prosim poradte niekto, co mam napisat do zaveru seminarky z nosky? politicky system Velkej Britanie...respektive co sa vseobecne pise do zaverov...som zufala...zajtra to musi odovzdat
hm, tak keby ti mam povedat uprimne, tak napis, ze politicky systemVB je beznemu smrtelnikovi nepochopitelny a beznemu europanovi pripada uplne na hovno A to som robil minuly tyzden statnicu z angliny, takze viem, co hovorim
Ale nie, no ved tam zhrn nejake zakladne principy, napis, ze sa vo velkom odlisuje od systemu inych statov a tak, do zaverov sa pisu obkecy
to nie je politicky seminar, ale spolocensko-vedny seminar...nie je to az take tazke, tead pri nasej profesorke maju vsetci 1 len je to podla mna neskutocne nudne...
tak len tak narýchlo, taký systém 2 strán je stabilnejší, no menšie strany majú minimálnu šancu sa presadiť (pre niekoho výhoda, pre niekoho nevýhoda), dá sa vybrať len z 2 možností. Ale zasa takýto systém vylučuje možnosť vzniku antisystémových strán (revolučných čo sa snažia meniť systém, napr. komunistické, ale aj iné). To ma len teraz napadá, neviem kde mám poznámky z politických exekutív, napísal by so maj viac
tak ak chces 1, tak to je ine...mne pride stredna nezmyselna, pokial je taky skolsky system aky je, takze mne to bolo jedno, stacilo mi prejst rocnik...a tam stacilo hocijaku kokotinu napisat
Okrem toho co bolo spomenute v 11tom komente tak system UK a USA je dost podobny takze mozes aj rovno napisat ze sa zas kumuluje privelka moc v rukach jedneho cloveka (v USA to je prezident v UK prime minister) alen a druhej strane sa da lahko vyvodit politicka zodpovednost a nestane sa ako u nas ze si to hazdu ako horuci zemiak...
Celkovo zaver je len zhrnutie toho co si uz napisala, strucne zhrnies pozitiva a negativa + prihodis vacsinou svoj vlastny nazor nieco v style ze si myslis ze lepsi je "europsky" system (prosto ten co funguje u nas, v CR atd) lebo bla bla bla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale nie, no ved tam zhrn nejake zakladne principy, napis, ze sa vo velkom odlisuje od systemu inych statov a tak, do zaverov sa pisu obkecy
to nie je politicky seminar, ale spolocensko-vedny seminar...nie je to az take tazke, tead pri nasej profesorke maju vsetci 1 len je to podla mna neskutocne nudne...
zhrnute to mam v uvode a aj v zavere som sa o nieco take pokusila...ale zrejme sa ocakava nejaky vlastny nazor...
preco myslis,ze ich politicky system je lepsi ako nas?
porad nejake vyhody/nevyhody...pls
diiiik...nieco uz zosmolim...hadam to nebude az tak podrobne studovat
Celkovo zaver je len zhrnutie toho co si uz napisala, strucne zhrnies pozitiva a negativa + prihodis vacsinou svoj vlastny nazor nieco v style ze si myslis ze lepsi je "europsky" system (prosto ten co funguje u nas, v CR atd) lebo bla bla bla.