Skusal niekto uz couchsurfing? Ake mate stym skusenosti.
CouchSurfing je surfovanie po gaučoch ľudí, ktori cestovateľom otvoria dvere do svojho domu. To znamená, že vám, ako cestovateľovi ponúknu svoj gauč, posteľ, dlážku na prespanie. Couchsurfing tiež znamená poskytnutie ubytovania, že vy ponúknete váš gauč č
Áno, hostovala som zatiaľ jedného francúza a bolo to v pohode.
Škoda, že som bola akurát chorá a nemohla ho previesť po meste.. ale bol fakt zlatý, normálne som mu zverila kľúče a nebola ako tuto hore typický slovák ^^ a dal mi také super francúzske keksíky
a chystám sa využiť opačnú možnosť niekoľkokrát ešte tento mesiac, španielsko a francúzsko.. tak ti potom poviem, zatiaľ sa spýtaj @fxx trebárs, ten ti porozpráva o CS určite
@h8u ty davas ludom hesla k mailu na pockanie, to ze niekto neda cudziemu francuzovi svoje kluce este z neho nerobi typickeho slovaka v znameni sedlak a kkt
Ja som stretol francúzku čo takto behá celý rok po svete...cez leto si zarobí na spoje a zvyšok si odpracuje. Celkom nadšená z toho bola ale osobne by som sa na to neodhodlal...
prosim ta stretol som aj takych ludi ktory si kvoli nejakemu svojmu prispevku niekde vytvaraju ucty a celi den si ho lajkuju/hodnotia ... neviem co len aby boli 1. napr
Radsej idem do hotela, ale keby nemam inu moznost asi by som to vyuzil.. A kluce od bytu? Asi by som si dvakrat rozmyslel komu by som ich dal. Ale cim vyspelejsia krajina, tym mensie obavy by som mal...
@etelnair a podla mňa @3 tak presne vyzerá.. proste ako zadubenec, inak nič proti jeho osobe, ale hento mi pripadá úplne smiešne a naozaj typicky slovenské
@h8u ja hlavne nemam velmi rad to ohananie sa takzvanym typickym slovactvom, dost casto a radi to pouzivaju vselijaki malomestania
a neviem vlastne ci je clovek co by u seba nenechal spat niekoho uplne cudzieho typicky slovak alebo typicky nor ale kazdopadne je asi nieco menej nez ty
@etelnair tiež to nemám rada a použila som to fakt asi prvýkrát, ale teraz mi to prišlo maximálne vhodné.. proste to sedí, keďže inde vo svete je to úplne normálne, že sú ľudia milí, pohostinní a dôverčiví - no a čo?? fakt mi hento príde tak slovenské, proste sedím si doma vo svojom domčeku, ani za boha k sebe nikoho nepustím. neviem, mne to príde také zatrpknuté, ja radšej riskujem ale zažijem strašne veľa vecí, než aby som bola strašne opatrná a stále niečo riešila, ale žila jednotvárne..
ak ma nezabije šialený masový vrah z couchsurfingu, môže ma prejsť buldozér alebo pohrýzť besná gorila.
@mcvpn hej pravdu máš viac vecí mi príde ešte, trebárs keď dostane Slovák taký ten malý džem niekde k raňajkám, v nemocnici alebo tak, a nezje ho, tak si ho vezme domov veď zíde sa.. (nemyslím si že inde, už len v Rakúsku, by to ľudia robili)
@h8u ja by som napriklad tiez nechcel couchsurfera doma a nie kvoli tomu ze by som sa bal ze ma okradne alebo co aj ked to nikdy nie je vylucene, dokonca ani ked ma na nete v hodnoteniach ze je super
a inac mi mozes kludne vysvetlit kde vsade vo svete je to normalne co tam pises lebo mne to vychadza tak ze musime mat kurva smolu ze sme sa narodili prave v krajine zadubencov
@h8u jj zaslubene zeme.....to ze je niekde celkovo bezpecnejsie jak inde chapem ale ked to niekto nechce praktizovat nie hadam len kvoli tomu ze sa boji ze by ho predali na organy
a k @23 podobne daco si pamatam z ineho fora, tiez sa ti zdalo strasne slovenske ked si niekto ujebe pohar z krcmy, ja si napriklad viem celkom zivo predstavit ze by sa takeho zverstva dopustil aj taky anglican a to nie som zrovna daky poe alebo carroll
pocul som o tom, urcite to zasetri nejake peniaze, ale... neviem, ja by som do domu pustil jedine norov, svedov, pripadne finov... O nich viem, ze su zodpovedni vrcholne, lebo tam maju zakony tak postavene ako maju. Ale podmienku by som dal ze ziadny chlast nak neberu... lebo oni tam maju drahy a pridu sem a tu sa chodia tak dotrtkat ze koniec. Ale je to tak no, nikdy neviete koho si takto pustite do bytu, tak isto nikdy neviete ku komu vlastne idete...
