Ahojte, mám 12 rokov, ale mám pocit, že potrebujem frajera... Je to divné? Nechcem ho preto, že by som sa chcela bozkávať o to mi nejde, ale potrebujem mať niekoho pri sebe a chcem, aby ma mal niekto rád... Som vadná???
mali sme raz v škole prednášku na tému láska a nám tam vraveli, že keď dievča si ako veľmi mladé hľadá priateľa, že to robí preto, lebo potrebuje cítiť nejakú mužskú lásku a ochranu.. že sa to stáva, keď sa jej otec nevenuje alebo ho ani nepozná
A ešte niečo... Páči sa mi jeden chalan zo školy, ale on vôbec nevie, že existujem a sotva som s ním prehovorila 2 slová, pretože tento rok sa naše triedy spojili a preto neviem čo mám robič... Toto je moja druhá otázka: Čo mám robiť, aby si ma všimol, teda ak nie som príloš mladá na vžťah, ale moje spolužiačky už majú frajerov takže neviem... Prosím poradťe.
@jessunka tak to zas len prekopírujem, ...lol..keď nebudeš v poriadku sama so sebou, žiadny vzťah to nespraví , máš ešte len 12 na vzťahy máš rozhodne čas , rozumiem, každý chceme niekoho kto nás bude ľúbiť, ale to nefunguje, kým sa nebudeme ľúbiť sami ......
@jessunka tak ho oslov a spoznaj, ale nie ked bude v skupinke, ale sam..v tomto veku by sa za teba mohol hanbit ...len prilis si to neidealizuj, ze chlap za teba vyriesi vsetko, kludne ti moze narobit este viac problemov...
Som v tvojom veku. Podľa mňa si v pohode. Všetky chceme frajera. No ja napríklad som nikdy nechcela a chcela som až keď som sa naozaj zaľúbila. Nájdi si kamošov. Moja skúsenosť je že chalani sú niekdy oveľa lepší priatelia ako baby. Ak sa už poriadne spoznáte a zaľúbite sa do seba začnite spolu chodiť Ale je oveľa lepšie mať kamaráta. A viac si to spolu užijete.
@gothicpoethic pozri ja neviem preco mam takuto potrebu mozno je to preto ze som spoznala toho chalana ktoreho som tu uz spomynala a mojim rodicom to poviem a ked mma bude aj on mat rad aj ja jeho tak mi bude jedno ci mi v tom rodicia budu pranit
Všimli ste si, že táto 12ročná slečná má lepšiu gramatiku, než 90% staršej populácie Birdzu?? (teda až na ten jeden ypsilon)
@gothicpoetic spomeň si an to keď si ty mala 12 a skús byť trošku ohľaduplnejšia
@jessunka prídeš mi na svoj vek dosť vyspelá, každopádne máš na vzťah ešte veľmi veľa času. Každý mal zamlada svoje platonické lásky.. Skús si najprv nájsť lepších kamarátov, pravdepodobne ti len chýba niekto srdcu blízky.
..to mi teraz pripomenulo chalana, ktorého som platonicky zbožňovala keď som mala asi 8 rokov a on bol asi o 8 rokov starší....minule som ho stretla v optime a skoro ma zjedol pohľadom, spravilo ma to šťastnou na ďalší týždeň
@jessunka Aj kamarátka môže byť pri tebe a mať ťa rada... Ako, nie je nič zlé na tom baviť sa s chlapcom, ktorý sa ti páči a tráviť s ním čas... Ale to, čo majú medzi sebou 12ročné deti by som zrovna vzťahom nenazývala.
@gothicpoethic Džízs, ty si jaký despota x_X Mám chuť dať jednu po papuli ja tebe. Biť deti je úbohosť najväčšia. To dievča má problém svojho spolužiaka už iba osloviť, čo sa máš čo do nej navážať za to, že sa vláči s chalanmi. Mimochodom, s takým zakazovačným prístupom ti želám veľa šťastia pri vychovávaní vlastných detí. Budeš to potrebovať. Keď prídu do puberty, začnú ža za to nenávidieť.
@jessunka vadná nie si aj ja snívam o tom, aby mi nejaký chlapec povedal len tak zrazu, že: ľúbim ťa!
