@mousisitka - piča, je ťažké vyrovnať sa s akoukoľvek ťažkou chorobou či postihnutím, ak je na celý život je jedno aké je človek sa s tým nevyrovná nikdy na 100 %
neviem si predstavit zivot bez zraku, bez hudby a bez sportu (aj ked tu zalezi na tom, ake pohybove postihnutie by to bolo) .. ale asi aj tak je pre mna najmensie zlo nemota
Bože. Keby ste boli nemí, mohli by ste stále svoje myšlienky písať. Pri počítači toho aj tak moc nenarozprávame Na slepotu máme braillovo písmo a keby som bol hluchý, ako by som počúval hudbu?
@hangtime11 Tie nadavky si si vazne mohol odpustit, necita to iba autorka (ktora si za tuto temu a ani za inu take nadavky urcite nezasluzi), ale aj ostatni a niekoho (napriklad mna) vie take vyjadrovanie dost znechutit.
@10 My sme sa podobnej otazke venovali na fyziologii zivocichov, ze ktory zo zmyslov by nam najmenej chybal. Vacsina povedala, ze cuch, ale zas ked si vezmeme nejake zviera, ktore ak potravu neciti, ochutna z nej a moze sa tak lahko otravit. Cize celkovo je to vlastne relativne
@hangtime11@10 Koľko je tu nezmyslených a irelevantných otázok/fór/ankiet? Stovky, a určite sú aj horšie ako táto.
K téme: Z týchto štyroch okrem hluchoty so všetkými So zavretými očami chodím rád, veľa toho nenarozprávam, takže nemota by nebola taká hrozná, a (neviem prečo) často rozmýšľam, aké by bolo byť na vozíku, a neprichádza mi to až také zlé Viem, teraz sa mi to ľahko hovorí, skutočnosť je čosi iné, ale...Ale.
So ziadnou. Dostanes 200 eur invalidny a mozes si ist v nose sparat. Nemam nikoho komu by som sa zavesil na krk takze akykolvek handicap je to posledne co by som v zivote potreboval.
hmmm nemota aj ked by som bol smutny s toho ze si nemozem zakricat zaspievat ked si vypijem atď. ale bolo by to s toho najlepsie teda kebyze uz neco musim mat, no bohuzial ja mam skor zrak na pi*u
nerozumiem tej hluchote a nemote. Sak ked si hluchy automaticky si aj nemy...Zit v tme alebo tichu je strasne a takisto aj na voziku, podla mna je to hlupa anketa a take veci v nej porovnavat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
@10 My sme sa podobnej otazke venovali na fyziologii zivocichov, ze ktory zo zmyslov by nam najmenej chybal. Vacsina povedala, ze cuch, ale zas ked si vezmeme nejake zviera, ktore ak potravu neciti, ochutna z nej a moze sa tak lahko otravit. Cize celkovo je to vlastne relativne
K téme: Z týchto štyroch okrem hluchoty so všetkými So zavretými očami chodím rád, veľa toho nenarozprávam, takže nemota by nebola taká hrozná, a (neviem prečo) často rozmýšľam, aké by bolo byť na vozíku, a neprichádza mi to až také zlé Viem, teraz sa mi to ľahko hovorí, skutočnosť je čosi iné, ale...Ale.
to si neviem predstaviť že by som bol nemý , bez kecania by som umrel do 3och dní
Hluchota- tiež, pretože milujem hudbu
Nemota - rozmýšlala som nad touto možnosťou, existuje posunková reč...
Pohyb. - asi preto ma to napadlo, lebo stále by som počula, videla, hovorila..
Je to také.. že všetky sú strašné..
Ale prinúti zamyslieť sa...
Tá hluchota by bola asi najneznesiteľnejšia...
Buh ví proč...
Súhlasím s tebou.
A táto otázka sa mi prste nepáči,ako keby ste hluchému povedali:
Vidíš,oni by sa s tým vyrovnali a ty sa s tým trápiš,ty citlivka!
Na takéto témy som háklivá.Rozoberať čo je "lepšie."