Potrebovala by som poradit. Chcela by som si kupit riadne kvalitne a velke sluchadla na mp3. Nejake navrhy? Bud nieco konkretne alebo aspon znacku aku hladat. Dakujem
@10@veryhappyhippo to je síce pekné... ale vieš koľko má Koss vonku modelov ? a vieš ako sa jednotlivé modely líšia pomerom cena/kvalita ?? majú síce nejaké hity (viď. Porta PRO), ale aj braky (hlavne medzi veľkými uzavretými, na ktoré sa slečna pýta)...
a celkovo, Koss kvalitou veľmi nevyniká, to len Porty (a ešte pár low-endových modelov) spolu s doživotnou zárukou ich tak preslávili... HOWGH !
ak si ochotna zaplatit (podla man zbytocne) viacej penazi, tak dizajnovo maju velmi pekne sluchadka znacky WeSC alebo paru aj URBANEARS ...ale mne osobne stacia aj nejake lacnesjei SONY v hodnote cca20€,
@ dad0 O dizajn mi nejako nejde, mozu kludne vyzerat ako celkom obycajne sluchatka, hlavne nech hraju kvalitne.
@ eraser Cenova relacia nie je ani zdaleka ista, na nu trz neber ohlad, lebo fakt netusim. . . a presne na tie kossy porty pro som sa chcela spytat...ako vravis, ze su hity, takze sa im celkom podarili, ze?...takze nejake odporucane znacky,? lebo zatial si ziaden navrh nedal, len si vsetko zhodnotil...!?
@dad0 O dizajn mi nejako nejde, mozu kludne vyzerat ako celkom obycajne sluchatka, hlavne nech hraju kvalitne.
@eraser Cenova relacia nie je ani zdaleka ista, na nu trz neber ohlad, lebo fakt netusim. . . a presne na tie kossy porty pro som sa chcela spytat...ako vravis, ze su hity, takze sa im celkom podarili, ze?...takze nejake odporucane znacky,? lebo zatial si ziaden navrh nedal, len si vsetko zhodnotil...!?
ad1) na cenu by som veru ohľad bral... či nemáš problém vyhodiť aj 1000 eury ?
ad2) jo, Porty sú podľa môjho názoru najvydarenejšie Kossy ever (v zmysle pomeru cena/kvalita)... existuje však aj konkurencia vo forme Sennheiser PX 100, Grado iGrado a X ďalších... ťažko z nich vybrať tie najlepšie... tu rozhodujú hlavne osobné preference.
ad3) odporúčané značky ? takto vyberať je blbosť z dôvodu, ktorý som v súvislosti s Kossami spomínal už v @12 - každá značka má nejaké klasiky, ale aj totálne braky... ale ak tak strašne chceš, povedzme AKG, Sennheiser, Denon, Audio-Technica, Beyerdynamic, Grado, Shure, Ultimate Ears, JH Audio...
ad4) nie, zatiaľ som ešte žiadny návrh nedal... a skús hádať prečo ak teda cena nie je problém, nech sa páči > Sennheiser HD 800, Beyerdynamic T1, Grado GS1000/PS1000
Myslím, že je vhodné vyberať aj so zreteľom na hudbu, ktorú zvykneš počúvať.
Ak si poslucháčka žánrov, kde sú nepostrádateľné basy a nízke frekvencie (rock, techno, DnB a podobne), tak by som odporučil spomínané Koss Porta Pro, pretože majú vcelku výrazné basy (na úkor vyšších frekvencií).
Žánre typu ambient, klasická hudba,... sú samozrejme výborne počúvateľné aj na Koss Porta Pro, ale čistejší zvuk (menej šumu) majú napr. (skoro ľubovoľné) Sennheisery (aj tie do 50€, konkrétny model si netrúfam poradiť, nie som expert na onú značku; ale myslím, že nie sú medzi nimi veľké rozdiely).
Ak chces kvalitu tak sa na koss vykasli. Oproti AKG je to len taka parodia na sluchadla.. Kazdopadne budes sa musiet trosku plesknut po vrecku. Na druhej strane kupovat si kvalitne sluchadla na mp3 je nezmysel, takze by si si mala vystacit s hocijkaymi stuplami do 30-40 evry.
