Skúsenosti so zoznamovaním cez internet (čiže zoznamky)
Viem, že to je možno na rýchlo,alebo na poslednú chvíľu ako sa hovorí ale v rámci svojej záverečnej práce sa venujem internetovej zoznamke. Tak by ma veľmi zaujímalo, či máte skúsenosti zo zoznamovaním sa cez internet. Ak áno, cez aký portál. Rovnako by m
ja mám partnera tutok z birdzu písali sme si dosť krátko, sme z jedného mesta, tak sme proste išli von. A čo sa týka zoznamovania s ďalšími ľuďmi, bolo ich veľa, s niektorými som teraz veľmi dobrá kamarátka, s inými si už ani nenapíšem....
Zatial kazdy chalan ,s ktorym som chodila , sa da povedat, ze som ho spoznala z netu a nelutujem to , a hanbit sa uz vobec nemusim stretavam sa casto s ludmi z netu takze to pre mna nieje nic "extra" myslim ze to je dost dobra cesta spoznat niekoho a rozsirit si svoj zoznam "znamych/kamosov" .. a stretavam sa len s ludmi co viem ze si rozumieme a nebude ta "trapna chvilka" cize nazivo bola este vacsia haluz ako na nete
tak najviac som sa zoznamila na pokeci, aj keď dnes sa to tam hemži už len uchylakmi
mala som odtial par chalanov, niektori boli na živo ešte lepši a niktori sa na pokeci uplne inač prezentovali ako su v skutočnosti
na pokeci som stale pomerne často a sem-tam si dohodnem aj stretko nejake, len tak zbehnuť von prejstť s, aspoň sa zoznamim s niekym novym, je to podla mňa o niečo lahšie ako naživo, lebo papier (rp-čka) sa nečervena vďaka pokecu som našla par skvelych kamaratov, s niektorymi sme sa sice nestretli a asi sa ani nestretneme, ale i tak som rada že sme sa spoznali
Hmmm. Pozítívum zoznamovania sa cez internet vidím v tom, že ak to nie je zrovna cez pokec, ľudia sa skôr a viac dozvedia jeden o druhom, nevýhodu v tom, že za klávesnicou môže byť každý kým chce a veľa ľudí to zneužíva.
S mojou terajšou partnerkou som sa zoznámil cez birdz. Najprv sme si písali rôzne hlúposti na rozveselenie toho druhého. Neskor sa to začalo prelínať s vážnymi vecami a vyzvedaním sa na seba. Nakoniec sme spolu už aj flirtovali, aj keď nie takým typicky baliacim spôsobom, skôr to bol taký obdiv k vlastnostiam toho druhého a ich vyzdvihovanie. Začali sme si volávať, dali to dokopy, vymieňali si fotky a neskor a to sa drží doteraz, sa kontaktujeme cez videohovor na skype, dokonca spolu zaspávame a neraz sa zobudím do roboty, že mi na obrazovke stále pochrapkáva moja milá a mrnčí zo spánku. Po necelom mesiaci sme sa spolu stretli. Mám s bratom prenajatý byt kvôli robote, tak som tam na výkend zostal sám a spravili sme si romantický výkend. Neviem prečo, ale v osobnom kontakte som cítil to isté čo v tom virtuálnom a ona zrejme tiež. Prišlo prvé milovanie, prvé prechádzky a výlety, prvé spoločné varenie večere, dokonca sme sa raz posunuli už omnoho ďalej, no osud nám to stopol.
Odvtedy sme spolu vždy keď to ide, lenže ona pracuje v rakúsku, ja na slovensku, takže to nieje zrovna med lízať, ešteže je aspoň ona šikovná a vie sa ku mne dostať.
Pravda je, že by som si asi menej vážil jej prítomnosť, keby ju mám stále pri sebe a zrovna každú noc by som jej nerozprával spiacej do ucha ako ju milujem a ona by sa somnou asi nemaznala každé ráno a nestískala bez úmyslu pustiť ma z postele.
Na druhej strane, keď nie sme pri sebe len máme videohovor cez skype, pozeráme naraz anime, čítame si viac, ja jej rozprávky, alebo ona mne rôzne zaujímavosti.
A keď si iba píšeme. Ono je to často tak, že si povieme, čo si nedokážeme povedať do očí a neraz sa neistota medzi nami rozplynula práve keď sme si iba písali.
Takže pre mňa osobne, teraz je to také asi najlepšie. Predtým som mal asi tri vzťahy takto a tie sa pohybovali od "mierne vedľa" po "dosť mimo".
