ale odporucam CSOB, ktore otvara pre studentov VS bezplatne ucet s povolenym precerpanim 600eur, internetbankingom, neobmedzenym poctom vyberov a imidzovou kartou. navyse pri 1. pouziti karty sa zaradujete do hry o 3 iPady!
@sandy114 - OTP som mal ako prvu banku a idem si tam v blizkej dobe rusit ucet, pretoze ako hovoris, bankomat je tazsie najst a neponuka ziadne extra vyhody. Zuno mam nejakeho pol roka a ako internetovy ucet je to v pohode a bez problemov
@faino jj v tb a vub mam studentsky a v zuno nie je študentsky, ale je zadara- tam sem tam najdem niekoho na nete a ked sa zaregistruje cez pozvanku čo mu pošlem tak mi príde 10e na účet takže tam si trošku zarabam
@faino tak ja som sa rozhodla si ten otp účet ponechat, kedže kvôli odchodu do zahraničia nesmiem svoje zahraničné zarobené peniaze posielať na jeden účet (teda tak veľkú sumu na jeden účet, čo by bolo podozrivé), ale na viac účtov... takže si nechávam aj tú otp a vytvorila som si aj zuno..
@sandy114 Dominika, akoze neni to od Veroniky az tak daleko ale predsa mama tam volala, oni ze hej super zmenili to a pride vypis a jeb Veronika a nebudeme tam furt behat a hovorit im , ze su nemozni nech to zmenia
@nixxina - ak sledujes fb stranku slsp, tak teraz rozbiehaju viacej zaujimavych sutazi. na stranke www.space.sk mozes vyhrat 500e, ak sa len zapojis do komentovania nasich testovacich blogov a dalsie ine
@barky - praveze ziadnu reklamu nerobim, len ma zaujimalo, v akych bankach maju mladi ludia ucty a ci su spokojni nikomu nic nevnucujem, len cisto informacny zamer
Ja mám študentský účet vo VÚB banke a som spokojná. Neplatím žiadne poplatky za vedenie účtu + mám k tomu aj poistenie v prípade krádeže osobných vecí zdarma (ak mi pravidelne na účet prichádza 100€) + sporenie (každý mesiac mi strhávajú 10€ z účtu - je to sporenie na 5 rokov) ale mám účet aj v ZUNO ale ten chcem zrušiť, lebo to asi nebola správna voľba..len som ešte neprišla ako na to
@tommyhot Vieš..Bývam v malom meste kde máme k dispozícií len SLSP a VÚB a práve vub-ka sa mi zdala pre mňa lepšou voľbou ako SLSP aj z toho dôvodu, že tam majú účet aj rodičia..čiže prevod peňazí aspoň netrvá niekoľko dní ale mám ich tam hneď..
@stratenadeva - za taku odpoved by ta mohli aj do reklamy zobrat
@petus19 - pri ruseni si tam daj pozor na nejaky dodatok, ze si ho nemozes do pol roka zrusit, lebo sa s tebou mozu sudit. aspon ja som nieco take podpisoval pri Zune
s jebnutou VÚB a jebnuta je preto lebo nerozumiem tym vypisom ktore posielaju raz za rok a nemozem si vyberat peniaze v takych bankovkach ako by som chcel ... otec a mama maju Slovensku sporitelnu a tam sa to da a vypis maju zrozumitelny a kazdy mesiac no ale ja som lenivy uz sa mi nechce menit banku
@faino Fúúú..ďakujem za upozornenie..Len stále som neprišla na to, ako ho môžem zrušiť..Hľadala som to aj na ich stránke ale nenašla som..Ešte skúsim pohľadať zmluvu a prečítať to - možno to tam bude niekde spomenuté..
@patus19 a preco by si ho rusila? Ucet v zuno je zadarmo aj ked tam nemas ziadne peniaze. A do minusu sa nedostanes, pretoze bankovy urok z nicoho sa nepotica
@synekdocha uspory sa v banke nedaju zveladovat, kedze tie smiesne uroky nepokryju ani inflaciu.
@faino asi si to mylis. Nic take sa pri zmluve so zunom nepodpisuje, ani v obchodnych podmienkach nic take nemaju. Akurat sa podpisuje, ze v pripade sporov medzi tebou a bankou sa tento spor bude riesit rozhodcovskym sudom. Toto je zo zakona volitelne, i ked vacsina bank na to neupozornuje.