@eraser zatial so vsetkymi KOSSMI cosom pocul som bol spokojny ale tak je pravda ze je mozne ze som mal stastie ja osobne mam KOSS PORTA PRO 25th anniversary a som spokojny az na ten jack, ale ten som vymenil
@seagull1 v pohode no presne nad tymi rozmyslam, zatial co som mala aj ja kossy, tak som bola s nimi tiez spokojna, uvidime...a co tym myslis, ake velke?
@27@tommyhot nezmysel to rozhodne nie je napríklad, ja neľutujem kúpu HD 600 ani pri mp-troskách... ten rozdiel je počuť aj tam - a rozhodne nie malý. samozrejme je každého vec, kto chce koľko vraziť do zvuku, len mi nedalo nezareagovať, keďže s podobnými výrokmi sa stretávam ako s častou fantasticko-alibistickou výhovorkou
@28@veryhappyhippo spokojnosť jedného človeka je strašne relatívna. človek je spokojný až do momentu, kým nespozná lepšie. ak by si odskúšal 20 ďalších produktov v podobnej kategórii a aj napriek tomu by si bol spokojný, nepoviem ani pol slova... momentálne je to však v rovine "idem si vo svojej Felde a tí kápovia v BMWčkach ma nezaujímajú"
@29@littlealien hneď lepšie ešte doplňujúce otázky : chceš, aby izolovali od okolitého hluku ? akú hudbu počúvaš ?
zatiaľ nejaké tipy >
AUDIO-TECHNICA ATH-AD500, Sennheiser HD 555, SHURE SRH440, AKG K 240 MKII, Grado SR 6, Beyerdynamic DT440 a povedzme Audio-Technica ATH-D40fs...
a môžeš si byť istá, že všetky z menovaných po zvukovej stránke pošlú Porty, či veľké Kossy PRO3AA Titanium do horúcich pekiel
(tým neberiem Portám trofej výhodnosti cena/kvalita, ale načo sa zahadzovať so slúchadlami za 30-40 eury, keď môže mať podstatne lepšie hrajúce za 100 ?)
@eraser tak su to moje peniaze a myslim si, ze do kvalitneho zvuku sa vrazit oplati
bolo by to fajn, keby boli izolovane od okoliteho hluku
no pocuvam povacsine D"n"B, ale aj rozne styly ako reggae, sem-tam si vypeciem nejake to disco a niekedy aj undergroundovy rap...ale ako vravim, hlavne to d"n"b
takže uzavreté... v tom prípade by som výber obmedzil na : SHURE SRH440, Denon AH-D1001 a Audio-Technica ATH-D40fs s tým, že chybu v podstate nespravíš s ani jednými... (akurát Denon budú mať podstatne slabšiu izoláciu od okolitého hluku).
čo sa týka žánrov, zhodou okolností je to dNb aj u mňa, tak snáď bude moja rada ešte presnejšia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ja ich nepotrebujem mne to osobne vadí nosiť sluchadlá
@littlealien mám obavy, že sa pýtaš na zlej stránke... Kossy, či Philipsy nie sú ani zďaleka naj
a v akej cenovej relácii sa vlastne pohybujeme ?
a celkovo, Koss kvalitou veľmi nevyniká, to len Porty (a ešte pár low-endových modelov) spolu s doživotnou zárukou ich tak preslávili... HOWGH !
@tufinka20 detto
@ eraser Cenova relacia nie je ani zdaleka ista, na nu trz neber ohlad, lebo fakt netusim. . . a presne na tie kossy porty pro som sa chcela spytat...ako vravis, ze su hity, takze sa im celkom podarili, ze?...takze nejake odporucane znacky,? lebo zatial si ziaden navrh nedal, len si vsetko zhodnotil...!?
