Určite áno. Neviazanosť pre mňa predstavuje, že nemám partnera, nie som na nikoho v tomto smere "viazaná" a sloboda? Tá by mala byť aj vo vzťahu. Myslím si, že ľudia by mali slobodne rozmýšľať, robiť slobodné rozhodnutia a nájsť si takého partnera, ktorý ich rešpektuje, neprekážajú mu, či s nimi súhlasí, a to je zatiaľ správna cesta na to, aby vzťah aj naďalej fungoval.
Hmm su to velmi podobne vyrazy ale citim tam isty rozdiel... Opak neviazanosti je viazanost, t.j. zavislost od niecoho alebo jednoducho obojstranny vztah (veci, ludia atd.). Opak slobody mi teraz nenapada, ale urcite nie je taky isty ako "viazanost".
Co sa tyka ludskych vztahov, tak je to v podstate to iste...
Ponúka to viac pohľadov. A tak neviem, ktorý máš na mysli. Sloboda a neviazanosť môže znamenať pre niekoho v podstate to isté. Ale napr. pri vzťahu to môže byť zásadný problém. Seriózny vzťah totiž vylučuje podľa mňa neviazanosť, ale zase určitá sloboda je aj vo vzťahu potrebná, aby sa vzťah "nezadusil" vo vlastnom väzení. Nemám však na mysli slobodu "morálnu" (oslobodenie od morálky - určitých hodnôt) - tu by som to už mohla nazvať : "neviazanosťou". Ja by som aspoň osobne partnera veľmi rýchlo "vyprevadila", ktorý by si tie pojmy stotožňoval. Nenechám sa predsa vydierať sebeckými formulkami typu: Keby si ma mal naozaj rád, tak toto vôbec neriešiš a mi dopraješ ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Co sa tyka ludskych vztahov, tak je to v podstate to iste...
- vy áno?
i think slobodny clovek moze byt aj taky, ktory nie je neviazany