seruste, môžte mi poradiť ? čo mám robiť keď sa mi noťas sám od seba vypne pri hraní hier ? viem že je to prehrievaním ale doteraz mi to rok nerobilo len teraz dva dni dozadu prvý krát a dnes dokonca dvakrát
@rytmaus môjmu bratovi to tiež robí, sa prehreje a tým, že je tam prach napríklad, tak sa môže zohriať na vyššiu teplotu, poistka proti prehrievaniu zabezpečí, aby sa komp vypol
Povysavat ani nie, skor vyfukat cez vetrak so stlacenym vzduchom alebo s vysokotlakovym cisticom, no v podstate vtedy sa ten prach casto aj rozptyli po notebooku, najlepsie je rozobrat (ale ak ho mas este v zaruke,tak to ty nerob, zober ho do servisu, aby ti nepadla zaruka) a tak vyfukat. Ked bude pretrvavat (alebo aj ked nie) je dobre aj vymenit pastu ked uz bude otvoreny, dost to pomoze. Ako uz spominal bcmuro, urcite to nevysavaj ani necisti so stlacenym vzdochom ked je nb zapnuty, lebo tym by si len zvysil otacky chladica a to by dopadlo zle. A ked uz by bolo najhorsie, tak kupit chladiacu podlozku a pocas hrania ju mat zapnutu. Kvalitna podlozka ti znizi teplotu NB aj o 10 stupnov Celzia, co je na vykon vyborne. Ak sa mozem spytat, aku znacku NB mas?
teplotu zmerias napr. » www.slunecnice.cz/sw/speedfan/... samozrejme v zatazi...niekedy vyfukanie pomoze, niekedy pomoze vymena teplovodivej pasty medzi chladicmi a komponentami...pricin moze byt viac
@mrblackmirror značka je lenovo, neboj sa nevysávam ho zapnutý, nie som až taký laik, a do servisu mi ho neviem či zoberú lebo síce ešte je v záruke ale ja debil som sa ho snažil rozobrať, a aj keď sa to nepodarilo, asi som poškrabal šrubky, neviem či mám ten servis ešte skúsiť, zvonku ho aj tak čistím vatovými tyčinkami a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a nie že budeš PC vysávať, keď bude zapnutý
vypnuť, počkať minútku-dva , povysávať, zase chvíľu počkať až potom môžeš zapnúť
jednoznacne ten servis skus.
S Lenovom podobne skusenosti vobec nemam, keby si napisal,ze mas Acer,tak hned by som vedel kolka bije