Už tu bolo tak 5 skupiniek ľudí, nikto z nich nepodrezal mňa ani @anzu v spánku, máme zatiaľ bohovské šťastie.
No, strach z neznámeho je prirodzený, na tom, že si niekto domov nechce nikoho pustiť nie je nič nenormálne, len by som rád povedal, že tie paranoje až také pravdepodobné nie sú, zlé veci sa akýmsi zázrakom medzi couchsurfermi nestávajú.
Vlastne možno raz som počul, že známeho známeho známy mal hosťa, ktorý mu topánkami trochu pošpinil podlahu, alebo niečo podobné.
Dnes nám dojde jedna Francúzska Inak tu už boli ľudia (až na jedného všetko baby) z Poľska, Nórska, Ukrajiny, Rumunska a Islandu, všetci na noc alebo dve. A priznávam, že väčšine som sa až tak nevenovala Doplnila by som len, že nikto nemusí na oplátku poskytovať svoj gauč.
@29 aby to niekto nebral, že to je fakt zázrak, nie je, ono sa tam len zo spoločnosti vyselektovali ľudia s podobným charakterom. Ale úplne chápem, že väčšina ľudí nebude chcieť len tak niekoho zaviesť k sebe
vyzera to super, ja zatial som ubytko v zahranici riesila tak ze..v stanoch proste hocikde sme sa zlozili uz ked sme boli vecer unaveni a len raz nas zatial vyhnali, aj to na slovensku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a mne sa to páči!
Škoda, že som bola akurát chorá a nemohla ho previesť po meste.. ale bol fakt zlatý, normálne som mu zverila kľúče a nebola ako tuto hore typický slovák ^^ a dal mi také super francúzske keksíky
@12
tiez mam nejake plany a hodlam ich dodrzat, ak vsetko vyda budem mat vlastne skusenosti
a neviem vlastne ci je clovek co by u seba nenechal spat niekoho uplne cudzieho typicky slovak alebo typicky nor ale kazdopadne je asi nieco menej nez ty
ak ma nezabije šialený masový vrah z couchsurfingu, môže ma prejsť buldozér alebo pohrýzť besná gorila.
a inac mi mozes kludne vysvetlit kde vsade vo svete je to normalne co tam pises lebo mne to vychadza tak ze musime mat kurva smolu ze sme sa narodili prave v krajine zadubencov
(k lekvaru)
divila by si sa ale ludia to robia a dokonca aj na zapade -.-
a k @23 podobne daco si pamatam z ineho fora, tiez sa ti zdalo strasne slovenske ked si niekto ujebe pohar z krcmy, ja si napriklad viem celkom zivo predstavit ze by sa takeho zverstva dopustil aj taky anglican a to nie som zrovna daky poe alebo carroll
No, strach z neznámeho je prirodzený, na tom, že si niekto domov nechce nikoho pustiť nie je nič nenormálne, len by som rád povedal, že tie paranoje až také pravdepodobné nie sú, zlé veci sa akýmsi zázrakom medzi couchsurfermi nestávajú.
Vlastne možno raz som počul, že známeho známeho známy mal hosťa, ktorý mu topánkami trochu pošpinil podlahu, alebo niečo podobné.
@29 aby to niekto nebral, že to je fakt zázrak, nie je, ono sa tam len zo spoločnosti vyselektovali ľudia s podobným charakterom. Ale úplne chápem, že väčšina ľudí nebude chcieť len tak niekoho zaviesť k sebe
Minuly rok sme doma hostili tohto tu » udalosti.noviny.sk/z-domova/10-01-...
Gianluca
Každopadne suhlasim, je to skvelá myšlienka (a stránka)