Ahojte, chcela by som sa opytat ci existuje nieco ako rozdvojka pre sietovy kabel LAN vdaka ktorej by sa z dvoch pripojok na internet dali urobit tri pripojky. Zastrcka je robena len pre 2 sietove kable. Dakujem za rady.
@toxo LAN rozdvojku staci len strcit do vopred pripravenej zastrcky na LAN kable a zapojit svoj kabel a bude to fungovat bez problemov? lebo na intraku je v stene urobena zastrcka iba na 2 LAN kable a na izbe byvaju traja ludia je to dost na hlavu ako vsetko pre dvoch a izba pre troch
@matheusko a ked zapojim takuto rozvojku do jednej z dvoch pripojok tak nebude zavadzat tej druhej pripojke lebo ta krabicka teda rozdvojka mi pride taka siroka lebo sa jedna o zastrcku v stene s dvomi pripojkami na intrak to potrebujem
Tie dve rozdvojky v linkoch su RJ45 jedna je skor na kabel, druha do zasuvky (kde by pravdepodobne druhe miesto zakryla). RJ11 su mensie ako na telefony pevnej linky.
@milotka507 kedze pochybujem ze na intraku mate kazda vlastny stolovy pocitac a fachcite na notebookoch bolo by pre vas asi najlepsie riesenie kupit a spojazdnit WLAN switchko-ak nekupite to najlacnejsie tak bude aj dost rychle,nebudete mat po izbe mrte kablov,bude mat dosah aj mimo izbu a este stale tu ostane moznost pripojit sa kablom ak bude treba
RJ11 je telefon, RJ45 su bezne klasicke krutene dvojlinky sietove kable CAT5 a podobne .... kazdopadne
ked sa pozorne pozries na tie dva linky co ti ten pan tu dal, mas tam female a male typy ... ta zober female a napojis dva sietaky dovnutra a treti to spoji s pripojkou, nie?
@frano ked chcu len dve tak zbytocne kupovat 5-10 switch a podobne ... takisto ked im kable nevadia, tak router vytiahne na wifi Nko uz sice tolko a viac ako sietovy kabel (ale len Nko, Gcko 54mbps teoreticky maximal, 20mb net thoughtput a sietak je sice aj ked zdielany stale 50maximal skoro prakticky ako teoreticky a net 50 takisto), ale internet ma stale thoughtput cca 30mbps ... aj ked ktovie co je to za intrak, nebude mat gigovu linku od SANETU ako tie intraky mojej fakulty,
Mas niekolko moznosti hub, switch router. Hub nedoporucujem switch ti bude vyhovovat(jeden port prepojis zo zasuvkou v stene a ostatne podla potreby. Potom mas este moznost pouzit taky kombinovany router. Vacsinou maju jeden vstupny port a niekolko vystupnych + co vam bude urcite vyhovovat tak aj wifi. Ak chces poradim aj typ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
» www.gme.sk/redukce-pro-kon...
tvoja volba...
takto by som to riesil ja...
ked sa pozorne pozries na tie dva linky co ti ten pan tu dal, mas tam female a male typy ... ta zober female a napojis dva sietaky dovnutra a treti to spoji s pripojkou, nie?
@frano ked chcu len dve tak zbytocne kupovat 5-10 switch a podobne ... takisto ked im kable nevadia, tak router vytiahne na wifi Nko uz sice tolko a viac ako sietovy kabel (ale len Nko, Gcko 54mbps teoreticky maximal, 20mb net thoughtput a sietak je sice aj ked zdielany stale 50maximal skoro prakticky ako teoreticky a net 50 takisto), ale internet ma stale thoughtput cca 30mbps ... aj ked ktovie co je to za intrak, nebude mat gigovu linku od SANETU ako tie intraky mojej fakulty,