Zdravím vás, malby som takú otázočku na ľudí čo používajú čočky či je to lepší, pohodlnejší variant ako okiliare? Nedráždia oči? Oplatí sa to cenovo? A rôzne postrehy lebo silno uvažujem ďakujeeeeem
tak je to určite nákladnejšie než normálne okuliare (pokiaľ sa ti prudko nelepší/nehorší zrak), dá sa zvyknúť na tú manipuláciu, za mňa neviem okuliare potrebujem,ale môžem ich zabudnúť niekde si zobrať, kde to budem potrebovať (do auta) takže tiež premýšľam aj nad šošovkami a nejako to budem striedať. Aj ex mala oboje,ale častejšie teda nosila šošovky
ja by som sa uz k okuliarom nevrátila, tlačili ma na nose aj za ušami a v zime sa často zarosia ak máš kvalitné šošovky (a dáš si ich správne) tak to nie je cítiť
Ja mam 14-dnove sosovky, udajne sa v nich da aj spat, ale to radsej neskusam. V jednej krabicke je 6 ks, cena za krabicku je cca 16€. Daju sa pouzivat v pohode aj o kusok dlhsie ako tie dva tyzdne, ked to uz presvihnem, tak mam trosku neprijemny pocit v oku a to uz viem, ze su stare a idu do kosa (cca 20. den). Striedam s okuliarmi, cize sosovky vyhadzujem az po mesiaci. T.j. krabicka su tri mesiace. Roztok je za 8€, umele slzy za 6€ (nie su nevyhnutne, ale je to pohodlnejsie ak vela pozeras do pc a pod.) Suma sumarum 16x2+6x2+8=52€/6 mesiacov (tolko vydrzi roztok, kvapky by si mal vyhodit do 3 mesiacov, nemusis ich vsak kupovat vobec). Pokial dodrziavas hygienu, nic sa ti nestane (ja som ich na chate raz vyberala z oka a nejako som musela skrabnut rohovku, mam tam jazvu, odvtedy si davam sakra pozor). Plus ak sa ti menia casto dioptrie (ako mne), oplati sa ti to aj financne myslim (okuliare pouzivam len doma, cize tam si mozem dovolit starsie dioptrie). Dobru znacku sosoviek/kvapiek/roztoku si musis najst sam, mne spociatku dost cervenali oci, kym som nasla vsetko vyssie spomenute vhodne pre mna. No a z okuliarmi sa neda porovnat, ocenis najma pri sporte, soferovani, v zime a celkovo V buducnosti chcem ist na laserovu operaciu, len neviem, ci to bude skrz tu jazvu mozne
Nosím už dlhodobo, momentálne značku biofinity coopervision, vraj top medzi šošovkami, vidím dobre, občas sa horšie zaostruje na blízko, lebo sú na diaľku, ale inak celkom v pohode. Je to o zvyku a samozrejme záleží či to prijme oko. Poznám ľudí, ktorým šošovky príliš vysúšajú oči, alebo ktorých škriabu aj po dlhšom používaní. Taktiež dosť závisí od roztoku na šošovky, treba skúsiť viacero, niektoré môžu dráždiť oči. Cenovo to vychádza 3 páry na 3 mesiace 40 eur + roztoky cca 20 eur.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Šošovky sú síce drahšie, ale pre mňa neporovnateľne pohodlnejšie.