SCIO testy alebo príjmacia skúška, či vyskúšať obe?
Ahojte birdzaci, fakulta na ktorú sa hlásim ponúka 2 varianty a to: 1.Scio testy- všeobecné predpoklady + anj. jazyk 2.Príjmcie skúšky z anj. jaz. + matematika. A chcela by som poradiť či najprv vyskúšať Scio a ked sa nevydaria tak v júni potom skusky?
Ja som tak skúšala scio, a skoro sa aj podarilo. Určite by som byť tebou to skúsila , máš taku väčšiu šancu potom podľa mňa, lebo na scio môžeš ísť viackrát, keď sa nepodarí
Ja by som isla radšej na príjimačky ☺ zopar spolužiakov, ktori minuly rok maturovali robili scio testy niekoľkokrát, pretože sa im to nepodarilo spravit na prvy raz. Je tam viac pokusov a vysledok len z toho najlepšieho posielaš na školu. Kamarátka do toho dala spolu 50 eur, a ani raz neuspela bolo to zevraj az take tazke..Potom ale isla na prijimacky a tie dala...
Podľa mňa by si si mala sadnúť k obom tým testom doma a skúsiť si to na čas. Ak zistíš že SCIO nie je pre teba tak nie je o čom. Ak naopak zistíš, že ti to ide normálne/super, tak by som tomu určite dala šancu. Predsalen je tam viac termínov, takže môžeš skúšať. Ale zase je to dosť o rôznych okolnostiach okrem testu na aký percentil sa ti to podarí. A ak financie nie sú problém, tak by si mala ísť do toho. Vždy môžeš ísť neskôr na prijímačky, ktoré asi budú postavené inak ako SCIO. Hovorím, skús si obe a uvidíš v čom sa cítiš viac doma.
@fakecocacolazero jaj takže to sa tak da, že ak nenapíšem na ten požadovany percentil scio tak kľudne môžem ist na príjimačky aj keď budú mať môj výsledok zo scio, to som presne nevedela, že ako to je, tak ďakujem Ti
@hviezdica ano, da, preto som na to isla ono v podstate aj dodatocne myslim, ze sa tam da zmenit skola, na ktoru to poslu, takze nemusis len na tie co si si prv zaklikla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov