zatiaľ sa mi darí mesačne aj tých 300€, ako kedy..niekedy viac, niekedy menej. Ale treba povedať bývam s rodičmi, nemám deti a zatiaľ ani auto, tak nemám kam tak vrážať treba šetriť teraz, potom už nebude ako..
viem usetrit dost ale priznam sa ze raz za cas kupim blbost za velke peniaze (200 a viac eur) ktoru potom olutujem ze som kupil ... ale teraz ziadny prijem nemam takze zijem zo zasob co mam este na ucte
ked som pracoval, tak som setril aj polovicu platu, vcelku to slo s lacnym podnajmom, bez deti a kravin len na jedlo, najom a obcasne povyrazenicko a ostalo mi okolo 300-400e
@tobje ano dobre hovoris, obcas kustik viac ... a tak to iba na par mesiacov po tom ako som odisiel z FIIT ... sice so SŠ, ale praca v IT a som sikovny ked prekonam svoju lenivost,
ono, ak sa clovek uskromni, dokaze vyzit aj z pomerne mala..ked si tak vezmem, mesacne zijem zo 140-150€; 80 ide najom 20 cestovanie, 10-15 obedy, potom nejake male nakupy a z toho mam 30€ mesacne k dobru..ale je pravda, ze nemam deti a byvam s frajerkou takze jedlo ide napoly..ale aj bez toho, tych 20€ mesacne by sa dalo v pohode usetrit
ale zas je pravda, ze ak si cez leto dobre zarobim/je nejaky sviatok ako narodeniny/vianoce a co to podostavam, nakupim/doprajem si vsetko, co si bezne odopieram
@matwejo ako nechápeš ? napr. to čo robí xxx v KE za 1200e v BA v tej istej firme za tú istú funkciu dostane 2000e a tak sa to posúva ďalej na západ napr. v Nemecku za to Nemec má 4000e a tak ďalej
@tobje popravde je mi to jedno, ... keby som vedel nemecky, tak robim v nemecku, pojdem pracovat tam kde chcem a kde by sa mi to pacilo a je to na tej a tej firme kolko ponuka v KE a kolko v BA a kolko v Nemecku a na tebe co si ty vyberies ....
ale celkovo na celom Slovensku 1200 € ked ma niekto plat tak musi byt bohac ! ludia su radi ked maju co ja viem 600 € cisteho a aj to malokto .... vacsina ludi ma podla mna takych 400 € a s toho platit vsetko mozne a este aj usetrit ked zije clovek sam to sa asi ani neda .... ja zijem s rodicmi a teraz nerobim a keby som robil za tych 400 € tak verim tomu ze asi 200 € mesacne usetrim
ked clovek byva s rodicmi, nema zenu, decka, frajerku, tak sa lahko setri
Ja sa snazim mat vzdy rozumnu rezervu, a pokial neplanujem neaku väcsiu investiciu, tak sa snazim minat tolko, kolko zarobim... - uz to beriem niekedy ako obmedzovanie
slušne sa nedá vyžiť na Slovsnku ani z 2000 - 3000€ mesačne... aby osm vyžil relatívne slušne musel by som mať príjem minimálne 10 15 tisíc €... ved toto je žobračenie žiť zo zhruba 800 - 1000 € nieto ešte zo 400 € ako niektorý majú, na to by som sa z vysoka jebal, ved to je neúcta voči sebe samemu robiť za 400€ ja mám okolo 1000 mesačne niekedy menej nikedy viac, no neviem z toho vyžiť, nie to niečo odložiť! a keby chcem mať deti? z čoho ich mám živiť, za čo si postavím dom? aha požičám si od židáckej banky a do smrti ho budem splacať polovicou toho čo zarobím? super... krásny a slušný život v tejto našej zemi Slovenskej ožobračenej
síce bohviekoľko nezarábam ale aj tak si za mesiac ušetrím asi 4000 - 6000 Kč. (150 - 200 €).
Hlavne preto, že si nepotrpím na fajnové značkové veci, neožieram sa pravidelne každý víkend v baroch a na koncertoch a v blízkej dobe chcem mať vlastný byt.
nejde o to kolko zarobis, ale kolko minies...a o tom to cele je
niekomu bohate staci 300 a niekomu je aj 3000 malo, len to uz je potom o narokoch...a mlademu cloveku staci aj malo ak sa nesnazi predbiehat s kamaratmi v novych veciach, obleceni a nema rodinu
momentálne nemám ani príjem, nie ešte aby som šetrila
ale popri strednej, ked som robila, som si dosť ušetrila, takže stále žijem z toho (a to som v auguste skončila), sem-tam sa pritrafia nejaké zárobky.. akože okej, príjem mám možno mesačne cca 50e, ale míňam tak trikrát viac
a to som na vysokej, čiže také veci ako pranie vecí/ jedlo cez víkendy/ etc neriešim, to chodím domov
@qachna preco by som mal byt astronaut? na Slovensku je roboty dost a aj tej dobre platenej, len treba sediet doma so zalozenymi rukami a vyplakavat ako je zle...