@eraser Cenova relacia nie je ani zdaleka ista, na nu trz neber ohlad, lebo fakt netusim. . . a presne na tie kossy porty pro som sa chcela spytat...ako vravis, ze su hity, takze sa im celkom podarili, ze?...takze nejake odporucane znacky,? lebo zatial si ziaden navrh nedal, len si vsetko zhodnotil...!?
jaj, prehliadol som... tak potom KOSS Porta Pro. Alebo ake velke myslis? Kazdopadne najkvalitnejsie su KOSSky... jedno ake
@littlealien
ad1) na cenu by som veru ohľad bral... či nemáš problém vyhodiť aj 1000 eury ?
ad2) jo, Porty sú podľa môjho názoru najvydarenejšie Kossy ever (v zmysle pomeru cena/kvalita)... existuje však aj konkurencia vo forme Sennheiser PX 100, Grado iGrado a X ďalších... ťažko z nich vybrať tie najlepšie... tu rozhodujú hlavne osobné preference.
ad3) odporúčané značky ? takto vyberať je blbosť z dôvodu, ktorý som v súvislosti s Kossami spomínal už v @12 - každá značka má nejaké klasiky, ale aj totálne braky... ale ak tak strašne chceš, povedzme AKG, Sennheiser, Denon, Audio-Technica, Beyerdynamic, Grado, Shure, Ultimate Ears, JH Audio...
ad4) nie, zatiaľ som ešte žiadny návrh nedal... a skús hádať prečo ak teda cena nie je problém, nech sa páči > Sennheiser HD 800, Beyerdynamic T1, Grado GS1000/PS1000
Ak si poslucháčka žánrov, kde sú nepostrádateľné basy a nízke frekvencie (rock, techno, DnB a podobne), tak by som odporučil spomínané Koss Porta Pro, pretože majú vcelku výrazné basy (na úkor vyšších frekvencií).
Žánre typu ambient, klasická hudba,... sú samozrejme výborne počúvateľné aj na Koss Porta Pro, ale čistejší zvuk (menej šumu) majú napr. (skoro ľubovoľné) Sennheisery (aj tie do 50€, konkrétny model si netrúfam poradiť, nie som expert na onú značku; ale myslím, že nie sú medzi nimi veľké rozdiely).
@seagull1 v pohode no presne nad tymi rozmyslam, zatial co som mala aj ja kossy, tak som bola s nimi tiez spokojna, uvidime...a co tym myslis, ake velke?
@28 @veryhappyhippo spokojnosť jedného človeka je strašne relatívna. človek je spokojný až do momentu, kým nespozná lepšie. ak by si odskúšal 20 ďalších produktov v podobnej kategórii a aj napriek tomu by si bol spokojný, nepoviem ani pol slova... momentálne je to však v rovine "idem si vo svojej Felde a tí kápovia v BMWčkach ma nezaujímajú"
@29 @littlealien hneď lepšie ešte doplňujúce otázky : chceš, aby izolovali od okolitého hluku ? akú hudbu počúvaš ?
zatiaľ nejaké tipy >
AUDIO-TECHNICA ATH-AD500, Sennheiser HD 555, SHURE SRH440, AKG K 240 MKII, Grado SR 6, Beyerdynamic DT440 a povedzme Audio-Technica ATH-D40fs...
a môžeš si byť istá, že všetky z menovaných po zvukovej stránke pošlú Porty, či veľké Kossy PRO3AA Titanium do horúcich pekiel
(tým neberiem Portám trofej výhodnosti cena/kvalita, ale načo sa zahadzovať so slúchadlami za 30-40 eury, keď môže mať podstatne lepšie hrajúce za 100 ?)
bolo by to fajn, keby boli izolovane od okoliteho hluku
no pocuvam povacsine D"n"B, ale aj rozne styly ako reggae, sem-tam si vypeciem nejake to disco a niekedy aj undergroundovy rap...ale ako vravim, hlavne to d"n"b
zatial dik za typy, idem si to čeknut
takže uzavreté... v tom prípade by som výber obmedzil na : SHURE SRH440, Denon AH-D1001 a Audio-Technica ATH-D40fs s tým, že chybu v podstate nespravíš s ani jednými... (akurát Denon budú mať podstatne slabšiu izoláciu od okolitého hluku).
čo sa týka žánrov, zhodou okolností je to dNb aj u mňa, tak snáď bude moja rada ešte presnejšia
nz, šťastný výber
tp je uz provnavanie tried co si ty dal...