ahoj, mám takú otázku...nepíšem priamo SOČ iba prácu na dejepis, ale naša dejepisárka chce, aby sme tam tie zdroje uviedli tak, ako sa píšu v SOČke (to znamená dať v správnom poradí názov knihy, meno autora, rok vydania knihy atď atď.) No lenže neviem ako
- celý názov knihy (kurzívou), bodka, medzera, číslo vydania,
bodka, medzera;
- miesto vydania, medzera, dvojbodka, medzera, vydavateľstvo,
čiarka, medzera;
- rok vydania, bodka, medzera, rozsah (počet strán), medzera,
písmeno “s”, bodka;
- medzera, štandardné číslo (veľkými písmenami ISBN; medzi
číselným kódom pomlčky bez medzier); pri starších tituloch
štandardné číslo nie je uvedené;"
osvečené, podľa Vademeca
hlavne všetko zoraď podľa abecedy, a www stránky nepíš hentak ako link.. a inak aj tak to môžeš mať podľa tohoto zle, lebo každý vyučujúci si presadzuje ten svoj štýl a to celkom nechápem
ja viem ako mám písať bibliografiu knihy! píšem to aj v prvom príspevku: "aby sme tam tie zdroje uviedli tak, ako sa píšu v SOČke (to znamená dať v správnom poradí názov knihy, meno autora, rok vydania knihy atď atď.) No lenže neviem ako je to s www stránkami..." ale dík
jáj, prepáč ale veď teoreticky som ti odpovedala aj na to že nie ako link, ale len napr. www.birdz.sk ..kedysi som písala aj ja celé linky, ale mi povedali, že to netreba, tak odvtedy to nepíšem celé..
ja mam stiahnutu citacnu normu iso 690. pouzivam ju ale iba na obcianku bo na dejepise mi povedal profesor ze je to sice spravne ale nie podla historiografie... ale ak by si chcela tak ti ju mozem poslat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
"V prácach geografického charakteru sa najčastejšie používajú
bibliografické odkazy kníh (monografií), medzi ktoré patria i kartografické
diela, ďalej bibliografické odkazy časopisov a zborníkov (seriálových
publikácií), príp. elektronických zdrojov (e-mail a internet).
a) Knižné publikácie (monografie) - známa zodpovednosť
- priezvisko autora, čiarka, medzera, meno - iniciála zač. písmena
(písmo: Kapitálky – tučne), bodka, dvojbodka, medzera;
- celý názov knihy (kurzívou), bodka, medzera, číslo vydania,
bodka, medzera;
- miesto vydania, medzera, dvojbodka, medzera, vydavateľstvo,
čiarka, medzera;
- rok vydania, bodka, medzera, rozsah (počet strán), medzera,
písmeno “s”, bodka;
- medzera, štandardné číslo (veľkými písmenami ISBN; medzi
číselným kódom pomlčky bez medzier); pri starších tituloch
štandardné číslo nie je uvedené;"
osvečené, podľa Vademeca
hlavne všetko zoraď podľa abecedy, a www stránky nepíš hentak ako link.. a inak aj tak to môžeš mať podľa tohoto zle, lebo každý vyučujúci si presadzuje ten svoj štýl a to celkom nechápem