Oplatí sa podla Vás ísť študovať do Ceska? jasné, že úroven našich a českých univerzít sa nedá porovnávať, ale je to pre mladého človeka naozaj vhodné v 20-tich sa prakticky úplne osamostatniť od rodiny, priatelov a ísť do cudziny? Nie je to tak, že či št
ja osobne plaanujem odist do ciech na vysoku...moja sestra odisla do skotska a zvlaadla to v pohode...nemyslim si ze by s tym mal byt problem...len treba ratat s tym,ze priatelstva z domova sa pravdepodobne rozpadnu...
sestra mojej naj kamošky ide v septembri študovať do prahy na výšku a mohla si vybrať bratislavu alebo prahu..vraj v Prahe je to ovela lepšie..lepšie sa k nej spravaju,lepšie podmienky
@7 nemyslim si, ze sa oplati ist studovat do ceska, pretoze stratis kontakt s blizkymi. totiz moj nazor je taky, ze v cesku nie su az tak dobre skoly, preto sa to neoplati. keby som mal ist do zahranicia, tak urcite by som isiel inde
pozri sa. nie je to žiadne úplne osamostatnenie sa od rodiny, vzhľadom na to, že sa nebudeš živiť sama. česko nie je na opačnej stane sveta. a hlavne dáva omnoho lepšie podmienky pre študenta ako slovensko.
keď počujem, ako kamaráti, čo študujú na slovensku, sa prihlasujú na skúšky, ako divne majú robené rozvrhy a všetko je celé tak čudne, tak ma ide poraziť.
@grietusha - no ako divno sa prihlasujú na skúšky? ako majú robené rozvrhy?
ja som naaadmieru spokojná so svojou školou ako takou. na štúdiu v česku nevidím nič svetoborné, jediné prečo by ma to možno lákalo by bola Praha, ale aj tak by mi to za to nestálo.
Ja som rada že študujem na Slovensku, som dve hoďky od domova (ani to nie) a žiadne mínus nevidím. A ja by som aj tak s mojím študijným oborom v Česku nepochodila, lebo ak by som ho vyštudovala tam, musela by som tam aj ostať a to sa mi v žiadnom prípade nepozdáva.
najprv som myslela, že do čiech ani za nič, momentálne sa situácia zmenila, takže sa budem snažiť dostať na vš tam. zo všetkých strán počúvam maximálne negatívne reči na vš, kt. sú u nás (teda ten ´typ´ kt. by som chcela študovať ja)
Ja som sa rozhodoval medzi BA a Praha (informatika - FIIT, CVUT, MFF a FMFI), nakoniec vyhrala Praha - MFF , aj napriek tomu, ze Mlynsku Dolinu mam 10minut pesi z domu.
záleží to aj od toho čo ideš študovať, lebo česko na tomto nie je až tak dobre aby sme tu na slovensku padali na rite, keď zahraničie tak už radšej niečo zvučnejšie ako také česko čo ja viem
studujem v cechach sice kratko ale nic svetoborne to nieje,pocas strednje som bola rok vo svajci a ked chcete ist na lepsiu skolu tak chodte niekam fakt do cudziny cesko sa vobec neoplati,ja vobec nevidim cesko ako nejako vyspelejsiu krajinu ako slovensko,uz ked si len vezmete ze kazdy ork im pada vlada a inak je tu kopu nevyhod pre slovaka studenta ktore doma vobec nemusi riesit,sama lutujem ze som tu sla a myslela som si ako vsetci ze cesko je super,prave rozmyslam o prestupe do ke lebo tuna v hradci kde som tu fakt nic neni,a ten vysokoskolsky klub event je fakt o nicom....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ja by som neisiel na tvojom mieste
keď počujem, ako kamaráti, čo študujú na slovensku, sa prihlasujú na skúšky, ako divne majú robené rozvrhy a všetko je celé tak čudne, tak ma ide poraziť.
česko je studentfriendly, haha.
ja som naaadmieru spokojná so svojou školou ako takou. na štúdiu v česku nevidím nič svetoborné, jediné prečo by ma to možno lákalo by bola Praha, ale aj tak by mi to za to nestálo.
Ja som rada že študujem na Slovensku, som dve hoďky od domova (ani to nie) a žiadne mínus nevidím. A ja by som aj tak s mojím študijným oborom v Česku nepochodila, lebo ak by som ho vyštudovala tam, musela by som tam aj ostať a to sa mi v žiadnom prípade nepozdáva.
rozhodne cesko ma aj vysiu zivotnu uroven, ako black hole menom slovensko...
a rozhodne Cesko je oproti SR na tom lepsie.a to aj co sa tyka vysokych skol...
Je tam fakt taky velky rozdiel?...........