viackrát sem počul ze keď sa niekto chce zabiť, tak ho nazývajú sebecom. a mňa zaujíma z jakého dôvodu k tomu prišli. To že keď odíde od všetkého, že tu nechá všetkých??
Nemyslím že preto že tu nechá všetkých (áno aj preto) ale hlavne preto že tu bol niekto kto ho mal rád (priatelka,najlepší kamarát atď.) ..On sa zabije a tým spôsobí že tá priateľka alebo kamarát bude za ním smútiť a bude sa musieť naučiť žiť bez neho ...
Mimochodom samovrahovia sú maximálny úbožiaci, trosky, zbabelci a slabosi ... Je smutné že niekto nedokáže žiť v tomto svete a takto zbabelo uteká preč..čistá zbabelosť..a len tým ubližujú ľudom kt. ich mali radi...Nie aby sa postavili na nohy (aj keď na 500-tý pokus) a skúšali to ďalej ..Ďalej ..ďalej ..a stále a odznova..No nič..škoda reči ..
áno ..čakám teraz nejaké urážky..opovrhujúce komenty ..a sračky ktoré zo mňa urobia debila a zo samovrahov chudáčikov ktorých nikto nemá rád :/ .. ..Ale to patrí k birdzu takže som jak sa vraví "ready" tak smelo
skôr zbabelec a hlavne preto, lebo je to zvyčajne mladý človek, ktorý je momentálne nešťastný a chce to skončiť, lenže debil nevie, že za rok, dva sa to môže tak zmeniť k dobrému, že sa bude hanbiť, že takto niekedy zvažoval...
a sebec preto, lebo si ani neuvedomuje akú bolesť spôsoby svojím blízkym tým, že sa zabije a človek má zvyčajne niekoho, pre koho by mal ďalej žiť, či je to rodič, súrodenec alebo dieťa
Zvyčajne samovrahovia a narkomani si o sebe myslia,že majú najväčšie problémy na svete...je to zbabelé riešenie sa zabiť a nechať tak problémy na svoju rodinu a zanechať tu ľudí,ktorým na vás záležalo...na svete existuje veľa ľudí,ktorí boli v živote ťažko skúšaní a stalo sa im veľa zlých vecí a dokázali žiť ďalej a pozbierať sa...takých ja obdivujem
Na jednu stranu je to zbabelec, a sebec, no ja vám neviem, to je podľa mňa na dlhú debatu. Veď zoberte si, že koľko samovrahov je... nuž a prečo? Lebo možno keď sa chcú o svojom probléme s dakym rozprávať tak väčšinou ich nikto neúočúva a keď tak nejaví záujem. Nič, a on sa potom cíti sám, opustený. Ľudia sú tak uponáhľaný touto dobou, že to nebude práve najlepšie. Zas áno, mnooho z nich uzavretých, pre dáku vec. Vždy to má dôvod. Dáky, aj keď si to sami nechcú priznať. Je to šialené, ale v podstate, ak to urobili, tak to bolo už dané, naprogramované životom. A možno zanechajú odkaz ostatným tým čo spravia. Len táto doba, nám sotva dá vydýchnuť.
podla mna je to zbabelost, ale urcite nie sebeckost. ked je na tom sebecke len to, ze tu zanecha ludi, ktori ho mali radi a budu smutit (lebo vo vacsine for ludia pisu, ze prave to je na tom sebecke), tak potom kde boli ti ludia, ked ten clovek asi potreboval pomoc? lebo podla mna by sa dalo na cloveku vycitit, ze to psychicky nezvlada a nieco je fakt zle.
hej asi z toho dôvodu ho nazývajú sebcom, že myslí len na seba....ale nemyslím si, že sú sebecký...sú aj samovrahovia, ktorí nemali blízkych a ktorých si okolie nevšímalo, takže nemali komu ublížiť....a zbabelosť tiež neviem...treba na to dávku odvahy aby to človek ukončil...
