ahojte chcel by som sa spýtať na vašu radu .. mám kamarádku ktorú šikanujú také dve kravy len tak nič im nespravila .... proste čakajú ju pred školou aby sa jej mohli vysmievať ... a mne jej je strašne ľúto neviem čo mám robiť pretože ja bývam 100km od
nej čiže ju nemôžem nejako brániť a tiež si nemyslím že kebyže im vynadám alebo niečo také cez fb že to bude mať váhu ... keďže sú to baby tak im jebnúť nemôžem takže fakt neviem čo by som pre ňu mohol spraviť ... napadá vás niečo ?
A prečo sa jej vysmievajú? Oni dve tiež nie sú dokonalé,tak by sa im kľudne mohla postaviť a tiež niečo povedať,a nie len potichu okolo nich prejsť so sklopenou hlavou. Nech im vynadá,pošle ich do piče
Podľa mňa je lepšie, keď si ich nebude všímať. Ak sú to naozaj kravy, tak nemá zmysel niečo robiť. Pokiaľ na nich pôjde normálne inteligentne, rozhovorom, tak sa jej iba viac budú vysmievať. Ak na to pôjde násilím, iba si môže prirobiť problémy, a tiež by sa iba znížila na ich úroveň. Nech sa na to vykašle, nestoja jej za to, takí ľudia proste iba potrebujú dospieť. Čoskoro skončí školu, už sa s nimi v živote neuvidí.
Jednej aj druhej dať po papuli a je vymaľované. U tohto druhu hydiny nie je potrebné prihliadať na to že sú ženy. So ženou musíš ako s kvetinou! Narezať, zviazať a hodiť do vody.
Nie je dobré si nechať kydať na hlavu. Je to ťažké ak je tvoja kamoška hanblivá šedá myška. Predpokladám že aj je keď si niečo také nechá a neobraňuje sa. Ja by som takym kravám vytrhala vlasy ... Ale to by sa asi nemohlo. Je ťažké jej dorozumieť že nech si aj ona otvorí hubu a obráni sa, ale keď to má človek v povahe, že sa bojí a nevie si rady, tak treba sa s ňou stretnúť a poprípade keď niečo take uvidíš tak tie kravy vystrašiť a poriadne im napi*ovať
A to maju vlastne kolko rokov, že niečo taketo sa ešte praktizuje? Šikana je medzi malymi zasranmi na základnej, ale žeby aj na strednej? Tam by už mali byt rozumní ludia... Ak sa toto deje a majú okoli 16 rokov tak potom to su vygumované tupé husi s IQ pod betón.
@rapunzzel Samozrejme, že šikana je aj na strednej.
Ako toto je fakt smutné, ja nenávidím šikanu, lebo viem, ako veľmi to môže človeka ovplyvniť aj na celý život. Ja som mala svoju stratégiu, ktorá zabrala, ale ťažko sa to opisuje a neviem, či jej to pomôže. Nebrať si to tak a snažiť sa keď tak brať to tiež tak trocha ako srandu, s nadhľadom - aspoň sa tak tváriť. Samozrejme to, že mne pomohlo vôbec nemusí fungovať v tomto prípade.
Inak to čo tu bolo spomenuté,ten odpor, vynadať im, pobiť sa, vytrhať vlasy... Jedna moja kamarátka veľmi zle znášala šikanu a reagovala presne takto a poviem vám, že to je tá najhoršia reakcia, aká môže byť. Toto ich provokuje snáď zo všetkého najviac.
z vlastnej skúsenosti určite len ignorovať všetko ostatné by to mohlo len zhoršiť.. ak budú vidieť že ju to trápi alebo im vynadá alebo podobné veci len sa budú na tom viac smiať a budú mať o dôvod viac to robiť...
ako bolo už vyššie spomenuté, treba ich nechať v tom, že je to dotyčnej jedno, dať najavo že si z toho nič nerobíš, a ich to prestane baviť ...! takýmto ľudom by som to dopriala aspoň raz na vlastnej koži zažiť aké to je keď ich šikanujú... paradoxom je, že veľa ľudí šikanuje druhých práve kvôli tomu, čo oni sami nemajú smejú sa druhým a pritom sú to oni, čo sú tí nespokojní a zakomplexovaní
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Na ZŠ som videl aj babské bitky a celkom sranda.
Ako toto je fakt smutné, ja nenávidím šikanu, lebo viem, ako veľmi to môže človeka ovplyvniť aj na celý život. Ja som mala svoju stratégiu, ktorá zabrala, ale ťažko sa to opisuje a neviem, či jej to pomôže. Nebrať si to tak a snažiť sa keď tak brať to tiež tak trocha ako srandu, s nadhľadom - aspoň sa tak tváriť. Samozrejme to, že mne pomohlo vôbec nemusí fungovať v tomto prípade.
Inak to čo tu bolo spomenuté,ten odpor, vynadať im, pobiť sa, vytrhať vlasy... Jedna moja kamarátka veľmi zle znášala šikanu a reagovala presne takto a poviem vám, že to je tá najhoršia reakcia, aká môže byť. Toto ich provokuje snáď zo všetkého najviac.
ako bolo už vyššie spomenuté, treba ich nechať v tom, že je to dotyčnej jedno, dať najavo že si z toho nič nerobíš, a ich to prestane baviť ...! takýmto ľudom by som to dopriala aspoň raz na vlastnej koži zažiť aké to je keď ich šikanujú... paradoxom je, že veľa ľudí šikanuje druhých práve kvôli tomu, čo oni sami nemajú smejú sa druhým a pritom sú to oni, čo sú tí nespokojní a zakomplexovaní