Čo robíte, keď chcete skončiť rozhovor, telefonát, chat, lebo Vás čaká kopa iných povinností a ten človek proste nechce ísť a kladie vám ďalšie otázky a na maximum sa vás snaží zaujať, že by vás to možno aj bavilo o tom vravieť, ale kebyže máte ten čas?
paradoxne, instantny offline konverzaciu vobec neukonci len ju odloží, kdežto keď napíšeš že ideš preč bla bla bla ahoj čau... tak to ako keby uzavrie tému.
Ja som mal spoluziaka ktory hecikedy pocas volania zlozil telefon XD Nic ze ak, maj sa cau, normalne s nim rozpravas, cakas na odpoved a zistis ze on zlozil XD Normalne by som ho zaskrtil niekedy XD
vieš ako...ľudia sú egoisti...keď sa niekto potrebuje vyrozprávať, tak sa bude rozprávať dovtedy, kým mu nedáš jasne najavo svoje záujmy a nebudeš na nich aj trvať...ak v rozhovore pokračuješ a navyše sa doň zapájaš ešte aj dlhými myšlienkami, druhému tým dávaš najavo len toľko, že ty vlastne vôbec nemusíš nikam ísť....odpovedaj krátko, daj druhému pocítiť, že je pre teba v tú chvíľu už otravný a dotyčný sa možno sám stiahne...no a ak máš pocit, že ťa niekto úmyselne prepočul, treba mu to zopakovať a opakovať dovtedy, kým na to nezareaguje...ešte je skupina expertov, ktorá takéto prípady rieši tak, že povie, že ide preč a v tú chvíľu je naozaj preč alebo skupina tých, ktorí sa neunúvajú ani dať vedieť, že niekam idú a jednoducho sa odmlčia...to mi však príde voči druhému trochu netaktné
Ak to je dakde na fcb, tak sa odhlasim a kaslem na to. Proste ked musom odist, tak odidem no.
Co sa týka osobneho kontaktu, to uz je horsie, alle tak zvyčajne sa snazim tym ludom vysvetliť, ze fakt musím a ked mi daco velmi chcu povedat, tak im zvycajne poviem ze 'ok, ale toto je uz posledna vec' a potom proste idem prec.
Keď s niekym telefonujem, tak mu proste tiez poviem ze musim a ze sa nabudúce porozpravame a potom poviem ze AHOOOOOJ
@anjelik263 pokial je to na FB tak prestanem odpisovat a kedze som nonstop ako offline, tak sa tvarim, ze tam nie som. Sms to iste neodpisujem. Z reálnych rozhovorov vacsinou unikam sarkazmom a odbocovanim od temy
no normalne poviem, ze odchadzam a idem..a vypnem pc a niekedy ani necakam co ten druhy odpise..ale zas ja si pisem fakt malo s ludmi, nie je nad osobnu komunikaciu
tak čo sa týka chatu, tak proste odídem.. a jemu sa cez niektoré stránky aj zobraztí, že som to ešte nečítala, pretože tam už nie som..
a v rozhovore ho proste prekričím, že teraz už musím naozaj končiť a zložím skôr, než stihne čokoľvek odpovedať
kvoli tomuto neznasam telefonovanie!! nikdy neviem co mam povedat a posledne 3 minuty rozhovoru premyslam preco vlastne musim skoncit, vacsinou poviem ze idem nieco robit, ale ked volam s dobrym kamaratom napr tak jemu poviem normalne ze ok nechce sa mi uz volat. ale inak mam s tym oooobrovsky problem a volam len vynimocne a mam stres ked mi zvoni mobil
a rovnake to je aj s pisanim si.. okrem asi 4 ludi s ktorymi si pisem takym stylom ze proste stale mame konverzaciu a nepiseme si nikdy ahoj alebo cau pri odchode, jednoducho si piseme tak priebezne a ak niekto par hodin alebo dni neodpise nic sa nedeje.
ale inak mam z toho rovnaky panicky strach, vzdy ked mi blikne sprava na fb sa hrozne bojim. mam aj 10-12 sprav neprecitanych vzdy naraz a hrozne to odkladam.. lebo po mne furt niekto nieco chce a ja si nechcem s nikym pisat lebo to nema koniec!! ked tak zvacsa proste uz neodpisem na konci ale neviem ci sa ten clovek neurazi nahodou.. pripadne si vymyslim ze musim ist nieco robit.
a viackrat som uvazovala ze sa presne pre toto dam prec z fb ale to je jediny dovod preco by som chcela, inak ma bavi tam byt.. ale chat som nemala zapnuty snad niekolko rokov
@h8u ja to tiež tak robím s chatom sa mi nechce baviť už, tak neodpisujem, alebo chcem niečo odpísať ale som na mobile alebo čosi robím alebo nemám náladu proste tak to nespravím a potom na to zabudnem. už si ale tak raz za týždeň-dva pozerám dozadu správy že na koho som zase zabudla
Skús si niekedy ten nádherný
pocit, keď dotyčná/dotyčný
na druhej strane nie a nie prestať
a ty
(ak teda telefonuješ) dáš od ucha
preč ten telefón a len tak,
bez všetkého ťukneš na
"Ukončiť hovor" a potom na
prípadné vyzváňanie tej otravy
nereaguješ.
