Ide o to, že už dlhšie ma trápi jeden problém. Účastnila som sa medzinárodnej súťaže v tancovaní, kde boli aj účastníci z krajiny Singapur. Keď sme sa s nimi rozprávali, vraveli nám, že v ich krajine je bežné že deti, aj žiaci aj dospelí keď sa voči niečomu previnia majú fyzické tresty. My sme im vraveli, že u nás tiež občas rodičia takto trestajú deti keď neposlúchajú, ale dospelých nie. Oni to nevedeli pochopiť, ževraj u nich je povolené aj bičovanie ľudí a bitie palicou vo väznici. Nie je to náhodou proti ľudským právam? Veď také bičovanie človek často neprežije, a v školách tiež učitelia bijú deti tak že im tým naozaj fyzicky ubližujú, veď ich môžu zabiť. Ako je to možné, že v dnešnom svete existuje takáto krajina? Alebo to nie je pravda a ja som len naletela nejakému vtipu?
@Onetouch Nie je to celkom pravda. Ono je len malé percento ľudí, ktorým to vadí a tí práve robia zle.(asi vieš koho myslím) Ak sa tí zlí ľudia nedozvedia, že si iného náboženstva, tak si v pohode
je to tak, okrem iného tam aj zabíjajú kresťanov a vypaľujú kostoly, sú toho plné noviny....
napr, moslimi kameňuju aj ženy ak na napr. podviedla svojho muža, vychádza to z koránu
@zajkousko Singapur v KĽDR? Ty sa daj liečiť chlape, Singapur je veľmi vyspelý mestský štát na juhu Malajzie a nemá so Severnou Kóreou ani hovno spoločné, naviac Kórejčania nie sú moslimovia, v Singapure ich pár percent žije, ale netvoria primárne náboženstvo, ale to sa dá čakať od človeka, čo číta pičoviny z mainstreamových novín, ktoré ľuďom servírujú na raňajky, obed aj večeru samé exkrementy...
@onetouch to by zaujímalo, kde si na takéto sračky prišiel... to, že je tam zopár tisíc fundamentálnych retardovaných sunnitov, čo uznávajú nejaký posraný wahhábizmus, či saláfizmus, neznamená, že všetci moslimovia si radi zgustnú na kresťanovi...neviete nič...kurva veď ľudia chodia do Tuniska, Egypta, Maroka, Spojených Arabských Emirátov na dovolenky, keby platili tie tvoje drísty, tak by to neboli asi vyhľadávane turistické destinácie...
@openmindedfreak
ja som reagoval na noteho...
a k tým dovolenkám, asi spíš a nevidiš čo sa deje v europe a v Ck ako záujem len do takého maroka alebo egypta....
osobne by som tam nešiel ani zadarmo..
a emiráty sem nepleť, oni sa veľmi dobre vedia vysporiadať napr. aj s emigrantmi...
@openmindedfreak
a správaj sa slušne, keď sa ti tam tak ľúbi sa tam vysťahuj, alebo si stadial, keď máš také ohromujúce pravdivo - pokojne informácie ...
@zajkousko O Severnej Kórei viem, to je komunistický štát, ale o Singapure som nikdy nič nepočula, že by sa tam riešili ľud. práva alebo tak tak neviem, čo si o tom mám myslieť.
@openmindedfreak A teda v tom Singapure to tak naozaj funguje alebo nie? Pretože mám trochu strach o to, že rovnakí ľudia ako som ja, študenti, alebo proste mladí ľudia, sú ohrozovaní napríklad aj za také veci ako je prejdenie na červenú na prechode... ak je to potom považované za vyspelý štát a veľmi úspešný prečo sa drží takýchto opatrení?
