Ahojte. Ak tu niekto chováte škrečka/škrečky neviete mi poradiť aké granule royal canin (pre mačky) im mám dávať? Pre dospelé mačky, pre mačiatka, pre mačky ktoré žiju dnu, pre mačky ktoré žiju vonku, pre sterilizované alebo aký typ krmiva im mám dať?
škrečok je vegetarián ak dobre viem a mačky sú masožravé....granule pre mačky prenho niesú vhodné....máš mu dávať zmes pre škrečkov, morčatá alebo zajace a k tomu dáku čerstvú zeleninku
@sob3k videl si už niekedy v prírode že by si škrečok ulovil nejaké iné zviera a zjedol ho? lebo aj kura zje kuracie maso ked mu ho dáš lebo nevie čo to vlastne je to ale neznamená že je to pre tpo kura vhodné...si myslím
ja ked som chovala škrečky aj morčatá tak som si pozrela že čo jedia, čo im mám dávať a nevidela som ani jeden článok o tom že by som im mala dávať maso....to bolo ale dávno a od vtedy sa asi tieto zvieratá zmenili
Zvierata maju prirodzene reflexy pri rozlisovani toho co mozu a toho co nie. Asi pred dvoma mesiacmi som na Guardiane cital, ze tento reflex je u nas reprezentovany "vymyslanim" pri jedeni v detstve. To, ze nezjeme vsetko, nas ma chranit pred otravou jedlom.
Ako bolo spomenuté vyššie, kúp mu radšej nejakú zmes určenú pre malé hlodavce. Čo sa týka granúl, môžeš mu dávať aj psie. No tie mu stačia len raz za čas, ako "spestrenie" stravy.
kúp mu zmes pre hlodavce... obsahuje obilné granule, semiačka, kadejaké zrno... môžeš mu dávať doplusu ovocie či zeleninu... ale lepšie takú čo nenadúva (napr. kapusta či paprika radšej nie alebo len zriedkavo) ...
@9 isteže škrečok zje aj mäso či varené vajíčko, ale to nie je jeho primárna strava... je to skôr zbytočné mu dávať než užitočné... ale samozrejme ked to zje nič sa mu nestane...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Kúp im normálne potravu pre škrečky, tuším aj pre morcata či cinchilly ich nezabije. Ak sa dobre pamätám, škrečok nemá tak speci potravu ako napr degu
"Živý sa semiačkami, strukovinami, koreňovou zeleninou, trávou ale aj hmyzom"
Zvierata maju prirodzene reflexy pri rozlisovani toho co mozu a toho co nie. Asi pred dvoma mesiacmi som na Guardiane cital, ze tento reflex je u nas reprezentovany "vymyslanim" pri jedeni v detstve. To, ze nezjeme vsetko, nas ma chranit pred otravou jedlom.
@9 isteže škrečok zje aj mäso či varené vajíčko, ale to nie je jeho primárna strava... je to skôr zbytočné mu dávať než užitočné... ale samozrejme ked to zje nič sa mu nestane...