Takze onedlho by som si chcel kupit novy pc,a ked uz novy chcem aby bol poriadny takze som sa rozhodol dat posladat nejakej firme..lenze moze stat max 20tisic v sk...min poziadavky ake by som chcel(moc sa do toho nevyznam takze mozno som tam dajaku blbbos
ak to ma byt to co si pisal pocitaj s 30tis.. lebo predpokladam ze tam nechces 80gb disk len... ak to davas poskladat nejakej firme tak si pozri agem.sk a pribliznu cenu potom budes vediet ked si tam nieco poskladas..
Som zabudol 500GB v poho bude stacit..jj jasnzte ze ces firmu len ten windows 7 stoji velaa taze nvm..a jj bez monitora a ostatnych blbosti to all mam a kamarat ma taky 2rocny pc a stal 20 taze teraz by mal kusok lepsi vyst tak
ceny su priblizne orientujem sa podla toho co si napisal ze chces... CPU 4000, zakladna doska 2500, grafika 3000, HDD 2500, mechanika 500, RAM 3000, case 1500, zdroj 1000... sucet = 18000; +win7 = 21000... berem spat - vyde to stratil som prehlad
a co chces na tom pocitaci robit? hry s namakanou grafikou?
tak zabudni na graficku kartu za tri litre Alebo to islo tak dolu? No ja neviem, ja som perd rokom kupoval graficku kartu za 7 litrov vo velkosklade - za dobru cenu - a dnesne hry jej uz davaju zabrat
a nepodporujem moc piratstvo, ale win7 odporucam stiahnut.
ok mozno ze tu budem mat este lacnejsie lebo chcem dat poskladat cez fimru ktora robi computeri firme kde robi teta ..ale keby to tak stalo tak mozno miesto win 7 dalsich 4GB ram
@wewo vibec neviem ale zase az taku superextra netreba staci ze mi pojdu tie hry s vymakanou grafikou a to myslim ze 512 staci .. to nemoze stat 7litrov ...no kazdopadne este uvidim aku cenu povedia vo firme ale chcem mat aspon hruby prehlad
20000 Sk ti v poho staci ale zase netreba kupovat niektore veci zbytocne drahe a znackove ktore niesu az take podstatne ale zase nesporit na dolezitych veciach
no a taktiez zalezi ze naco ho budes vyuzivat a aky chces ale predpokladam ze nanom chces hrat aj nejake hry takze aj grafiku bdues potrebovat dobru a tak
@erin0 cem to mat legalne ..to potom radsej dam nech mi tam daju xp ..lebo cem aby mi oni spravili windows,raz som ku nim dal opravit notebook a mi dali aj win a programy a som bol spokojny ..ale aj tak bude tam min 2 rocna zaruka tase by to malo byt dobre
@Lettheflamebegin č som pozeral na nete eshpoy a tak , tak za 3k kupiš GeForce 9800, a ATi 4850, aj 5750 som videl ale to si dnešné hry na nich zahráš tak na polovičnych detailoch pri najlepšom
@Lettheflamebegin mimochodom tie ceny si trosku prehnal zdroj mu staci nejaky priemerny 400w fortron a ten stoji tak cca 600-700...case sa da kupit aj za 900...tie za 1500 su uz take lepsie...ked je obmedzeny financiami tak naco zbytocny luxus ?