Vyskúšaj raz a budeš na seba hrdá,
aká len dokážeš byť asertívna.
:-S :letim: :tralala:
telefonat a chat sa daju velmi lahko ukončiť tým že máš ešte povinnosti a ked bude dobiedzac povieš že ae fakt musiš isť, rozlučiš sa a ideš off, zložiš. pri osobnom rozhovore su hadam ludia viac tolerantny a pochopia hned ked to prvykrat povieš
Co sa tyka internetov, nemam ziaden problem. Jednoducho uz neodpisem a konverzacia skoncila. Ludia ktori ma dobre poznaju vedia, ze vypisovacky neuznavam, ja chat pouzivam naozaj sporadicky ked treba nieco vyriesit rychlo alebo v 90% na dohodnutie osobneho stretka.
V telefone sa mi stava malokedy ze by niekto nevedel kedy skoncit, ale ak sa stane, nemam problem normalne povedat ze uz musim koncit, pokecame inokedy.
Najviac mi robi problem ak je niekto dotieravy fyzicky pri mne, to sa snazim byt mila ale ak to prekroci istu mieru tak neviem ako mam reagovat...nastastie toto sa stalo mozno parkrat v zivote.m.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Wtf, šak mu môžem odpísať aj o týždeň, tak nech si počká.
Co sa týka osobneho kontaktu, to uz je horsie, alle tak zvyčajne sa snazim tym ludom vysvetliť, ze fakt musím a ked mi daco velmi chcu povedat, tak im zvycajne poviem ze 'ok, ale toto je uz posledna vec' a potom proste idem prec.
Keď s niekym telefonujem, tak mu proste tiez poviem ze musim a ze sa nabudúce porozpravame a potom poviem ze AHOOOOOJ
A inak k téme, poviem že musím ísť, ahoj
"Prepáč, som teraz zaneprázdnený, ak chceš, môžeme to prebrať inokedy." (a dohodnem sa s ním kedy)
Našťastie komunikujem len s ľuďmi, ktorí to vedia pochopiť na prvý krát
a v rozhovore ho proste prekričím, že teraz už musím naozaj končiť a zložím skôr, než stihne čokoľvek odpovedať
a rovnake to je aj s pisanim si.. okrem asi 4 ludi s ktorymi si pisem takym stylom ze proste stale mame konverzaciu a nepiseme si nikdy ahoj alebo cau pri odchode, jednoducho si piseme tak priebezne a ak niekto par hodin alebo dni neodpise nic sa nedeje.
ale inak mam z toho rovnaky panicky strach, vzdy ked mi blikne sprava na fb sa hrozne bojim. mam aj 10-12 sprav neprecitanych vzdy naraz a hrozne to odkladam.. lebo po mne furt niekto nieco chce a ja si nechcem s nikym pisat lebo to nema koniec!! ked tak zvacsa proste uz neodpisem na konci ale neviem ci sa ten clovek neurazi nahodou.. pripadne si vymyslim ze musim ist nieco robit.
a viackrat som uvazovala ze sa presne pre toto dam prec z fb ale to je jediny dovod preco by som chcela, inak ma bavi tam byt.. ale chat som nemala zapnuty snad niekolko rokov
pocit, keď dotyčná/dotyčný
na druhej strane nie a nie prestať
a ty
(ak teda telefonuješ) dáš od ucha
preč ten telefón a len tak,
bez všetkého ťukneš na
"Ukončiť hovor" a potom na
prípadné vyzváňanie tej otravy
nereaguješ.
Vyskúšaj raz a budeš na seba hrdá,
aká len dokážeš byť asertívna.
:-S :letim: :tralala:
V telefone sa mi stava malokedy ze by niekto nevedel kedy skoncit, ale ak sa stane, nemam problem normalne povedat ze uz musim koncit, pokecame inokedy.
Najviac mi robi problem ak je niekto dotieravy fyzicky pri mne, to sa snazim byt mila ale ak to prekroci istu mieru tak neviem ako mam reagovat...nastastie toto sa stalo mozno parkrat v zivote.m.