@yeya - tiez rozmyslam o nejakom sporeni, len akosi to nejde ku mne
@tommyhot - ved prave, ze teraz som presiel aj papiere a nic take. ale fakt sa mi zda, ze mi hovorila nieco, ze nejaku dobu by som ucet nemal zrusit. alebo vela rozmyslam a sibe mi
@faino ja ani neviem, ja som tam otvorila účet, lebo som na rýchlo niekam potrebovala dať peniaze, a vedela som, že otec to tam má v pohode.. čo ja viem výhoda, že od septembra tam nebudem mať žiadne príplatky ako študent vysokej a doteraz som tam nemala zase vysoké
Mam "ponozku/prasiatko", platit si nechavam na drevo/na ruku/v hotovosti a verim len hotovosti. Vyraz " s kym bankujes ! " ... u mna znamena " koho ojebavas ! ".
Nikto tu ešte nespomenul Fio - na Slovensku dosť neznáma banka, ale tu v Česku je dosť populárna (majú pobočku aj v BA). Po prechode zo SLSP tam mám vedené dva súkromne a dva firemné účty a zatiaľ som s nimi nemal žiadny vážnejší problém (čo sa o SLSP nedalo povedať). Navyše to bola snáď jediná banka, ktorá v tom čase mala účty bez poplatkov aj pre právnicke osoby.
@barbydka matka VUB vlastni najvacsi objem greckych dlhopisov. Coskoro zacne mat problemy aj navonok a predtym, nez ju taliansko zrestrukturalizuje (znarodni), tak je velka pravdepodobnost, ze si presunie kapital z VUB k sebe. Stat sice garantuje vklady do 100 000, ale kto veri statu na cele s ficom, ktory teraz ide masivne zdanovat ludi, aj ked pred volbami spieval nieco ine? Inak povedane, ludia sa nedostanu k svojim peniazom,lebo v skutocnosti 90% (a to som velmi optimisticky) objemu penazi bank tvoria dlhopisy a ine frikulinske cenne papiere, s ktorymi si bezny clovek moze akurat tak vytriet.
Btw unicredit je na tom podobne, jeho matka vlastni myslim, ze 5. najvacsi objem greckych dlhopisov, ak sa teda za posledne mesiace nic nezmenilo.
Je pravdepodobnost pribluzujuca sa istote, ze ak zacnu padat slovenske banky na hubu, tak tieto budu medzi prvymi.
@tommyhot Mám pocit že prečerpávanie z matky do dcéry je obmedzené. Čo sa týka gréckych dlhopisov tak dnes je už predsa jasné že banky zachraňujeme takže ani o matku by som sa nebál. A aj keby nemyslím si že by to postihlo aj dcéru pretože tá v gréckych dlhopisoch skoro nič nemá a defakto funguje nezávisle.
Inak ja mám SLSP(v celku spokojnosť pomer cena/služby výborný) a ČSOB(zatiaľ skôr negatívne).
@james144 ked bude matka chciet, tak si tie peniaze preleje a potom sa stratia a banka poziada o ochranu pred veritelmi. Stat ju zostatni a z tych par penazi, co tam naleje uspokoji najvacsich veritelov. A ak padne dalsich par bank, tak stat nebude schopny garantovat vklady obcanov. Nechcem malovat certa na stenu, ale ked mohli padnut najvacsie americke banky, tak preco nie tie europske? Myslis, ze tu su zodpovednejsi a menej chamtivi bankari? Jedna vec je zachranovat banku, ktora vlastni nejaky mini objem toxickych dlhopisov, druha vec je zachranovat banku, ktorej vacsina portfolia sa sklada z toxickych dlhopisov. Nebolo by to prvykrat (a ani posledny), co by ludia prisli o svoje vklady.
je jedno s kym bankujes, bude ta okradat... ja SLSP a nneodchadzam len preto, ze je to vsade rovnako na picu. Sam pouzivam bankomat casto a kym za to neplatim vela, tak je dobre.
Premyslal som o zuno, ale je to to iste. Kym nemas 10k na ucte, tak si odpad.
@torpedo08 hej, len si musíš dobre premyslieť vyberanie z bankomatov - neviem síce v akom meste bývaš... ale vezmi si, že je síce pekné, že nemáš žiaden mesačný poplatok, ale čo to pomôže, keď potrebuješ vybrať peniaze a musíš zaplatiť cca 1,50 za výber z cudzieho bankomatu, lebo OTP má ich iba pár po celom meste a tam kde si nie je v blízkom okolí fakt ani jeden?
