Na panvicu tresnem encián žiaden olej ani korenie, nič... a nechám ho, kým troška zhnedne
medzitým si natrhám paradajky a šalát a papriku a kadejakú inú zeleninu... z ktorej spravím šalát (a, samozrejme, v šaláte nesmie chýbať bazalka ) a potom papám
špagety, praženica s paprikou, párkami, hlivou...čo ma napadne....a dezert banánové tyčky ...z banána urobíme tyčku a vyrežeme stred...tak aby "tyčka" bola dutá, vonkajšok banána dáme asi do polky do čokoládovej polevy a posypeme orechmim do vnútra dáme šľahačku alebo čokoládovú penu
nikdy nevarím a na obed mám každý deň to isté - rôznu zeleninu nakrájanú na kocky, olivy, hrášok alebo cícer z konzervy, do toho zamiešať cottage cheese alebo tvaroh a lyžičku horčice. a je to šmak najvačší.
ešte mi strašne chutí nastrúhať na pozdĺžne pásiky cuketu (surovú) a k tomu dať paradajkový pretlak a syrovátkový syr (lidl). tiež netreba nič variť.
ja vždy robím cestoviny buď si ich uvarím a dám len tak s grankom, alebo si urobím omáčku z toho, čo máme. Napríklad popražím nejakú slaninku dám nato paradajky prípadne nejaké párky, alebo šunku proste čo máme v chladničke potom nejaké šampiňóny, kukuricu.... buď tam dám nakoniec pretlak a kečup a je to ako špagety alebo to zahustím smotanou na varenie z lyžicou hladkej múky. navrch syr a jeto mňamka vždy ma prekvapí chuť lebotak vždy dám niečo iné a vždy to ochutím inými bilinkami
tzatziky, je to dosť jednoduché, ďaej som si včera robila baklažán na olivovom oleji a cesnaku, potom na konci som dala do toho paradajky, tie stačí len opariť a aby pustili šťavu a posypeš parmezánom, trochu soli dáš a je to úžasné! Parmezán je super na všetku zeleninu, napríklad si môžeš spraviť namiesto baklažána aj špargľu a hodiť tam aj čerstvú cibuľku.
A ak nemáš rada zeleninu, tak klasickú zapekanku si sprav, lebo knedľu nasladko- kúpiš knedľu, oparíš ju, posypeš grankom/múčkou na buchty (kakao+cukor), poleješ maslom... A máš. Alebo spravíš marinádu a dáš kuracie mäso, uvaríš, dáš na lístkové cesto biely jogurt, mäso a ešte oparíš špenát a tiež to tam dáš, zroluješ, dáš do rúry, výborné jedlo, môžeš to mať aj so zemiakmi. Alebo mne veľmi chutí kuracie mäso v marináde z olivového oleja, šalvie a medu- to je podľa mňa úžasné. Vedela by som ti takýchto receptov dať kopu, na všelijaké cestoviny, šaláty, koláčiky... Napíš, ak budeš chcieť
ja strašne rada varím, čiže také čo je rýchlo spravené málokedy robím. ale keď tak, boloňské špagety, zeleninový šalát s dresingom, pizzové slimáčiky, nejaké cestoviny, kura/ baklažán s ryžou/ zemiakmi, brokolicová polievka alebo zapekané dačo. . .
V rámci udržiavania štíhlej línie sú rýchlovky u mňa väčšinou nejaké ovocie/zelenina/biely jogurt(prípadne aj s čerstvým ovocím - bez cukru), alebo nejaké tmavé pečivo (- záleží od toho, koľko je hodín).
Alebo keď si robím obed v robote, štýlom - ráno nakúpim po ceste do roboty a v robote zbúcham - tak to je väčšinou šalát a k tomu buď mozzarella/ nejaký tvrdý syr do 40% t.v.s./ tuniak vo vl. šťave/ pečené kuracie stehno (pri robote mám carrefour a tam ich predávajú - dokonca sú veľmi dobré - skrátka nejaká bielkovina, nech to aj zasýti.
