Ja som na SNP velmi hrdy, lebo len vdaka nemu nie sme medzi porazenymi a odsudzovanymi krajinami II. WW
A normalnym ludom nemusim pisat ake dolezite je bojovat proti nebezpecnym ideologiam.
Bolo všetko možné, ale určite nie slovenské, ani národné povstanie.
SNP prinieslo aj mnoho negatív, ako napríklad obnovenie transportov (ktoré Tiso stopol kvôli nemeckému odmietnutiu inšpekcie) a posilnenie nemeckého vplyvu.
Hodnotiť však môžeme len jednotlivcov a ak bol niekto proti nemeckému vplyvu (čo nikomu nevyčítam) a zobral zbraň a vo svojej zaslepenosti a ignorovaniu rozumných argumentov že to nemá momentálne význam a povstal proti Nemcom, pričom uznával slobodu a nebol komunista, tak jeho konanie považujem síce za nerozumné, ale nie za amorálne.
Avšak takých ľudí nebolo veľa, v skutočnosti sa jednalo zväčša o karieristov, komunistov a pod.
Ale ako som už písal, nejdem hádzať všetkých do jedného vreca, hoci SNP považujem za tragédiu.
v mediach furt omielaju, ze mladi nevedia, o com bolo SNP... no mne sa nezda... nehovorim, ze kazdy pozna podrobnosti, ani ja nie, ale vsak kurnik sopa viem aspon to, ze to bolo oslobodzovanie nasej krajiny koncom druhej svetovej vojny, ked partizani a Rusi vyhanali Nemcov... a nech mi nikto nehovori, ze clovek, co vychodi strednu skolu toto nevie...
@puco90 a ty si ako prisiel k tomu co si pisal vyssie? ci si myslis, ze Nemci nas zboznovali a chranili? ze ty si Kotlebov volic s vyholenou gebulou co je strasne mudry, lebo niekto mu nieco nakecal tak sa citi ako osvietenec co ma povinnost pokracovat v byvalych myslienkach? vies co, radsej na mna ani nereaguj lebo to je zbytocna debata...
@kitty7 " lebo niekto mu nieco nakecal" práveže si na omyle, ak by so tak bolo, k SNP by som mal postoj ako trebárs Ficko a ostatní súdruhovia
O SNP vieš zrejme hovno, to čo som napísal sú fakty a môžeš si ich ľahko zistiť.
Pretože SNP bola fraška, nič iné, ani mnohí vtedajší slovenskí politici by nemali nič proti tomu (hlavne z umierneného krídla), aby sa nejakou podobnou cestou oslabil nemecký vplyv, ale ešte nebol na to vhodný čas.
Takže ponor hlavu do studenej vody a ukľudni hormón, vyholená hlava ešte nič neznamená a objektívny pohľad na históriu nie je na škodu....pomohol by aj tebe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
» kultura.sme.sk/c/7350840/k-pov...
A normalnym ludom nemusim pisat ake dolezite je bojovat proti nebezpecnym ideologiam.
nasrac
SNP prinieslo aj mnoho negatív, ako napríklad obnovenie transportov (ktoré Tiso stopol kvôli nemeckému odmietnutiu inšpekcie) a posilnenie nemeckého vplyvu.
Hodnotiť však môžeme len jednotlivcov a ak bol niekto proti nemeckému vplyvu (čo nikomu nevyčítam) a zobral zbraň a vo svojej zaslepenosti a ignorovaniu rozumných argumentov že to nemá momentálne význam a povstal proti Nemcom, pričom uznával slobodu a nebol komunista, tak jeho konanie považujem síce za nerozumné, ale nie za amorálne.
Avšak takých ľudí nebolo veľa, v skutočnosti sa jednalo zväčša o karieristov, komunistov a pod.
Ale ako som už písal, nejdem hádzať všetkých do jedného vreca, hoci SNP považujem za tragédiu.
inak wtf @20 ???
"oslobodzovanie nasej krajiny koncom druhej svetovej vojny" prosím ťa, k tomuto si ako prišla ?
O SNP vieš zrejme hovno, to čo som napísal sú fakty a môžeš si ich ľahko zistiť.
Pretože SNP bola fraška, nič iné, ani mnohí vtedajší slovenskí politici by nemali nič proti tomu (hlavne z umierneného krídla), aby sa nejakou podobnou cestou oslabil nemecký vplyv, ale ešte nebol na to vhodný čas.
Takže ponor hlavu do studenej vody a ukľudni hormón, vyholená hlava ešte nič neznamená a objektívny pohľad na históriu nie je na škodu....pomohol by aj tebe.