja nezvyknem dobrovoľne pestovať zeleň v téglikoch a jasné, že keď sa na pár dní zabudne v chladničke nejaký jogurt, tak to najskôr otvorím, až potom vyhodím
na margo tej chémie... keď tam tá zeleň narastie, aspoň niečo je tam "živé"...