To mi proste nikto len tak nepovie... ani rodičia.... oni sú super, lepších rodičov by som si ani nemohla priať, len by nezaškodilo, keby mi občas bez toho, že by som musela niečo spraviť proste len tak povedali, že ma majú radi a objali ma...
proste chcem, aby mi niekto neustále dával najavo, že ma má rád.... a chlapci sú na to ideálni
...len pochybujem, že niekedy sa nejaký chalan pre mňa nájde, no... :/
@l1me jáj zabudla som že to je tu strašne in keď sa človek snaží byť za každú cenu vtipný, budem ťa musieť sklamať, ale spravil si zo seba kokota.. snáď ti to výjde inokedy, čau
@klaudiqaaa tak dik ak to tak beres ... Pokial by si bola normalny clovek a mal by som cas tak aj popisem ale ako vidim dnes je in sa kazdemu starat sa do zivota ... uzi si to mas na to
@l1me komu sa starám do života? si skureny, či len proste sprostý ? keď mi ešte nejakú chujovinu budeš chcieť odpísať prosím ťa prečítaj si ešte raz @44 ..... alebo aj 10x... až potom odpíš.. prosím
jaajha puberta nie nie je to nic divne neboj.. ale myslim ze vztah v dvanastich je skor este ta detska laska ako normalny vztah.. pravdaze kazdy niekedy zacina, ale ver mi ze vobec o nic neprides ked si par rokov pockas.. uzivaj si tych sladkych dvanast volna..
@madiska Preboha, Ty si jedna z tých, ktoré budú svoje deti nosiť na rukách za každé odpapuľovanie, budeš na nich prehnane milá a budeš ich ospravedlňovať pred ostatnými v prípade, že urobia prúser? Bravó! Gratulujem!
A láskavo nepíš, aká budem a čo budem. Kde je nejaký prejav despotizmu? Nejaká potreba dokazovania si nadradenosti?
Sorry, ale keby som vyslovene zakázala svojej 12ročnej dcére sa ,,frajeriť" s chalanom, vláčiť sa kade tade...ako prepáč, ale mne sa pusinkovanie a ťahanie za ruky deciek naozaj nepáči a slečna tu píše o chodení a nie kamarátení sa... a ona mi povie, že s ním bude a nezáleží jej na tom, čo jej poviem, koľkokrát jej to mám ešte zopakovať?
Hovorila som o jednej ,,preventívnej" facke, nie o týraní, takže si láskavo tieto svoje múdra nechaj pre niekoho, kto je ochotný to čítať/počúvať/akýmkoľvek spôsobom sa tým zaoberať.
@gothicpoethic ja sa ti cudujem, ze sa tak staras o niekoho, koho vobec nepoznas So svojimi detmi si v buducnosti rob co chces (s mierou), ale tu ked niekomu napises, ze by ju prefackala, tak sa mozeme vsetci tak akurat zasmiat. Ale tvoj nazor ti neberiem, rodiny su vseliake....ale inak s tebou vobec nesuhlasim...ja som "chodil" (ale skor to bolo len kamaratsvo slight_smile: s dievcatami prakticky uz od siestich rokov, a ziadna z toho neotehnotnela ani nic take Ak sa budes tak spravat k dietatu, nikdy sa nenauci zodpovednosti vo vztahu...a ked moozno v 18 jej dovolis prvykrat sa vobec prihovorit ku chlapovi, ona bude oproti jej rovesnikom "socialne retardovana"....ved nech sa kamarati, a stale jej rodicia mozu posudit, ci ten chalan je idiot alebo nie a dohovorit jej tak, aby to aj pochopila...inak mam pocit, ze ty si zacala so vztahmi dost neskoro, tak "citis", ze aj ostatni by mali tiez
v 12 som mala prvého chlapca ale bolo to také..detské nebol to vzťah..len lepšie kamarátstvo s držaním sa za ruky a s občasnou pusou.. máš ešte čas teraz hlavne spoznávaj ľudí a ten pravý príde vtedy, kedy má a nechci chlapca len kvôli tomu, že tvoje kamarátky ich už majú..
@echoechoecho Frajera som mala v 15, bola som s ním 2,5 roka. Prvého ,,frajera" som mala v 13, ale mamina mi povedala (keď ma videla ako sa držíme za ruky). že vyzeráme smiešne a jednoducho sa jej to nepáči. Kamarátiť som sa s ním mohla, ale žiadne také tie kvázi dospelácke prejavy sme nemali.