Z osobného života to nebolo o nič lepšie. Začal som si s kamarátkou padlo to, pretože hoc sme aj vedeli o sebe veľa a mali k sebe blízko stratili sme tým viac ako sme získali. A myslím, že o tých vzťahoch, ktoré som si začal len preto, že mne sa páčila nejaká baba, alebo som sa páčil nejakej ja, nemusím ani hovoriť prečo stroskotali veľmi jednoducho.
Tým nechcem povedať že vzťahy mimo internetu stoja za prd To proste len mne takto sadlo najlepšie ako to je teraz. Inak je to podľa mňa proste o ľuďoch a o ich vzťahu k tomu druhe
ja som nikdy nemala ziadneho priatela z netu....keby som mala klesnut na uroven, ze by som sa uz s niekym nevedela zoznamit nazivo, tak sa idem asi zakopat (kde su tie casy tajomnych pohladov a dotykov pri zoznamovani?.....za chvilu uz nam budu stacit aj roboti na vztah....
Mal som, a co ja viem.. Zo zaciatku bola ovela viac hambliva ako na nete. To je asi nevyhoda velka ze clovek sa tu "odviaze". A potom v reale sa sekne a nevie co robit.
Real je real to nic nenahradi. Prvy pohlad , to sa cez zoznamku zazit neda...
@sorciera vies ja som nikdy nehladala vztah cez net ono to prislo jednoducho samo proste ked je ti s niekym tak prijemne to rozvijas prirodzene dalej ...a myslim ze najma na takom portali ako je birdz...
@alroune ved ja to nezavrhujem .....len mi to pride take neosobne.....chapem, ze nahodne sa stane, ale niektori vyslovene chodia hladat vztah na net (cez pokec a pod.) a to je trosku cudne......nahoda je ina,ked nehladas a najdes
niekedy mám také stavy že sa proste s niekym potrebujem zoznámiť a zohnať nové známosti alebo ako to nazvať veľa ľudí som stretla na lidé.cz, s niektorými chodím von a beriem ich ako veľmi dobrých kamarátov, ktorí sú v realite ešte lepší ako na nete ďalej pokec je samozrejmosť, ale tam už vlastne s nikým nepíšem a ani mi to nejak nechýba, poznám odtiaľ pár ľudí a to mi stačí
ale niet nad obyčajné zoznámenie niekde vonku, na akcií, koncerte a pod.
Na zoznamovanie používam tento Birdz. Ale len také kamarátske zoznamovanie sa.
Zatiaľ som nebol na veľa stretkách z netu, ale nemal som pocit, že by ten človek bol horší alebo veľmi iný ako na nete. Možno je to len náhoda.
Takže zatiaľ mám pozitívne skúsenosti.
Výhodou netu je, že nie ste obmedzený len na ľudí s určitými charaktermi z vášho okolia. Môžete si vybrať, s kým sa budete baviť a s kým sa stretnete. To je na tom fajn.
Partnerku som si našiel tu, na birdzi.. zdala sa mi iná ako ostatní, taká úžasná.. a je taká aj v realite Som za ňu najvďačnejší na svete, je to moje slniečko.
Partneri to neboli ale ..už som sa zoznámila cez net.. cez pokec myslím nie, cez birdz som bola raz von, tým to asi začalo, to som ešte bola hanblivá a bála som sa povedať niečo, aby som nepokazila dojem, a asi som aj pôsobila ticho, a pritom to tak nie je, ja som strašný blázon A odvtedy som si povedala že nechcem aby si niekto myslel že som taká keď taká niesom, .. a potom cez facebook "šťuchancami" sme sa zoznámili ,cez správy..to mi teraz napadajú aspon 5ti ľudia.. a moja zvedavosť ma dohnala stretnúť sa.. a bola som taká ako aj na nete, proste blázon , a bolo fajn, s väčšinou si píšem doteraz a keď je čas ideme aj von....
1 prípad bol keď sa do mňa chlapec zamiloval a ja doňho nie, tak som mu vysvetlila že mňa dobrí chlapci v ničom nepriťahujú, a už si ani nepíšeme
a 2.prípad keď písal aký je komunikatívny , jak sa všetci smejú keď niečo povie... a pritom som sa rozprávala celý čas s jeho kamarátom a on občas niečo "vtipné" zahlásil aj to nadávky..