@zajkousko tvoje náboženstvo nie je o nič menej krvavé ako islám, práveže je ešte krvavejšie, ale srať tu ľuďom do hláv, že moslimské krajiny sú zlo, tak to je vrchol arogancie a tvojej vlastnej nevedomosti...samému mi veľa vecí na isláme prekáža, napríklad postavenie ženy v moslimskej spoločnosti, ale naša spoločnosť je tiež v mnohom pekne mimo, moslimovia sú však tiež dobrí, alebo zlí, rovnako ako kresťania, to je také zložité pochopiť? Aha, takže zrazu Emiráty sú v poriadku? Nauč sa rozlišovať medzi jednotlivými moslimskými krajiny, Libanon nie je Saudská Arábia, rovnako ako Mauritánia nie je Maroko...a predstav si, Slovensko nie je Poľsko...
@pepe123 áno, sú tam tvrdé postihy za veci, ktoré sa nám zdajú pomerne smiešne, ale FINANČNÉ postihy (tie pokuty sú tam dosť vysoké)... určite ťa tam nebude niekto bičovať za prejdenie na červenú, to si ozaj taká naivná?
hej, robiť v singapure problémy sa dosť nevypláca, ale zas to tam nefunguje ako v úplnom stredoveku, myslím, že majú povolené zbiť zločincov odsúdených za nejaké zločiny, ale majú na to pravidlá, že nemôžu biť ženy, starých, chorých ľudí atď. (tých asi posielajú do väzenia). a asi je to dosť masaker, ale nezabije ich to. a na školách tam asi pravdepodobne existuje taká disciplína ako v našich školách za doby našich prastarých rodičov.
ale hej, dakedy má človek aj dobrý pocit z toho, že žije na slovensku. ale málokedy.
Ano, v Singapore, co by v diktature, existuju fyzicke tresty. Ekonomicky je to jedna z najvyspelejsich krajin sveta, ale co sa tyka ludskych prav je na tom mizerne. Na druhej strane ako turista tam ziadne z tych veci nezazijes. Ja som dokonca hned na letisku porusil zakon a priniesol som si z Malajzie velky balik zuvaciek (ktore su tam len na predpis) a som tu, zivy a zdravy.
@tommyhot podľa mňa tam ani žiaci nedostávajú nejak extra tvrdé tresty za nejaké menšie previnenia, možno ako to bolo u nás kedysi na školách, že učiteľ dal facku, zopár pravítkom po prstoch a podobne...samozrejme iné je to v prípade trestancov, lebo to je potom len samé zavádzanie a nič nie je čiernobiele...aj z Európy môže prísť správa, že niekde v Nemecku zmlátil učiteľ žiaka a niekto tú správu hneď zneužije a označí tú krajinu za neviem akú zaostalú a krutú, mne tieto veci neuveriteľne dvíhajú tlak...
@openmindedfreak nic to vsak nemeni na veci, ze Singapur je diktatura a ani po smrti Lee Kuan Yew sa toho moc nezmenilo pokial ide o osobne slobody. Decka tam mozno nemlatia hlava nehlava ale stale je to "nanny state".
@tommyhot avšak zaujímavé je, že ľudia čo si zažili dnešné Slovensko a vtedajšie ČSSR, tak vravia, že v tom kokotistane bolo lepšie...naopak poznám len málo ľudí, čo tvrdia opak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
napr, moslimi kameňuju aj ženy ak na napr. podviedla svojho muža, vychádza to z koránu
ja som reagoval na noteho...
a k tým dovolenkám, asi spíš a nevidiš čo sa deje v europe a v Ck ako záujem len do takého maroka alebo egypta....
osobne by som tam nešiel ani zadarmo..
a emiráty sem nepleť, oni sa veľmi dobre vedia vysporiadať napr. aj s emigrantmi...
a správaj sa slušne, keď sa ti tam tak ľúbi sa tam vysťahuj, alebo si stadial, keď máš také ohromujúce pravdivo - pokojne informácie ...
hovorí s teba zlo , ak si pokrstený si aj kresťan a sa ťa to týka...
ináč kde kresťania vo svete teraz zabíjajú svojích odporcov
ale hej, dakedy má človek aj dobrý pocit z toho, že žije na slovensku. ale málokedy.