Zdravím.. Nepoznáte niekto nejakú dobrú stránku s trikmi na sebeobranu? viem, že to nenahradí kurz ale radšej niečo než nič. Rozhodol som sa tak po viacerých incidentoch na mojich kamošov a skoro aj na mňa. Nezostáva mi nič iné ako sa aspon obránit. Nevýh
ziadny kurz sebaobrany ta nenauci bit sa s fanatikmi z ulice... adrenalin a nepricetnost na tak vysokej hladine ze necitis bolest to je nieco co nevyhras.... racej si kup kasera alebo nieco take... ale najlepsia obrana je vediet ako nevyvolat konflikt...
heheee... no diky... ale aspon neco lebo nikdy newim co sa stane a ja nejsem ten typ cloveka co rad nosi kopu veci so sebou sem si vedomy ze nebudem majster ale aspon nejake tie zakladne chmaty. Sak od nas z dediny nikto sa neuci DD utekat nechcem lebo by boli ešte horsie klebety nez su a mal by som ešte vacsie problemy ja len aby sem nejak sundal tie vysoke hovada... šak raz sem dostal do faceu a nebylo to 100x pekne.. som musel vyskocit aby som dal pestovku u mna je chyba ta ze si moc neverim a som az moc priatelsky teda jako kedy.. a prave ked mam adrenalin dokažem aj nemozne
Ako uz bolo povedane, zabudni na videa a dvdcka. Nic sa z toho nenaucis, ak aj hej bude to s chybami ktore ti nikto nevytkne pretoze ta nikto nebude kontrolovat. Vysledok bude ze jednoduchsie techniky nebudu fungovat alebo budu fungovat na 50% (overene, Xkrat sa mi stalo ze urcite paky fungovali na kamosa co bol vysoky ako ja a ked som to vyskusal na chalana co mal takmer 2 metre a ani to s nim nepohlo. Ked mi potom trener povedal ze toto takto a takto a voila 2metrovy typek siel k zemi...) pri zlozitejsich si mozno ublizis aj sam. Navyse teoreticky sa napraskat vedomostami je na hovno, pokial techniky nebudes precvicovat a nedostanes ich do krvi, tak ich potom na ulici aj tak nepouzijes. Cize ked sa chces vyhnut bitke, proste utec. Zbabelec nezbabelec. Bud budes zbabelec ale zivy a zdravy alebo budes nula ktora ma zlomeny nos, vybite zuby, mozes si vybrat. Alebo potom zainvestovat na nejaky solidny kurz, trening a makat na sebe kym to nedostanes pod kozu.
dikes moc... ja vim ze teoria je neco insi nez prax to by mi nerobil problem vyskusat si na kamoske DDD ale neee. ale obcas nemam cas ani na unik lebo som v priestore..takze tak tady je asi iba jedina moznost... nabúchat sa nech majú strach zo mňa DDDDDD
no ja sa 3 roky venujem bojovému umeniu možno si niekto povie, že je to blbosť a z časti má aj pravdu... určite by som to nepoužil v boji (tie techniky sú už aj bez boja náročné)... základom ostáva vyhnúť sa útoku. A zatiaľ sa mi podarilo pár krát (reflexívne pretože keď už nič tak v podvedomí ostanú nejaké základy) vyhnúť sa nejakým lietajúcim veciam
dobrá rada: hlavne nerozmýšľaj do ktorej strany sa uhnúť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ak sa to nepodarí, kusaj
Ak nemieniš investovať do kurzu, radila by som naučiť sa poriadne behať a proste odtiaľ zdrhnúť.
Skús si prečítať niečo na silverbull.sk tam som videl nejake články o prepadnutiach
Jednoznačne, keď nemaš "uličnú prax" tak ti nič nepomôže.
Teda kaser do očí a utekať jak to ide, poprípade teleskop a všetkych ich pobiť alebo čo ja viem
Určite si tam prečitaj články, je tam presne čo potrebuješ
buď je to CS - slzný plyn, alebo OC - peprový sprej, alebo tak nejak
väčšinou sa preferuje OC, lebo je účinnejší
dobrá rada: hlavne nerozmýšľaj do ktorej strany sa uhnúť