Kedysi som si ako rýchlovku (varenú) robila buď zemiaky uvarené v šupke+maslo alebo uvarené cestoviny (iba pokvapkané olejom, veľmi mi chutia samotné cestoviny) - a už viem, prečo som musela tento rok chudnúť
cestoviny s paradajkami, mozzarellou,bazalkou,kečup alebo niečo hocičo tekuté a to pomiešaj na panvici s olivovým olejom a môžeš tam dať v podstate ešte hocičo iné
Keď sa mi nechce zdĺhavo variť, robím šaláty. Proste vezmem všetku zeleninu, čo doma máme, prípadne ešte nejaké syry, vajíčka... aj napr. také arašidy a jablká chutia skvele v šaláte.... a zmiešam všetko s olivovým olejom
(cibuľku opražiť na panvici, pridať kúsky nakrájanej salámy/šunky/klobásy/párkov, kus syra ak je nadrobiť(nemusí byť), a zaliať kečupom, chvíľočku povariť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Na panvicu tresnem encián žiaden olej ani korenie, nič... a nechám ho, kým troška zhnedne
medzitým si natrhám paradajky a šalát a papriku a kadejakú inú zeleninu... z ktorej spravím šalát (a, samozrejme, v šaláte nesmie chýbať bazalka ) a potom papám
cestoviny.
"čo dom dal" alebo rýchlovka tuná znamená banány al. iné ovocie.
@lukaso121
čo to znamená skoro vegánske?
prípadne si naplním voľajakou dobrou zmeskou lístkové cesto a to dám zapiecť
alebo si orestujem cukinu na sladkej papre
alebo si urobím ryžu s cesnakom a zázvorom
ale mne sa väčšinou chce vyvárať, lebo to strašne rada robím
Síce to nie je veľmi rýchlo urobené, ale jednoduché na prípravu
ja som za posledne mesiace celkom prisla na chut rybim prstom so zemiakovou kasou. alebo spenat s volskym okom a zemiakmi, mnam!
ale je pravda ze ked som naozaj hladna tak idem na pizzu a nestravim varenim ani minutu.
v podstate iba tieto veci robím
ešte mi strašne chutí nastrúhať na pozdĺžne pásiky cuketu (surovú) a k tomu dať paradajkový pretlak a syrovátkový syr (lidl). tiež netreba nič variť.
alebo zemiaky v šupke okorením, nakrájam a dám to piecť. A keď som moc hladná aj fazuľu si k tomu urobím
ďakujem, už poznám definíciu vegánstva.
A ak nemáš rada zeleninu, tak klasickú zapekanku si sprav, lebo knedľu nasladko- kúpiš knedľu, oparíš ju, posypeš grankom/múčkou na buchty (kakao+cukor), poleješ maslom... A máš. Alebo spravíš marinádu a dáš kuracie mäso, uvaríš, dáš na lístkové cesto biely jogurt, mäso a ešte oparíš špenát a tiež to tam dáš, zroluješ, dáš do rúry, výborné jedlo, môžeš to mať aj so zemiakmi. Alebo mne veľmi chutí kuracie mäso v marináde z olivového oleja, šalvie a medu- to je podľa mňa úžasné. Vedela by som ti takýchto receptov dať kopu, na všelijaké cestoviny, šaláty, koláčiky... Napíš, ak budeš chcieť
Alebo keď si robím obed v robote, štýlom - ráno nakúpim po ceste do roboty a v robote zbúcham - tak to je väčšinou šalát a k tomu buď mozzarella/ nejaký tvrdý syr do 40% t.v.s./ tuniak vo vl. šťave/ pečené kuracie stehno (pri robote mám carrefour a tam ich predávajú - dokonca sú veľmi dobré - skrátka nejaká bielkovina, nech to aj zasýti.
Kedysi som si ako rýchlovku (varenú) robila buď zemiaky uvarené v šupke+maslo alebo uvarené cestoviny (iba pokvapkané olejom, veľmi mi chutia samotné cestoviny) - a už viem, prečo som musela tento rok chudnúť
alebo si orestujem cuketu a baklažán
alebo osmažím lososa a urobím si zeleninový šalát
Alebo si uvarím párky a špenát s volským okom... (keď mám čas, tak aj zemiakovú kašu k tomu ak nie, tak len chleba)
Alebo si hodím na panvicu filé a zjem to s chlebom
Alebo bravčové maso na hamburger si hodím na panvicu a tiež s chlebom alebo horčicou
To je základ mojich rýchloviek, ale samozrejme vymýšľam vždy podľa toho, čo mám doma...
(cibuľku opražiť na panvici, pridať kúsky nakrájanej salámy/šunky/klobásy/párkov, kus syra ak je nadrobiť(nemusí byť), a zaliať kečupom, chvíľočku povariť..
urobí sa to skôr ako cestoviny