a inak presne...maximalne 4giga ram...viac sa neoplati...radsej investovat do tej grafiky
a da sa zohnat aj slusna grafika za 3000...ja bezim uz asi 2 roky na 8600GT a zatial nebola hra ktora by mi nesla...samozrejme nepotrebujem full detaily...ide mi skor o hratelnost
@Filus zas to neprehanaj na taku grafiku bude potrebovat aj poriadny zdroj a to pojde cena teda riadne hore...ked chce comp za 20k tak treba robit kompromisy
@Metius za tu cenu by som odporucal bud 9800GTX alebo GTS250...ak teda nepotrebujes hrat hry na full detailoch...ale inak ti na tom pojde vsetko...ak ti ide hlavne o tie detaily v hrach tak sa obzri po niecom v tom linku od filusa
@Lettheflamebegin zas to neprehanaj...skladam a predavam compy uz niekolko rokov...strasne dlho som frcal na 350w zdroji pri dost slusnej grafike...neboj ono to nieco vydrzi hlavne odporucam ale kupit prepätovu ochranu inak mu moze vypadok elektriky odfajcit hocijaky zdroj
@17 no tak ta ramka 4 GB ani nie ze na zaciatok staci ale mozno aj celkovo ti staci lebo viac ti velmi ani nevyuzije ale racej vyber typ ramky a tak DDR2 alebo DDR3 a frekvencie no ale to vsetko potom aj od zakladnej dosky zalezi
a ku grafike no neviem a si aj vyber ze aku chces ATI alebo Nvidia a potom od tyúpu a vykonnosti zalezi aj zatazenie zdroja tak musis vybrat taky zdroj aby ti to utiahol a aj ten procak a aby bol kvalitny halvne lebo ked kupujes drahsiu grafiku neoplati sa kupit nejaky lacny zdroj a nekvalitny
@Kosmiklove no k tomu ze ati by si nechcel neviem no tak tazko povedat je tam velka konkurencia medzi tymi dvoma vyrobcami myslim ze ktora je lepsia a tak pre neikoho lepsie nvidia pre niekoho ati
ale obidve su podla mna dobre ja som mal nvdiiu stale teraz mam ati a som spokojny ale zase tie silnejsie grafiky a tie drahsie su dobre podla mna u obidvoch vyrobcov ale ked uz vies presne typ ktory chces kupvat treba s precitat recenzie a testy a vetdy posudit ktora ti vyhovuje
@Fefe07 to je sice pravda len tu ide hlavne o to ze zakladatel diskusie je obmedzeny financiami tak zase nemozme mu tu rozpravat ze by si mal kupit grafiku za 10k podla mna taka GTS250 mu uplne staci
@Kosmiklove no evd prave este to som nedopisal teoriu toho co kde ej velky rozdiel medzi ati a nvidia len som to uz sem nedopisal
hlavne ked je niekto obmedzeny financiami a uvazuje sa o tom ktory vyrobca je lepsi ale viem ze za menej penazi dostanes lepsiu grafiku od ati ako od nvidia lebo moze byt lepsia nvidia v niektorych smeroch ale zase je tam vysoka cena aspon to som si vsimol v cenach
no a zalezi na tom ci chce high end grafiku alebo nejaku lacnejsiu ja osobne by som nekupoval tie uplne najnovsie najdrahsie lebo ich cena potom prudko klesne
@Fefe07 keby že som finančne obmedzený na grafiku tak si nájdem všetky grafiky v tej cenovej kategórii +- je jedno či ati alebo nvidia a budem ich postupne vylučovať na základe recenzií a rôznych testov resp. názorov užívateľov
@Filus no to hej aj atk sa to da no ja co som si iba vsimol pri tych grafikach v jednotlivych kategoriach podla vykonu tak som ti to tam vsimol no
@Kosmiklove jj 9800GTX je velmi vykonna grafika aj ta je celkom dobra a dokonca aj 8800GTX je este celkom dobra ale uz je dost stara a potom tam su GTX 260 a vyssie
@Filus jj moze byt...oni vyrabali este gefocre mx400 a mx440...boli take modre s malickym vetracikom ktory sa stale zasekaval a tak proste ppci grafiky
@Kosmiklove fuu keď si to porovnám z dnešnými tak mi príde že tam niečo chýba
v starom kompe som mal ATi pro rage 8megovu som ju nedávno našiel som nechápal ako to vôbec mohlo fungovať ale zasa mala vymoženosť že sa do nej dal zapojiť koaxiál z antény a sledovať telku na kompe a na tej nebol ani len pasiv chladič nie to ešte ventilátor
@kosmiklove na mx440 som hral far cry a sims2 ked som bol krpec potom mi odisla a kupil som zas mx440 a teraz mam doma tri mx440 plne funkcne nech si strcia 8800 mx440 je best!
