no hela ale ked si tak zoberies, tak co nase sedla, uzdy, chapsy....? tie su z koze a neviem si to z nicoho ine predstavit.... ale kozusiny, teda ohrozene zvierata ktore zomieraju IBA kvoli kozusine (kravky napr koli masu a pod) tak to mi riadne vadi....
nie som proti vyrobe takychto vyrobkov ale proti sposobu ziskavania ... kozne tkanivo aj so srstou sa da vypestovat na zivnom mediu a da sa tak ziskat prava koza s rozmermi niekolko metrov a netreba na to zabijat ziadne zviera...
samozrejme v pripade ze ked sa uz zabije nejake zviera pre meso tak nech sa zuzitkuj aj koza.. ale vravim.. da sa to vypestovat
@4 co to j za zviera?? .. mne to pripada ako El Chupacabra nech sa na to divam akokolvek
Kedysi ľudia využívali podobné praktiky na prežitie. Dnes je to už len o tom, že nejaká krava sa potrebuje ukazovať na ulici v kožuchu, koženej obuvi, kabelke atď... Treba obmedziť dopyt.
pozor.. testovanie na zvieratach a vyuzivanie zvierat na maso je ta ista forma utrpenia - zvierata trpia nudom, stereotypom, stresom a zaobchadza sa s nimi nehumanne + dlhe transporty, zranenia, atd, atd.. odsudzujem akekolvek "vyuzivanie" zvierat
som hlavne proti testovaniu vselijakych lieciv a drogerii na zviaratkch, len preto, aby sa nimi mastili luxusne damicky by netrebalo zabijat tolko nevinnych zvierat
@19 Nehovorím že mäso je nevyhnutné, ale určite by si neprehovoril ľudí aby prestali jesť mäso. Zato kožuchy z umelej kože sú na nerozoznanie od živej. Preto by sa mali prestať vyrábať tieto ozdoby ktoré nie sú potrebné pre život.
som proti zabijaniu ohrozenych druhov,len koli moresom prachatych paniciek,ktore nevedia co s peniazmi....ale na druhej strane dobre konske sedlo si bez pravej koze predstavit neviem...takze asi tak...
Nie som za to aby sa vybijali ohrozene druhy proti kozi, ale ako uz bolo napisane tak koza po tom co sa spracuje maso a niektore veci by boli bez koze divne.
Ide skor o to ze sa to robi vo velkom a nespotrebuje sa vsetko.
Keď sa zabije zviera z nejakého dobrého dôvodu tak nech sa kľudne použije na kabát. Ak zabijú kravu aby z nej bolo mäso tak tiež mi nevadí ak sa z jej kože urobia topánky ale ak niekto niekde vyhladzuje nejaké zviera kvôli predaju kože to je dosť svinstvo
no dobre, debat o mase sem nepatri.. je to o niecom inom.. ale ked sa vratime do minulosti, taka vsetkymiuznavana lvanka priam prave kozuchy zboznovala
Ty by si tým kravám pustil krok za krokom, aby sa nenudili? ... Ja osobne si neviem úplne predstaviť čo by s takýmito vyšľachtenými zvieratami bolo, či by sa o seba vedeli vo voľnej prírode postarať, vlastne o tom dosť pochybujem
ak to je iba kvoli kozi, tak je to zbytocne zabijanie zvierat.. no trebars taka kravska koza mi nevadi, ved z tej kravy bude aj tak 500 kg mäsa, tak preco zo zvysnej koze nevyrobit nejaku peknu kozenku?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Na druhej strane odcudzujem zabijanie zvierat LEN kvoli kozusine, odcudzujem aj testovanie kozmetiky na zvieratach a pod.
» video.google.com/videoplay?docid...
A ako inak ju získavajú?
Teda je pravda, že niekedy aj zaživa, ale prioritne ich zabijú a až potom zderú.
Máte veľmi mylné predstavy o tom, že zo zvieraťa určeného na salám sa dá ešte aj rozumne využiť koža.
Mimochodom, videli ste niekde kožuch z kravy alebo kozy?
Všetko z mäsokombinátov ide do kafilérie.
samozrejme v pripade ze ked sa uz zabije nejake zviera pre meso tak nech sa zuzitkuj aj koza.. ale vravim.. da sa to vypestovat
@4 co to j za zviera?? .. mne to pripada ako El Chupacabra nech sa na to divam akokolvek
Myslím ( a teraz použijem výraz @xhtml-a ), že pipky by to dáko rozdýchali a zvykli si, že by si už pravý kožuch kúpiť nemohli.
Ide skor o to ze sa to robi vo velkom a nespotrebuje sa vsetko.
No bežné kožené topánky asi nebudú ani z nutrií, ani z medveďov ...
@18
Ty by si tým kravám pustil krok za krokom, aby sa nenudili? ... Ja osobne si neviem úplne predstaviť čo by s takýmito vyšľachtenými zvieratami bolo, či by sa o seba vedeli vo voľnej prírode postarať, vlastne o tom dosť pochybujem
To, že ti každý vyhadzoval na oči, že sa vo vzťahu k nej správaš ako malé decko ju vonkoncom nerobí uznávanou, nemýľ si to ...
(Ty jej nedáš pokoj ani keď tu už nie je? > )