Mám board 4 roky, za jednu zimu na ňom stojím priemerne 4x ,minulý rok som bola na lyžiarskom, kde mi to už celkom išlo, no tento rok som sa zase cítila ako keby som na tom stála prvýkrát
Nieco vyse dvoch tyzdnov a ku koncu dovolenky som uz na tom v pohode blbol. Ale kazdu sezonu zacinam odznova . . . a prve dni kto ma vidi, radsej uteka
@zeriavka postavenie viazania na snowboarde a jeho uhly... nastavuje sa to podla toho, na ktoru nohu chces jazdit. Ak mas nizsie z kopca polozenu lavu nohu, jazdis na lavu (tzv regular). Ak mas nizsie pravu, tak jazdis na pravu (goofy)
ono... bez pádov to nikdy nejde a aj keby išlo, nebolo by to to pravé orechové treba si popadať, aj keď to bolí ...
a myslím, že najviac to bolí pri robení otočiek, či už na pravú, či ľavú stranu
Ja som si popadal dosť slušne, dôsledkom pádov bol vybitý dych, narazené zápästie, boľavý trtáč, narazené rameno, mini otrasy mozgu no a schytalo to aj prirodzenie, čo som považoval za nemožné
(inak prilba je veľmi užitočná vec a nie len pri začčiatkoch
Ja som bola na boarde prvý krát.. stromčeky mi išli uplne v pohode .. Ale ked som sa nsžaila obluky tak to bolo strašné na prednú hranu ani za svet bola so tak dve hodinky.. ani to nie riadne celé :p.. a na druhý deň ma bolelo všetko. zadok, kolená, ruky som nemohla zdvihnuť vyšie ako nad pecia, chrbát, aj brucho ked so a chcela vystrieť, ked som ležala hlavu som si musela dvíhať rukamia potom telo prevaliť , modrín okolo 20, a asi otrasy mozgu menšie.. namiesto 6 som čítala 8 a podobne a hlava ma bolela dosť dlho a to som aj prilbu mala.. ale jka musím všetko skúšať do kým sa asi neprizabijem ale bola to sranda ... ale ostanem verná môjmu lyžovaniu ♥.. aj ked as na board chystám vytrepať ked bude ča.. kedže sa už hýbať môžem
Zaujímavé sú reakcie ľudí, čo tvrdia že každú zimu "začínajú odznova". Ja jazdím asi 4 roky, z toho posledné dva som na tom stál priemerne dva krát za sezónu, a ide mi to stále vcelku dobre.
Človek ak sa snaží a fakt je do toho zažratý (je pravda že na to trošku musí mať aj talent), tak to ide rýchlo. Len treba jednoducho skúšať, do ničoho sa moc nesiliť ... a hlavne tiež prekonať strach
inak mal som s tym trosku problem na zaciatku. nevedel som na ktoru nohu mam jazdit... skusal som na lavu, lebo som citil ze mi to je prirodzenejsie... ale opak bol pravdou. prehodil som na opacnu nohu a otocky som robil takmer v pohode ...
verite tym "testom", ktore maju zistit (alebo skor poradit) na ktoru nohu jazdit? - co ja viem, napriklad strcenie do danej osoby (a noha ktora vykroci je ta na ktoru ma jazdit), alebo rozbehnut sa a skocit niektorou nohou do kopy snehu (ktora pristane v snehu je ta na ktoru sa jazdi) ?
@kevin no, ale ty praveže nevieš, ktorú nohu mozog berie ako primarnu, takze testujes
no a... stava sa tiez ze pri postrceni vykrocis pr. lavou, a pri doskoceni dopadnes pravou ... to sa mi stalo ... najprv som jazdil teda na lavu, ale mal som problemy s otockami, tak som prehodil viazko a slo v pohodke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
3. mal som viazanie na ľavú nohu, takže otočky do prava
4. prehodenie viazania na pravú nohu => otočky do ľava
5.deň - hranenie
6.-9. deň - šecko + hopsanie na skokoch
milujem ten šport kokso
druhý deň som mala na hodinku inštruktorku ktorá ma naučila už lepšie ale mala som opuchnuté kolená a zadok..
tretí deň som skúšala ísť na vlek.Celú jazdu som prešla až na 4.krát a potom som v pohode zišla dole.
takže za tri dni viem celkom fajn. Neviem plynule ani nejako super ale viem zísť z kopca
a myslím, že najviac to bolí pri robení otočiek, či už na pravú, či ľavú stranu
Ja som si popadal dosť slušne, dôsledkom pádov bol vybitý dych, narazené zápästie, boľavý trtáč, narazené rameno, mini otrasy mozgu no a schytalo to aj prirodzenie, čo som považoval za nemožné
(inak prilba je veľmi užitočná vec a nie len pri začčiatkoch
Prečo? Nevieš na ktorú nohu máš jazdiť, alebo si tak spravil schválne?
to sa vola goofy a regular
inak mal som s tym trosku problem na zaciatku. nevedel som na ktoru nohu mam jazdit... skusal som na lavu, lebo som citil ze mi to je prirodzenejsie... ale opak bol pravdou. prehodil som na opacnu nohu a otocky som robil takmer v pohode ...
verite tym "testom", ktore maju zistit (alebo skor poradit) na ktoru nohu jazdit? - co ja viem, napriklad strcenie do danej osoby (a noha ktora vykroci je ta na ktoru ma jazdit), alebo rozbehnut sa a skocit niektorou nohou do kopy snehu (ktora pristane v snehu je ta na ktoru sa jazdi) ?
praveže to sa ma tak robiť, že nevedomky strkneš osobu trošku a ktorou nohou vyjde ako prvou, tak na tu by mal jazdiť.
to neni ani test, je to vlastne o tom, že tvoj mozog berie tu nohu ako "primarnu" :p
no a... stava sa tiez ze pri postrceni vykrocis pr. lavou, a pri doskoceni dopadnes pravou ... to sa mi stalo ... najprv som jazdil teda na lavu, ale mal som problemy s otockami, tak som prehodil viazko a slo v pohodke
ešte možeš skusiť niekomu povedať "kopni do mna" a tou nohou ktorou ťa kopne