STIFUT no mne sa nezda,zeby 3jka bola Hollywoodsky popcornovy film.Tocil ho umna velmi uznavany majster depresie a malencholie DAvid Fincher.A zo vsetkych casti ho pozeram asi najcastejsie.Dnes idem na STV1 VOtrelec 1,tak to si nemozem nechat ujst hoci som to videl asi 100krat
No fincher je kvalitka, a nehovorím o popcorne, 3 som videl iba raz a bolo to dobré...nič extra, ale dobré...tým boomom som myslel to jak hollywood taží s úspechov prvých filmou v pokračovaniach, ale musím uznať že sága votrelcov sa tomuto trendu mierne vymiká, aj keď kvalita diel s nasledujúcimi časťami klesá....ale iba mierne
Stifus tak tak,moje slova.Vystihol si to akurat.Najviac klesala spolu s novymi Votrelcami atmosfera si myslim.Votrelec mal velmi nervy drasajucu atmosferu z nepoznaneho,ale napriklad taky Votrelec :Vzkriesenie uz vobec nie.Uz to nebolo to prave orechove,ked vidis ako votrelec plava vo vode napriklad.Inak tesim sa na AVP2,moze to byt pecka.AVP ma nehorazne sklamalo,bol to taky sprosti film.
Inak viete, ze alien (xenomorph) bol robeny podla nametu svajciarskeho maliara Gigera?
Tento maliar vseobecne kreslil pochmurne prostredia a rozne biomechanicke namety, kombinaciu zivocicha a stroja, miestami uplne groteskne. Su to kvalitne prace, aj ked sa to niekomu nemusi pacit. Gigerova grafika je pouzita napr. aj v hre Darkseed alebo na obalkach niektorych metalovych albumov.
Xenomorph to vsetko pravdaze vieme Giger do votrelca chcel zakomponovat aj istu davku sexuality.Tie pomale a ladne pohyby o tom svadčia.Tak isto Giger sa podielal na navrhu roznych metalovych kapiel,niektore aj pocuvam napriklad RAge,alebo Destruction,Hypocrisy,Dimmu Borgir.Tak isto robil aj slavny stojan na mikrofon pre spevaka KoRn Jona Davisa.
Nj v Dimmu Borgir sa to pozna mne sa tie jeho pochmurne krajiny a biomechanoidi pacia, Darkseed 2 som presiel cely a ma to s tou jeho grafikou + hudbou + dejom perfektnu atmosferu. Idem si robit teraz vlastnu hru, nie ako Darkseed, kde mas len nafotene prostredia po ktorych chodis, ale realne 3D. Chcel by som dosiahnut onu maximalne napatu a strasidelnu atmosferu, v plne 3d svete by to slo este lepsie ako v Darkseed foto-style, hladam preto najprv nejake textury na motivy Gigera - na steny a podlahy. Nie jeho obrazy, len textury na ten styl. Nieco som uz ponachadzal, uvidim, co este najdem, len sa bojim, ze cisto ako textura na stene to nebude tak dobre posobit, pretoze Gigerove prostredia su dost vyrazne 3d (nielen ploche steny). Dalsia vec je, ze ked sa u Gigera napriklad pozeras koridorom medzi dvoma vysokymi uzkymi stenami, tak sa tie steny zakrivuju a zbiehaju do dialky ale aj smerom nahor a cele to vyvolava dojem, ako by sa na teba ten pochmurny svet rutil. Toto budem zrejme tiez musiet simulovat.
No a co som chcel, keby si vedel nahodou o tom, ze existuju specialne Giger-like textury, hod link
Neviem,lebo ja sa velmi hrami nezaoberam.Ja skor hudba.Vcera si pozeral Votrelca??Hlavne ten mimozemstan na zaciatku je fascinujuci.Tiez Gigerove dielo.
Nie nepozeral som vcera na com bezal? Co sa tyka hier drtil som AVP 2, samozrejme za aliena. Rad som v multiplayeri sokoval slabsie natury - 10 minut sa neukazem a len lozim po ventilacii, sem tam zaskrecim pre efekt, a ked ma typek nervy nacisto v kybli skocim nanho zo stropu a odkusnem mu hlavu
hehheehe.Tak na STV1 islo.A o tyzden ide Votrelci.No ja som mal najradsej za Marinaka.Tam to malo aj dobry pribeh a tak.Inak rad by som si zahral aj AVP 3 ,ale bohvie ci sa dockam neakeho takeho projektu.
Tak predsa hry aspon drtis nj dej bol dobry, ale ja som mal najradsej ten multiplayer. A s trojkou pochybujem ze bude, sak uz Primal Hunt je tusim aspon spred 5 rokov...
Tak jasne,ved aj Primal Hunt je len datadisk.No multiplayer som nehral ani tusim,mne stacil single.Keby spravili nieco podla deja filmu,neaku taku hru,tak to by bol boom !!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Tento maliar vseobecne kreslil pochmurne prostredia a rozne biomechanicke namety, kombinaciu zivocicha a stroja, miestami uplne groteskne. Su to kvalitne prace, aj ked sa to niekomu nemusi pacit. Gigerova grafika je pouzita napr. aj v hre Darkseed alebo na obalkach niektorych metalovych albumov.
galeria:
» www.system75.com/giger_gallery.h...
No a co som chcel, keby si vedel nahodou o tom, ze existuju specialne Giger-like textury, hod link