co si myslite o tomto viacmenej len metalovom style vokalov? paci sa vam to ci nepaci? a celkovo vyjadrite sa k tomu nejak, zaujima ma nazor bezneho smrtelnika
ak niekto nevie o co sa jedna kuknite si napr "Bullet for my Valentine - Waking
odpoveď obyčajného smrteľníka (obmedzenca, ktorý nedal šancu) je, že je ten vokál je len škriekanie, že to dokáže každý. no a tá hudba (v úvodzovkách) je trieskanie do hrncov a bordel (nie poriadok).
@takzvany okej ani ja nemusím všelijaké škriekanie a neviemčo... no asi si nepočul Opeth... growl je v ich pesničkách súčasťou dejovej stopy, perfektne tam dotvára skladbám nejaký ten... tretí rozmer, alebo neviem ako to nazvať, samozrejme Akerfeltd má aj normálny vokál, čo je fakt kvalitka...
a hudba je na vysokej úrovni, niesú to žiadne trieskanice do hrncov a ani do metalu by som to nezaraďoval, je to až moc progresívne, než aby som to nazval metalom.
toto je jediná výnimka + ešte Strapping young lad, okej tí sú fakt krutí
@Takzvany zaujimavy nazor, len drobna poznamka... ked to dokaze kazdy skus to napodobnit, ak zvladnes celu pesnicku a neodide ti hlas tak si dobry je to dost tazsie sa naucit ako klasicke spievanie totiz
@majo Opeth by bez neho neboli Opethom vyborne si to napisal..
ja sa tomu zacinam venovat a to veru musim priznat ze je to ovela tazsie ako klasicke spievanie..Mam pocit ze mi po jednej pesnicke odide cely hlas..Cize ked vies techniku si borec Paci sa mi to ci uz scream alebo growl..pomaly viac ako klasicky spev..ten kto tomu pride na chut sa len tak uz toho nevzda ako ja..
no ja si nedokážem predstaviť death metal bez growlu a black bez škreku takže pre mňa sú to skvelé vokály, napr Johan Hegg-Amon Amarth alebo Negral-Behemoth su skvely
pokiaľ je ten screaming alebo growling fakt dobrý... niektoré znejú skôr ako nejaké pokusy o to, alebo zvuk zvieraťa alebo proste je to len také ako... nezmyselné... nie každý na to má, inak to neviem nazvať... počula som aj dobrý screaming, aj dobrý growling, ale počula som aj fakt zlý... ale obdivujem ženy, ktoré to dokážu... a napr. čo dokáže Alissa White-Gluz z kapely The Agonist to už nechápem... veľmi dobrý screaming, fakt pekný normálny hlas a tiež krásny falzet, ako tú babu naozaj obdivujem...
wuaaa kolko prispevkov, sa mi to paci aaa no mne sa skor pacia screamy ako growly, take mi pridu viac melodicke... ale ani niektore growly niesu zle
dalsia otazka po precitani par prispvkov... skusali ste to uz? scream/growl... ja som to skusal ale vzdy ked som zacal zaseklo mi hrdlo doslova... po par mesiacoch bludenia netom uz zo seba viem fajny scream vydat ale musim sa riadne sustredit inak mi preskoci hlas a je z toho len kvikanie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a hudba je na vysokej úrovni, niesú to žiadne trieskanice do hrncov a ani do metalu by som to nezaraďoval, je to až moc progresívne, než aby som to nazval metalom.
toto je jediná výnimka + ešte Strapping young lad, okej tí sú fakt krutí
ináč growl a scream sú chujoviny
no jasne ze sa nam lubi,je to super
Dani Filth je ppč alebo spevák zo Septich Flesh
ja sa tomu zacinam venovat a to veru musim priznat ze je to ovela tazsie ako klasicke spievanie..Mam pocit ze mi po jednej pesnicke odide cely hlas..Cize ked vies techniku si borec Paci sa mi to ci uz scream alebo growl..pomaly viac ako klasicky spev..ten kto tomu pride na chut sa len tak uz toho nevzda ako ja..
proste čo Mikael dokáže... tie prechody z vokálu do growlu, fakt to je ako keď sa rozpráva diabol s človekom, jednoducho namakané!
@krutafunebracka zabilas"
"grcanie s píšťalami a husličkami a tak, to mám rada. "
nemožem z toho
„Mam nadzieję, że Ty też coś z tego zrozumiałaś“
Inak tá Baba Jaga znie zaujímavo
dalsia otazka po precitani par prispvkov... skusali ste to uz? scream/growl... ja som to skusal ale vzdy ked som zacal zaseklo mi hrdlo doslova... po par mesiacoch bludenia netom uz zo seba viem fajny scream vydat ale musim sa riadne sustredit inak mi preskoci hlas a je z toho len kvikanie
Čo sa tohto týka, ak mám na to náladu, počúvam všeličo z HC/punku, metalu, powerviolence, d-beatu, crustu a grindu a problém s tým nemám..