Nie, pretoze som clovek, ktory potrebuje zivny ktore su v mase a nepotrebujem ich nahradzovat umelinami. Ludia odjkaziva jedli maso a nikto sa nrobil dolezity " Ze aha ja budem iny, nebudem jest maso". A kludne ma zabite ...
Rodicov co nedavaju jest svojim detom maso by som dal po papuli.
A nedavno bolo v spravach ze primitivy ucia k nejedeniu masaaj psov. To je uz fakt chore.
@frez je to len nieco, ktore je silno presytene proteinom, v skutocnosti podla vyskumov clovek tolko proteinu ani nepotrebuje ( jedine, ze by cvicil riadne a riadne myslim dost cvicil ). aspon co sme sa minule so spolubyvajucim podnapiti hadali asi 2hodiny o tom, tak sme vysledovali asi 2 vysielania na spektrume a este niekde a cekovali kopu stranok, tak som sa docital asi tolko ( + jedna pdf kniha od doktorov ), ze prijem proteinov v mase je v podstate narocnejsie na spracovanie pre nase telo, ako rastlinne proteiny a maso nie je dostatocne vyzivne.. takze podla mna to chore nie je ( veganstvo uz podla mna chore je )
osobne mam od vegetariana daleko lebo rad holdujem aj masu, ale vegetarianov podporujem
@frez Malá hodina chémie. Proteíny sú zložené z aminokyselín, ktoré môžu byť esenciálne a neesenciálne. Neesenciálne si organizmus dokáže vytvoriť z medziproduktov metabolizmu, esenciálne musí príjmať v potrave. V mäse sú prítomné všetky esenciálne AMK, v soji chýba jedna (nehovoriac o doplnkových prípravkoch).
Vegetariáni teda pri správnom stravovaní potrebné živiny majú a hrozí im ešte aj menšie riziko vzniku chorôb kardiovaskulárneho systému (ako je upchatie ciev, aj infarkt), ktoré sú spôsobené nadmerným príjmom mäsa.
máte ale problémy..... podelím sa s vami o svoje skúsenosti.... vegetariani skoro vobec netrpia populacnymi chorobami, zato si ale vela z nich neuvedomuje zeby mali dbat na vyvazeny prijem stravy ktora im zaruci aj nejake tie bielkoviny, ktore niesu zas az tak dolezite, mineraly, stopove prvky ....preto je velky rozdiel medziu komercnymi vegetarianmi a tymi ktori si ozaj zvolia co najzdravsie potraviny, casto ich bezni ludia ani nepoznaju...co je zaujimave nasi predkovia sami konzumovali viac druhov obilnin a menej mäsa ako dnes, neboli tu velkochovy, chladnicky .... boli podstatne zdravsi a vitalnejsi vo vyssom veku.... vyhoda obilnin spociva aj v sacharidoch ktore telu dodaju potrebnu energiu efektívnejšie a bez energetickej straty potrebnej na rozloženie napr. ťažkej stravy - hovorím tomu bielkoviny všeobecne, ide tu ale hlavne o živočíšne bielkoviny v mäse.... obilie + strukovina = kompletná bielkovina + vláknina, ktorá potravu z tela poženie do cca 24hod z tela von a preto tu nieje tendencia k ukladaniu potravy a zaneseniu criev..... výhoda veg. stravy - málo tuku, velmi výhodné pre sportovcov - veg. sportovcov nieje vela zato je medzi nimi ale vysoké percento tých, čo uspeli a niečo vyhrali.... majú čisté lahké svalstvo - bez vody, tuku, nafúknutia (robert cheeke, jimi sitko; Carl lewis potom ako sa stal veg dokonca vylepsil svoje rekordy) ... veg. je vela ludi zo soubiznisu atd. dokonca aj einstein pochopil výhody niekedy až liečivého veg. stravovania, ale škoda, že až pred koncom svojej cesty ....ja som vegan...zato ale 2x meriam a raz striham .... obilnové kaše, obilniny + strukoviny (vsetko hl. neslachtene!!!), rastlinne za studena lisované oleje, zelenina, minimum soje a soj. vyrobkov, mak, semena, nejaky ten salat, riasy - to mi zabezpeci az privela zdravia a vela energie, bielkovin, vit., mineralov atď. ...... zlý príklad stravovania - chlieb, pečivo všeobecne - hl. biele .....komercne potraviny - ecka, maslo, komercne jogurty a vsetky ztuzene tuky, vsetko co je pasterizovane ...
...netreba zabudat ----obilniny - vysoky podiel sacharidov - spolu so strukovinou je to super strava pre kulturistu, ak vie ako si co najlepsie taketo jedlo pripravit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Rodicov co nedavaju jest svojim detom maso by som dal po papuli.
A nedavno bolo v spravach ze primitivy ucia k nejedeniu masaaj psov. To je uz fakt chore.
osobne mam od vegetariana daleko lebo rad holdujem aj masu, ale vegetarianov podporujem
Vegetariáni teda pri správnom stravovaní potrebné živiny majú a hrozí im ešte aj menšie riziko vzniku chorôb kardiovaskulárneho systému (ako je upchatie ciev, aj infarkt), ktoré sú spôsobené nadmerným príjmom mäsa.