aaa takto som sa zoznámila len s chlapcami, ale nikdy som od toho neočakávala vzťah, len sa proste rada zoznamujem s ľuďmi čo si s nimi rozumiem aj cez net
@alroune ja som to este nezazil takze to budem vzdy zavrhovat presne tak ako vzdy bude zavrhovat vztah s njekym kto mi dokaze rok a pol klamat rovno do oci...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
mala som odtial par chalanov, niektori boli na živo ešte lepši a niktori sa na pokeci uplne inač prezentovali ako su v skutočnosti
na pokeci som stale pomerne často a sem-tam si dohodnem aj stretko nejake, len tak zbehnuť von prejstť s, aspoň sa zoznamim s niekym novym, je to podla mňa o niečo lahšie ako naživo, lebo papier (rp-čka) sa nečervena vďaka pokecu som našla par skvelych kamaratov, s niektorymi sme sa sice nestretli a asi sa ani nestretneme, ale i tak som rada že sme sa spoznali
S mojou terajšou partnerkou som sa zoznámil cez birdz. Najprv sme si písali rôzne hlúposti na rozveselenie toho druhého. Neskor sa to začalo prelínať s vážnymi vecami a vyzvedaním sa na seba. Nakoniec sme spolu už aj flirtovali, aj keď nie takým typicky baliacim spôsobom, skôr to bol taký obdiv k vlastnostiam toho druhého a ich vyzdvihovanie. Začali sme si volávať, dali to dokopy, vymieňali si fotky a neskor a to sa drží doteraz, sa kontaktujeme cez videohovor na skype, dokonca spolu zaspávame a neraz sa zobudím do roboty, že mi na obrazovke stále pochrapkáva moja milá a mrnčí zo spánku. Po necelom mesiaci sme sa spolu stretli. Mám s bratom prenajatý byt kvôli robote, tak som tam na výkend zostal sám a spravili sme si romantický výkend. Neviem prečo, ale v osobnom kontakte som cítil to isté čo v tom virtuálnom a ona zrejme tiež. Prišlo prvé milovanie, prvé prechádzky a výlety, prvé spoločné varenie večere, dokonca sme sa raz posunuli už omnoho ďalej, no osud nám to stopol.
Odvtedy sme spolu vždy keď to ide, lenže ona pracuje v rakúsku, ja na slovensku, takže to nieje zrovna med lízať, ešteže je aspoň ona šikovná a vie sa ku mne dostať.
Pravda je, že by som si asi menej vážil jej prítomnosť, keby ju mám stále pri sebe a zrovna každú noc by som jej nerozprával spiacej do ucha ako ju milujem a ona by sa somnou asi nemaznala každé ráno a nestískala bez úmyslu pustiť ma z postele.
Na druhej strane, keď nie sme pri sebe len máme videohovor cez skype, pozeráme naraz anime, čítame si viac, ja jej rozprávky, alebo ona mne rôzne zaujímavosti.
A keď si iba píšeme. Ono je to často tak, že si povieme, čo si nedokážeme povedať do očí a neraz sa neistota medzi nami rozplynula práve keď sme si iba písali.
Takže pre mňa osobne, teraz je to také asi najlepšie. Predtým som mal asi tri vzťahy takto a tie sa pohybovali od "mierne vedľa" po "dosť mimo".
Z osobného života to nebolo o nič lepšie. Začal som si s kamarátkou padlo to, pretože hoc sme aj vedeli o sebe veľa a mali k sebe blízko stratili sme tým viac ako sme získali. A myslím, že o tých vzťahoch, ktoré som si začal len preto, že mne sa páčila nejaká baba, alebo som sa páčil nejakej ja, nemusím ani hovoriť prečo stroskotali veľmi jednoducho.
Tým nechcem povedať že vzťahy mimo internetu stoja za prd To proste len mne takto sadlo najlepšie ako to je teraz. Inak je to podľa mňa proste o ľuďoch a o ich vzťahu k tomu druhe
Real je real to nic nenahradi. Prvy pohlad , to sa cez zoznamku zazit neda...
...tiez som to zavrhovala kym som to nezazila
ale niet nad obyčajné zoznámenie niekde vonku, na akcií, koncerte a pod.
Zatiaľ som nebol na veľa stretkách z netu, ale nemal som pocit, že by ten človek bol horší alebo veľmi iný ako na nete. Možno je to len náhoda.
Takže zatiaľ mám pozitívne skúsenosti.
Výhodou netu je, že nie ste obmedzený len na ľudí s určitými charaktermi z vášho okolia. Môžete si vybrať, s kým sa budete baviť a s kým sa stretnete. To je na tom fajn.
1 prípad bol keď sa do mňa chlapec zamiloval a ja doňho nie, tak som mu vysvetlila že mňa dobrí chlapci v ničom nepriťahujú, a už si ani nepíšeme
a 2.prípad keď písal aký je komunikatívny , jak sa všetci smejú keď niečo povie... a pritom som sa rozprávala celý čas s jeho kamarátom a on občas niečo "vtipné" zahlásil aj to nadávky..
aaa takto som sa zoznámila len s chlapcami, ale nikdy som od toho neočakávala vzťah, len sa proste rada zoznamujem s ľuďmi čo si s nimi rozumiem aj cez net