a som tam zabudol sa mi páči ten chladič tie dnešné tam dávajú čo najviac rebier kadeako pozohýnaných, headpipe technika a tu šupnu kus hliníka čo vyzerá ako ježko je po probléme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
tak zabudni na graficku kartu za tri litre Alebo to islo tak dolu? No ja neviem, ja som perd rokom kupoval graficku kartu za 7 litrov vo velkosklade - za dobru cenu - a dnesne hry jej uz davaju zabrat
a nepodporujem moc piratstvo, ale win7 odporucam stiahnut.
no a taktiez zalezi ze naco ho budes vyuzivat a aky chces ale predpokladam ze nanom chces hrat aj nejake hry takze aj grafiku bdues potrebovat dobru a tak
ak by si dal win7 na cierno tak by este usetril
» www.alza.sk/graficke-karty/...
a inak presne...maximalne 4giga ram...viac sa neoplati...radsej investovat do tej grafiky
a da sa zohnat aj slusna grafika za 3000...ja bezim uz asi 2 roky na 8600GT a zatial nebola hra ktora by mi nesla...samozrejme nepotrebujem full detaily...ide mi skor o hratelnost
» www.alza.sk/zdroj-arctic-co...
aj ja som ho bral a aj v testoch je na tom celkom dobre aj čo sa tíka pomer cena/výkon
» www.praktik.sk/computer/...
Ja ich poznám, veľmi spoľahlivá firma.
a ku grafike no neviem a si aj vyber ze aku chces ATI alebo Nvidia a potom od tyúpu a vykonnosti zalezi aj zatazenie zdroja tak musis vybrat taky zdroj aby ti to utiahol a aj ten procak a aby bol kvalitny halvne lebo ked kupujes drahsiu grafiku neoplati sa kupit nejaky lacny zdroj a nekvalitny
ale obidve su podla mna dobre ja som mal nvdiiu stale teraz mam ati a som spokojny ale zase tie silnejsie grafiky a tie drahsie su dobre podla mna u obidvoch vyrobcov ale ked uz vies presne typ ktory chces kupvat treba s precitat recenzie a testy a vetdy posudit ktora ti vyhovuje
hlavne ked je niekto obmedzeny financiami a uvazuje sa o tom ktory vyrobca je lepsi ale viem ze za menej penazi dostanes lepsiu grafiku od ati ako od nvidia lebo moze byt lepsia nvidia v niektorych smeroch ale zase je tam vysoka cena aspon to som si vsimol v cenach
no a zalezi na tom ci chce high end grafiku alebo nejaku lacnejsiu ja osobne by som nekupoval tie uplne najnovsie najdrahsie lebo ich cena potom prudko klesne
@Kosmiklove jj 9800GTX je velmi vykonna grafika aj ta je celkom dobra a dokonca aj 8800GTX je este celkom dobra ale uz je dost stara a potom tam su GTX 260 a vyssie
@Fefe07 ja momentalne ficim na 8600GT a musim povedat ze zatial mi to uplne staci
to je stroj co povies ?
v starom kompe som mal ATi pro rage 8megovu som ju nedávno našiel som nechápal ako to vôbec mohlo fungovať ale zasa mala vymoženosť že sa do nej dal zapojiť koaxiál z antény a sledovať telku na kompe a na tej nebol ani len pasiv chladič nie to ešte ventilátor
neviem ako sa linkuje obrázok
inak aj taketo nieco mam doma
» p.secure.hostingprod.com/... @www.pcplan-it.com /ssl/matrox_agp.jpg
(inak mam gf 8600gt )
inak aj ja mam teraz 8600gt zatial mi to staci
btw prečo mám pocit že sme kus mimo tému a bavíme sa tu dvaja???