Čaute . Je tu niekto, kto má skoliozu? Mám 16 rokov a 16 stupňov. Rada by som začala chodiť cvičiť pilates, jogu, zumbu, beh... ale neviem, že či existuje nejaký šport, ktorý by som nemala vykonavať, prípadne ktorý by mi mohol zhoršiť zdr. stav. Ak sa t
ja mam tiež skoliozu a prave naopak.. športy pomahajú posilniť svalstvo a ja som cvičila taebo, a to mi pomohlo trochu spevniť oblasť chrbtice... ale všetko s mierou.. veľmi pomáha plávanie...
Aj ja mam skoliozu a cvicim pilates velmi mi to pomaha. Myslim ze jeden z najlepsich sportov pre skoliozu je plavanie a bicyklovanie. Sporty ktore nemozem vykonavat su tenis (sporty ktore su jednostranne) a skakanie na svihadle,na trampoline,cez kozu... Mam asi 7 stupnov.
myslim, ze akykolvek pohyb je dobry pre chrbticu, najlepsie plavanie, joga a myslim ze sa neodporuca tenis a sporty kde zatazujes len jednu polovicu tela, ale to iba ak robis profesionalne a casto, rekreacne a nie je ziaden sport zly na skoliozu
@9 suhlasim, ak občas vyskúšaš športy akéhokoľvek druhu tak to nie je problém, ak to nerobíš profesionálne..
ja zase nemam problem ani s trampolínou ani so švihadlom...
a určite nie je dobrý akýkoľvek pohyb, športy pri ktorých sú prudké otrasy - a to mám pocit že je aj zumba, takisto beh, skoky a pod. pre chrbticu veľmi dobré nie sú. ale pokiaľ cvičíš denne aj cviky na chrbticu, čo by si určite mala, tak si myslím, že ti občas zumba neuškodí.
akurat jednostrane sporty nesu dobre. Inak vpohode ak tie prislusne sporty vykonavas spravne. 16% neni az tak vela, pravidelnym cvicenim zameranym nato by si to vedela najskor aj uplne napravit.
Ja neviem koľko stupňov lebo nechodím s tým k doktorovi ani nikde lebo chcem cvičiť a cvičím tak jak všetci ostatný i keď mam dakedy fakt problém lebo ma normalne niekedy začne bolieť cela chrbtica a napr počas cesty domov zo školy sa cítim jak keby som bol úplne vyčerpaný.. Alebo keď si idem zahrať basketbal sa pri tom oskáčem jak šialený všetko v poho a jak si poviem že na chvíľku prestávka si sadnem abo čo ta ma tak začne bolieť hrudník a chrbtica že už nevládzem ani chodiť ani dýchať.. Ale nevadí mi to až tak moc akurát že mi ťahá jednu stranu dole tak keď mam dole tričko normálne vidno že jedno rameno mam kus nižšie jak druhé..
niki97@
jednoznačne treba cvičiť hlavne cviky na posilnenie svalov chrbta a brušných svalov.. predpokladám že ta poslali aj na rehabilitáciu takže cviky by si mala mať len ich poctivo cvič výsledky uvidíš.... najlepšie na chrbticu je plávanie len treba plávať správne a bicykel...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja zase nemam problem ani s trampolínou ani so švihadlom...
ja mám 2x cca 22-23
a určite nie je dobrý akýkoľvek pohyb, športy pri ktorých sú prudké otrasy - a to mám pocit že je aj zumba, takisto beh, skoky a pod. pre chrbticu veľmi dobré nie sú. ale pokiaľ cvičíš denne aj cviky na chrbticu, čo by si určite mala, tak si myslím, že ti občas zumba neuškodí.
jednoznačne treba cvičiť hlavne cviky na posilnenie svalov chrbta a brušných svalov.. predpokladám že ta poslali aj na rehabilitáciu takže cviky by si mala mať len ich poctivo cvič výsledky uvidíš.... najlepšie na chrbticu je plávanie len treba plávať správne a bicykel...