@mojsvet ale keď to ukončíš tak, buď nebude nič alebo bude peklo.tam už to nebude o bavení. ale volím prvú možnosť, čiže čím skôr bude koniec, tým sa neužitočnosť človeka na zemi skončí
praveze to, taky ludia, ktory prezivaju tazke obdobie a maju to tazke potrebuju pomoc od inych ludi, blizkych aby ich pochopili a ukazali spravny smer.. ale su taky ludia ktory myslia na seba a ostatnych trapenia si nevsimaju.. mozno to je sebecke ze odiduu na iny svet a zanechaju to svojich blizkych ale sebecke je aj to ked clovek vidi ze niekto ma tazke obdobie a mal by mu pomoc, byt mu oporou. ale takych ludi je malo, ktory prejdu okolo a sa neopytaju co jak sa ma. proste prejdu abo sa robi ze nic. a pro nho je to tazke a proto tak konaju, maju pocit samoty.. nekedy sa to naozaj neda......
Ak by som ja niekedy chcela spáchať samovraždu, tak predtým by som vybavila všetko potrebné na úradoch - závet, peniaze, pôžičky, - aby s tým moji pozostalí nemali potom už opletačky . Inak si myslím, že je každého osobná vec ak sa mu tu už nepáči.
zbabele z dôvodu, ze vzdy VZDY VZDY vzdy je sanca to napravit. ich zivot, ich rozhodnutia. vsetko sa da vyriesit a ked oni nevidia vychodisko niekto iny ho urcite vidi a preto by mali hladat pomoc.
a sebecke preto, lebo nemyslia na to co po nich ostane. Ci uz su to znami, rodina alebo milovany partner/ka. Odidu len tak, bez rozlucky, bez vysvetlenia, bez vsetkeho a kaslu na to, ze niekto ich poobede bude cakat, niekto ich lubi a niekto ich ma ako velku sucast svojho zivota. Taki ludia asi nikoho nikdy radi (skutocne) nemali.
A sebecke tiez preto, ze ked sa zabiju, nezmiznu z tohto sveta. Niekto ich telo najde, niekto sa bude este snazit zachranit ich. A castokrat je to prve nevinny clovek, ktory s tym nic nema. Ale sposobia mu traumu na cely zivot. Nehovoriac o tom, ak by skocili pod auto/vlak alebo iny dopravny prostriedok. Tomu cloveku, co ich zrazi znicia (doslova) zivot. a casto aj jeho rodine.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Mimochodom samovrahovia sú maximálny úbožiaci, trosky, zbabelci a slabosi ... Je smutné že niekto nedokáže žiť v tomto svete a takto zbabelo uteká preč..čistá zbabelosť..a len tým ubližujú ľudom kt. ich mali radi...Nie aby sa postavili na nohy (aj keď na 500-tý pokus) a skúšali to ďalej ..Ďalej ..ďalej ..a stále a odznova..No nič..škoda reči ..
áno ..čakám teraz nejaké urážky..opovrhujúce komenty ..a sračky ktoré zo mňa urobia debila a zo samovrahov chudáčikov ktorých nikto nemá rád :/ .. ..Ale to patrí k birdzu takže som jak sa vraví "ready" tak smelo
a sebec preto, lebo si ani neuvedomuje akú bolesť spôsoby svojím blízkym tým, že sa zabije a človek má zvyčajne niekoho, pre koho by mal ďalej žiť, či je to rodič, súrodenec alebo dieťa
vsetci to maju tazke...preto sebectvo.
zbabele z dôvodu, ze vzdy VZDY VZDY vzdy je sanca to napravit. ich zivot, ich rozhodnutia. vsetko sa da vyriesit a ked oni nevidia vychodisko niekto iny ho urcite vidi a preto by mali hladat pomoc.
a sebecke preto, lebo nemyslia na to co po nich ostane. Ci uz su to znami, rodina alebo milovany partner/ka. Odidu len tak, bez rozlucky, bez vysvetlenia, bez vsetkeho a kaslu na to, ze niekto ich poobede bude cakat, niekto ich lubi a niekto ich ma ako velku sucast svojho zivota. Taki ludia asi nikoho nikdy radi (skutocne) nemali.
A sebecke tiez preto, ze ked sa zabiju, nezmiznu z tohto sveta. Niekto ich telo najde, niekto sa bude este snazit zachranit ich. A castokrat je to prve nevinny clovek, ktory s tym nic nema. Ale sposobia mu traumu na cely zivot. Nehovoriac o tom, ak by skocili pod auto/vlak alebo iny dopravny prostriedok. Tomu cloveku, co ich zrazi znicia (doslova) zivot. a casto aj jeho rodine.
a nemozu to nijako odcinit ani nic podobne.
samovrahovia su uboziaci a slabosi.