Zdravím, mám problém so signálom na telefóne.
Vlastním od novembra huawei P7, mám orange a posledné mesiace mám problém so signálom na dedinách, alebo v lese a podobne. Iné mobily tam signál majú slabší, no majú ho, moj vôbec :/ zo začiatku všetko fičalo
@dreams155 fuu to prve "energia vyzarovana antenou" ?
pokial viem, antena mobilu len prijima signal, je to klasicky dipol (cim dlhsia plocha zachytavania, tym lepsi signal),
zosilnovac signalu vysielaca (repeater) jedine ma vyznam, ale ten takisto prijima nejakou antenou a nemyslim, ze nalepka ma vacsiu antenu ako telefon samotny (aspon take iphony napr. maju ako antenu cely obvod konstrukcie) ... a vobec ci nalepka moze splnat funkciu gsm repeateru (nieco ako toto - » www.nemamsignal.sk/gsm-repeatre/25... )
@matwejo Vo väčšine prípadov sa mobil snaží silou mocou pripojiť na rýchlejšiu sieť (pokiaľ je v dosahu) .. preto by mala skúsiť zamedziť prepínanie sieti a nechať iba GSM ...
@77hanes77 fuu, to mi pride take ... "za predpokladu ak to kodili blbci", lebo inak by mi nedavalo zmysel, ze sa to snazi tlacit do nedostupnej siete a zatial nemoze vyuzivat najsilnejsiu o uroven slabsiu siet,
ale tak v dnesnej dobe si byt isty, uznavam, ze vynutit GSM 2G by mohlo mat vyznam
@77hanes77 to je sice pravda, ale ona hovori, ze nema absolutne ziaden signal. Ak ta neprihlasi do siete na najslabsom podporovanom pasme tak o silnejsie sa ani nepokusa.
@matwejo@tommyhot Mám však skúsenosť so starším Android fónom HTC Wildfire S, ktorý sa večne chcel pripojiť na 3g sieť, ktorá síce bola v dosahu, ale vypadávala (slabý signál) .. Nakoniec som mu zamedzil a nechcal iba na GSM a signál bol zrazu plný (čo je logické, kedže GSM má stále ďaleko väcšie pokrytie, než 3G .. a o LTE ani nehovorím )
@77hanes77 toto mozem potvrdit. asi mesiac dozadu sme toto riesili v robote na tomto htc. kamoska mala zapate automaticke prepinanie 2g/3g. telefon sa snazil byt silou mocou v 3g a tak mala bud mizerny alebo ziadny signal. prepal som jej to do 2g a vuala...
@77hanes77 tak to potom spada do kategorie ktoru spominal @matwejo developeri handroidu su idioti. Mne na iPhone skace medzi LTE a 3G len ked je v dosahu dostatocny priestor na vyssej frekvencii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A pokiaľ nevyužívaš mobilný internet, prepni svoj mobil na GSM (2G) sieť ...
Nastavenie - ďalšie siete - mobilné siete - typ (režim) siete - a zvoľ "iba GSM "
» inzeraty.sme.sk/i/33215-supersi...
Druhé je už menej zaujímavé resp. nepraktické.
» www.itnews.sk/spravy/telekomu...
pokial viem, antena mobilu len prijima signal, je to klasicky dipol (cim dlhsia plocha zachytavania, tym lepsi signal),
zosilnovac signalu vysielaca (repeater) jedine ma vyznam, ale ten takisto prijima nejakou antenou a nemyslim, ze nalepka ma vacsiu antenu ako telefon samotny (aspon take iphony napr. maju ako antenu cely obvod konstrukcie) ... a vobec ci nalepka moze splnat funkciu gsm repeateru (nieco ako toto - » www.nemamsignal.sk/gsm-repeatre/25... )
k teme: nic sa neda robit, mobil ma slabu antenu
ale tak v dnesnej dobe si byt isty, uznavam, ze vynutit GSM 2G by mohlo mat vyznam
A fachalo to bez problémov...
(tiez mam Orange)