Dnes, tématicky, keď je toho svätého Juraja (a teda aj deň so skautskou šatkou), napadlo ma, že sa vás opýtam, či viete niečo o skautingu, prípadne ste skaut, alebo či ste dnes stretli niekoho v šatke.
Lebo ja som napríklad nevedela, že na slovensku nieč
Ono aspoň u nás v oddiele to bolo tak, že pokiaľ si prišiel ako nový "ne-skaut" bol si braný ako niečo menej a dosť sa ti zo začiatku vysmievali (nie priamo, len ti to dávali najavo) a to je proste fakt, viacero ľudí nezávisle od seba mi to potvrdili, dokonca sami skauti, neviem či je to niečo ako zasvecovanie nováčikov, ale ja som tam prestala chodiť, liezlo mi to neskutočne na nervy, za každé sprosté slovo nejaký trest /lenže oni brali ako sprosté slová ako debil etc./ proste mi to nesedelo, možno to bolo kolektívom, ale myšlienka je pekná každopádne /skautské tábory a spanie v podsadách som im vždy závidela, ja som na žiadnom takom nebola :/
je to hovadina a pred chvíľou som tým mala zaspamovaný celý news feed na facebooku "vďaka" nadmerne aktívnemu kamarátovi, ktorý cítil potrebu dať like každému z jeho 700 priateľov, kto pridal šatkovú fotku..
a okey, toto bol zaujatý postoj, teraz ten nezaujatý nechápem tú ich komunitu a príde mi to ako pretvárka, "všetci sa máme radi a sme bratia", čo je blbosť.. ale neodsudzujem.
naozaj skvelá organizácia, chodil som tam deväť rokov a nazbieral som nehorázne kvantum zážitkov, priateľov, skúseností. Miestami mi to dosť chýba, neľutujem že som tam chodil ale v posledných rokoch sa to začalo obracať, ľudia odchádzali, program bol veľmi chabý, pomaly som viedol k vodcovstvu - čo by ma absolútne nenaplňavalo - + všetky tie aspekty, v ktorých som nevidel žiadne obohatenie ma dotlačili k pasivite a následnom odstupe
ale naozaj skvelá vec, verím však rôznym pohľadom, tie oddiely a družinky sú dosť osobité a rozmanité, čo poznám v Prešove iné, aspoň podĺa rozprávania, majú tam úplne iné vzťahy, iný prístup. Mňa ako aj iných mne vekovo podobných starší selektovali od seba a mnohokrát sa ich človek bál opýtať niečo
samozrejme bolo aj mnoho vodcov a roverov ktorí sa starali, vymýšľali pogram a zaujímali sa o deti - a preto to bolo riadne super, človek tam nadväzol priateľstvá v úplne inom svetle
Mám rada skauting Takisto patrím k skautom a tiež som dnes šla v šatke. Spolu so spolužiačkou A prekvapilo ma, koľkí ľudia na našej škole patrí k skautom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
áno, spolužiačka mala skautskú šatku dnes na sebe....
a okey, toto bol zaujatý postoj, teraz ten nezaujatý nechápem tú ich komunitu a príde mi to ako pretvárka, "všetci sa máme radi a sme bratia", čo je blbosť.. ale neodsudzujem.
ale naozaj skvelá vec, verím však rôznym pohľadom, tie oddiely a družinky sú dosť osobité a rozmanité, čo poznám v Prešove iné, aspoň podĺa rozprávania, majú tam úplne iné vzťahy, iný prístup. Mňa ako aj iných mne vekovo podobných starší selektovali od seba a mnohokrát sa ich človek bál opýtať niečo
samozrejme bolo aj mnoho vodcov a roverov ktorí sa starali, vymýšľali pogram a zaujímali sa o deti - a preto to bolo riadne super, človek tam nadväzol priateľstvá v úplne inom svetle