Zdravím, mám doma monitor ktorý mí prestal fungovať, teda išiel, ale raz za 3dni.. blikal obraz 3 dni a až potom mi išiel.. rozhodol som sa, že si ho opravím. Keď som ho rozobral, tak som uvidel poškodené kondenzátory, bolo ich šesť pri sebe a všetky boli vypuklé. Kúpil som nové, 5 kondenzátorov. Śiesty som nekúpil, pretože nebol až som vypuklý ako ostatné a stál 5€.. vymenil som osstatné a monitor mi prestal blikať, hneď ako zapnem tak mi nabehne no signal, pripojím na pc a monitor na 1s zasvieti normálne a potom akoby sa jas nastavil na najnižší .. Teda vôbec nič nevidím, len keď na displej zasvietim s mobilom. Vyzerá to akoby to bola chyba inventora, ale často som mával tiež taký problém. Zvyčajne keď mi monitor blikal aj niekoľko dní, a až potom nabehol obraz, tka niekedy sa mi stalo, že mi nabehol obraz tiež na 1s a potom sa mi vypol jas.. Vtedy som musel nechať monitor aspoň deň a potom zapnúť, no potom už šiel... čo myslíte, bude chyba ten kondenzátor ? lebo ostatné som vymenil a už mi nebliká, ale nejde mi jas monitoru.. takže na 1s mi nabehne všetko a potom vypne jas.. ten kondík je už teraz dosť vypukly, no neviem či je on tá chyba, lebo som našiel na jednej časti dosky od monitora čierny prach.. akoby niečo horelo ale v obchode mi povedali že chybne veci na doske sú len kondíky, a že ich treba vymeniť.. ten kondík ktorý som nekúpil je najväčší z nich 25V 1500nf, asi on bude tá chyba,čo ? .. a neviete ako otestovať inventor či funguje ?? .., ďakujem za odpovede
@papapa111 Zrejme vadný invertor na CCFL trubice (súčiastka, ktorá vytvára požadované napätie pre CCFL trubice, ktoré vytvarajú podsvietenie displeja) ..
Aká je to značka a typ ? .. V tom kilometrovom popise som možno dačo prehliadol ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Aká je to značka a typ ? .. V tom kilometrovom popise som možno dačo prehliadol ..
Nikdy neopravuj sám, podomacky.
Ak bol novy, zadarmo by ti ho vymenili v obchode