viem usetrit aj polovicku mojho mesacneho platu, ale poslednu dobu som sa velmi roznakupovala, musim sa nakopat. da sa ked sa chce a je z coho. aj ked som zarabala malo som vzdy vedela usetrit.
tak je to tazke,ked ide polka na najom a cestovne.
ale teraz musim,lebo planujem polročnu ,,dovolenku". a nie je to ať take zle. len proste som vela penazi preflakala na jedlo,že som furt kupovala kraviny. teraz nakupim raz za tyzden a nechodim dole do bochodu kazdy den kupovať kraviny. potom som prestala zurovať kazdy druhy den a pod. to ma najvciac serie,keby som zratala tie keše,čo som prechlastala,som bohatáááá. takže sa snazim kazdy mesiac minimálne stovku....
musíme šetriť odušu a štát nám ešte aj z toho mála, čo zarobíme vezme.... kde je spravodlivosť? nikto sa neozve, všetci čučia a pekne platia...... ach, ako riešite teraz tieto nové legislatívne zmeny pre študentov + odvodové zaťaženie? keď sa pýtam ľudí, je v tom hrozný zmätok, nikto poriadne nič nevie....jedine saporadiť s odborníkom na nete....máte niekto skúsenosti s » www.danovecentrum.sk/... ?
Nechápem, prečo východniari rozprávajú, že majú nízke platy a že nech sa neozývajú na západe a podobné reči...oni si myslia, že tu je NYC? Veď aj tu majú niektorí ľudia nízke platy. Takisto ako tam sú boháči sú aj tu, tak prečo si myslia, že tu je to úplne o inom...
Ja z bežnej výplaty ušerím mesačne okolo 100€, keby som nejazdil autom, tak by to bolo cca o 150 viac. Nepravidelné vedľajšie príjmy sú potom "bonus" k tomu, spraví to ročne asi 1000-2000 eur.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
ja nesetrim vobec, proste to neviem
ale zas je pravda, ze ak si cez leto dobre zarobim/je nejaky sviatok ako narodeniny/vianoce a co to podostavam, nakupim/doprajem si vsetko, co si bezne odopieram
takze stale nechapem pointu tvojej poznamky,
ale celkovo na celom Slovensku 1200 € ked ma niekto plat tak musi byt bohac ! ludia su radi ked maju co ja viem 600 € cisteho a aj to malokto .... vacsina ludi ma podla mna takych 400 € a s toho platit vsetko mozne a este aj usetrit ked zije clovek sam to sa asi ani neda .... ja zijem s rodicmi a teraz nerobim a keby som robil za tych 400 € tak verim tomu ze asi 200 € mesacne usetrim
Ja sa snazim mat vzdy rozumnu rezervu, a pokial neplanujem neaku väcsiu investiciu, tak sa snazim minat tolko, kolko zarobim... - uz to beriem niekedy ako obmedzovanie
na vychode,350e 80perc.pracujucich bez ohladu na vek..a z toho musia zit,platit najom,inkaso,jedlo,faktury..
keby aj ceny boli prisposobene platu tak nepoviem nic..
viem usetrit 80 perc. z platu...zatial,vekom sa to bude skracovat..
Hlavne preto, že si nepotrpím na fajnové značkové veci, neožieram sa pravidelne každý víkend v baroch a na koncertoch a v blízkej dobe chcem mať vlastný byt.
niekomu bohate staci 300 a niekomu je aj 3000 malo, len to uz je potom o narokoch...a mlademu cloveku staci aj malo ak sa nesnazi predbiehat s kamaratmi v novych veciach, obleceni a nema rodinu
aktuálne neodkladám nič, všetko investujem do mojich ´dalších príjmov časom ale budem odkladať 90% príjmu, koľko to ale bude, ani boh nevie
ale popri strednej, ked som robila, som si dosť ušetrila, takže stále žijem z toho (a to som v auguste skončila), sem-tam sa pritrafia nejaké zárobky.. akože okej, príjem mám možno mesačne cca 50e, ale míňam tak trikrát viac
a to som na vysokej, čiže také veci ako pranie vecí/ jedlo cez víkendy/ etc neriešim, to chodím domov
ale vždy niečo je, narodky/ meniny/ vianoce, takže mínam hlavne na to.. a potom na jedlo a cestovanie
ale teraz musim,lebo planujem polročnu ,,dovolenku". a nie je to ať take zle. len proste som vela penazi preflakala na jedlo,že som furt kupovala kraviny. teraz nakupim raz za tyzden a nechodim dole do bochodu kazdy den kupovať kraviny. potom som prestala zurovať kazdy druhy den a pod. to ma najvciac serie,keby som zratala tie keše,čo som prechlastala,som bohatáááá. takže sa snazim kazdy mesiac minimálne stovku....
Ale, snažím sa!