ten kto si nevazi skolu tak preto lebo nevie nic o sebe,iba sa hlada v roznych spolkoch ktorych ucast casom zredne az ostanu vsetci vo svojej individualnej podobe konstruovanej v minulosti. Mnohi sa strasne sklamu,alebo zaziju depresivne,prazdne a stiesnene pocity zo samoty a nicoty v ktorej nedokazu tu svoju individualitu dalej pouzit pre dalsi pozitivny zivot
to nevadi vzdy to tak bolo aj bude ze vzdelanie bude vzdy proti srsti tym co nevedia naco im to je. rozvoj ci uz vesmiru alebo zivota na zemy bol aj je komplikovany,stale plynuci co sa odraza aj na ludskom vedomi,nieje lahke byt vedomy a chytri.prve co si kazdy v rannom veku po detskych hrach osvoji su drogy pocnust alkoholom a zaroven rozvoj dotlaceny prirodzenym dospievanim takze hormonmi a potrebov sa rozmnozit...hehehehe ale tak je
Vzdelanie je niečo, čo by ti síce mala dávať škola, ale často sa k tomu dostaneš skôr mimo školy než v škole...
Škola je len budova plná učiteľov, ktorí si žiaľ často myslia akí sú úžasní aj keď nie sú (česť výnimkám, najmä tým, čo som mala šancu stretnúť osobne)
Netvrdím že škola je nanič, mne každá moja škola niečo dala, ale nie vždy to bolo vzdelanie...
I keď ťažko povedať, ono škola sama o sebe nie je zlý nápad, treba aby ľudia neboli úplne debilní, ale zas to naše školstvo odfláknuté... hm, no škoda, že máme také školy aké máme...
@janu No pozor, ak ma niekto svoju pracu rad, tak to neberie ako zlo . A takysto aj so skolou, nie? Jasne, ze su plusy a su aj minusy.. Ale su veci, ktore mame proste radi a preto si ich vyberame - a myslim, ze praca, skola su dost zavazne rozhodnutia v zivote. A AK sa vybrat da (a zvacsa sa da), tak...
@flussica nie vždy si človek vyberie dobre. a hlavne také decko, čo ešte prt vie, čo chce naozaj v živote robiť. a čo poznám ľudí, je vážne málo tých, ktorí robia to, čo naozaj chcú a čo ich napĺňa (robí šťastnými), alebo aspoň spokojnými.
ja som tiež v škole trpela a ako som sa tešila až odtiaľ vypadnem... s odstupom času by som sa tam hneď vrátila! človek sa na to potrebuje pozrieť aj z iného úhlu... vtedy som mala aspoň nejakú istotu. teraz nemám nič.
@janu Tak to mas pravdu. Niektore volby musime uskutocnit v prilis skorom veku.. Ale mozno je to aj tym, ze si nedostatocne vazime, co vsetko mozme mat a v podstate i nase vlastne volby - nehovorim kazdy, ale tak vo vseobecnosti to zvykne sediet.
Cha, som zvedava, co si o tomto budem mysliet za par rokov .
@love4ever nevies pisat, tvoje zmyslanie je uplne detske, v hlave mas sypany strk... co ti mam na to povedat, si hlupa a k tomu nevyspela a skola je jedna z veci, co by ti mohli vliat troska rozumu do tej prazdnej hlavy...
Som neskutočne šťastná, že mám právo chodiť do školy. Dakedy síce lezie hore krkom, ale jednoducho... Neviem si predstaviť, čo by som bez školy bola :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Vzdelanie je niečo, čo by ti síce mala dávať škola, ale často sa k tomu dostaneš skôr mimo školy než v škole...
Škola je len budova plná učiteľov, ktorí si žiaľ často myslia akí sú úžasní aj keď nie sú (česť výnimkám, najmä tým, čo som mala šancu stretnúť osobne)
Netvrdím že škola je nanič, mne každá moja škola niečo dala, ale nie vždy to bolo vzdelanie...
ja som tiež v škole trpela a ako som sa tešila až odtiaľ vypadnem... s odstupom času by som sa tam hneď vrátila! človek sa na to potrebuje pozrieť aj z iného úhlu... vtedy som mala aspoň nejakú istotu. teraz nemám nič.
Cha, som zvedava, co si o tomto budem mysliet za par rokov .
Vzdelávanie je jediná činnosť, ktorou neopovrhujem - pochopiteľne tá reformná šaškáreň s ním už nemá nič spoločné.
Škola ako taká je pre mňa psychicky ubíjajúca.