@sandy114 to je v mojom pripade jedno lebo nebyvam v meste
ale v centre mesta do ktoreho chodim je OTP banka cize aj bankomat takze to nieje ziadny problem ... a tak isto aj VUB v ktorej som ma sice 2 bankomaty v meste ale su kusok od seba takze je to jedno asi porozmyslam o tej OTPcke
@sandy114 do 24 rokov tusim iba ale tak este platim aj za vyber z bankomatu atď. no uvidime dufam ze ma neoberu o tych par korun co tam mam keby skrachovali alebo co
@torpedo08 ja som bola v banke (vub) a pokecala som si s tetou za okienkom a som jej vravela, že pri odchode do zahraničia neplánujem účet rušiť, lebo tých 30 centov za mesiac mi za to nestojí (za zrušenie by som dala nejaké 3 eurá, čo je 10 mesiacov, ked nebudem na sr, nebudem z bankomatu vyberať) a že tých 30 centov mám do 26 rokov... a ona mi povedala, že do konca 26 rokov, čiže až keď budem mať 27 mám prejsť na klasický účet...
No ale neostáva mi nič iné ako pozorne sledovať situáciu a pri prvom náznaku niečoho poslať peniaze na iný účet. Nebudem teraz rušiť účet kvôli tomu, že niekto napísal na internet čosi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
zuno - no problem
@leilla - a aj tak si stale verny?
@ravn5 - nejaky studentsky ucet?
@mielikki - to bola len fraza kvoli skrateniu otazky
@15matka14 - az 3 ucty?
OTP - nemajú mesačné poplatky, no keď treba bankomat, tak žiaden nie je po ruke
ZUNO - ešte len dnes došiel kuriér, tak uvidíme čo to bude za srandu
napred som mala VUB ale trikrat mi poplietli meno na Veronika tak mammadr odhlasila ze su mumaci
inac mi to je v riti jedno
@fajno aka sutaz? vobec neviem o co ide
som lenivá ísť tam a zrušiť to
@nixxina - nikdy nevies, ja len som ti len chcel dat vediet
@moonbeam - 200e limit na co?
Prima banka
VUB (firemny ucet)
Tatra banka
mBank
Zuno
CSOB
Slovenska Sporitelna
Ale Tatru chcem zrusit a firemny ideme presuvat do SLSP, lebo VUB ma obrovske problemy, aj ked si to zatial nepriznava.
@barky - veru nie, tam mam ine ulohy
@stratenadeva - za taku odpoved by ta mohli aj do reklamy zobrat
@petus19 - pri ruseni si tam daj pozor na nejaky dodatok, ze si ho nemozes do pol roka zrusit, lebo sa s tebou mozu sudit. aspon ja som nieco take podpisoval pri Zune
lebo som tam už nejakých 6 rokov a nechce sa mi riešiť prechod do nejakej inej banky a nemám pocit, že by mi tam bolo zle
a väčšie úspory šetrím a hromadím a zveľaďujem vo vub (i keď za posledný polrok sa skôr odveľadili, ale hádam sa to vyrovná
@synekdocha uspory sa v banke nedaju zveladovat, kedze tie smiesne uroky nepokryju ani inflaciu.
@patus19 - aspon sa mi nieco zda, ze mi o tom hovorili. ak nenajdes nic v papieroch, tak najistejsie je zavolat telefonicky a radsej sa opytat
@tommyhot - ved prave, ze teraz som presiel aj papiere a nic take. ale fakt sa mi zda, ze mi hovorila nieco, ze nejaku dobu by som ucet nemal zrusit. alebo vela rozmyslam a sibe mi
OTP - neviem...
to som jedina co ma unicredit?
Btw unicredit je na tom podobne, jeho matka vlastni myslim, ze 5. najvacsi objem greckych dlhopisov, ak sa teda za posledne mesiace nic nezmenilo.
Je pravdepodobnost pribluzujuca sa istote, ze ak zacnu padat slovenske banky na hubu, tak tieto budu medzi prvymi.
Inak ja mám SLSP(v celku spokojnosť pomer cena/služby výborný) a ČSOB(zatiaľ skôr negatívne).
Premyslal som o zuno, ale je to to iste. Kym nemas 10k na ucte, tak si odpad.
ale v centre mesta do ktoreho chodim je OTP banka cize aj bankomat takze to nieje ziadny problem ... a tak isto aj VUB v ktorej som ma sice 2 bankomaty v meste ale su kusok od seba takze je to jedno asi porozmyslam o tej OTPcke
No ale neostáva mi nič iné ako pozorne sledovať situáciu a pri prvom náznaku niečoho poslať peniaze na iný účet. Nebudem teraz rušiť účet kvôli tomu, že niekto napísal na internet čosi
ti kokoti v CSOB na nenavno velmi, velmi nahnevali a preto uz ich moc nelubim. ale nejake konretne veci zle na nich co ja viem...
a ZUNO sa mi lubi, tym, ze us internetova banka, znizuju sa im vydavky na kamenne budovy etc a tym padom mozu byt vyhodnejsi...