Ale ako vidím, zase je tu chytanie za slovíčka, takže ja sa vzdávam. Áno, máte pravdu, urobila som chybu, že som sa zapojila a práve takýmto spôsobom
@gothicpoethic Ja budem jedna z tých rodičov, čo sa bude so svojimi deťmi rozprávať ako s rovnocennými ľudskými bytosťami a nie ako s mojím majetkom. Nebudem na ne "prehnane milá", ale budem k nim férová podľa ich správania. Každopádne, keď budú robiť niečo, čo sa mi nebude páčiť, budem sa to snažiť vyriešiť tým, že sa porozprávame a nájdeme spoločný kompromis a nie zakazovaním a výchovnými fackami.
Lebo každé udretie, aj keď je to iba jedna facka, niekomu, kto sa nemá ako brániť je naozaj neskutočne úbohé. Neznášala som, keď ma rodičia bili a doteraz neznášam, keď sa niekto zmieni o bití detí, aj keď sa má jednať o nejakú "výchovnú". Lebo nijak to to dieťa nevychová, iba mu to ublíži.
A toto ani nie je nejaký tragický prípad. Slečna sa tu ani nechce "vláčiť s chalanmi", jedná sa iba o jedného jej spolužiaka, nie hneď o celú triedu. A aj keď si síce nemyslím, že 12 ročné deti chápu v plnej miere čo to taký vzťah je, nemyslím si, že je to vyslovene niečo zlé, pokiaľ teda ostanú iba pri tom pusinkovaní a držaní za ruky a nebude tu o týždeň založené ďalšie fórum o tom, či je dotyčná tehotná...
@dievcatko13 rodičia majú príliš veľa povinností, než aby ich niečo také napadlo, vieš? Mne moja mama nepovedala že ma má rada už asi 10 rokov
A chlapca si nájdeš, uvidíš, ale to nie e len o tom, že k tebe niekto príde, a povie ti, že ťa ľúbi, to je trošku zložitejšie, vieš? A tiež to nie je len o tom vyznávaní lásky, a o krásnych veciach, aj so svojim chlapcom sa po čase začnete hádať, možno nie veľmi, ale nebude to vždy len krásne, a úžasné, zober si napríklad svojich rodičov, aj tí sa určite hádajú, aj keď sa určite majú radi
A hlavne, v 12/13 rokoch máte všetky na to ešte čas, načo si ničiť nervy v tak mladom veku? Môžte byť zatiaľ radi, že ste sami, a nájdite si keď tak dobrých kamarátov
@jessunka chces mat niekoho, lebo baby okolo niekoho maju? ... potrebujes kamaratov, alebo rodicia aby sa ti viac venovali, v 12 je skoro na vztah ( segra ma 12)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
uzivaj si to kym nemas nikoho na krku
1.nebude to vzťah, ale len držanie sa za ruky
2.čo Tvoji rodičia?
@gothicpoetic spomeň si an to keď si ty mala 12 a skús byť trošku ohľaduplnejšia
@jessunka prídeš mi na svoj vek dosť vyspelá, každopádne máš na vzťah ešte veľmi veľa času. Každý mal zamlada svoje platonické lásky.. Skús si najprv nájsť lepších kamarátov, pravdepodobne ti len chýba niekto srdcu blízky.
..to mi teraz pripomenulo chalana, ktorého som platonicky zbožňovala keď som mala asi 8 rokov a on bol asi o 8 rokov starší....minule som ho stretla v optime a skoro ma zjedol pohľadom, spravilo ma to šťastnou na ďalší týždeň
@gothicpoethic Džízs, ty si jaký despota x_X Mám chuť dať jednu po papuli ja tebe. Biť deti je úbohosť najväčšia. To dievča má problém svojho spolužiaka už iba osloviť, čo sa máš čo do nej navážať za to, že sa vláči s chalanmi. Mimochodom, s takým zakazovačným prístupom ti želám veľa šťastia pri vychovávaní vlastných detí. Budeš to potrebovať. Keď prídu do puberty, začnú ža za to nenávidieť.
To mi proste nikto len tak nepovie... ani rodičia.... oni sú super, lepších rodičov by som si ani nemohla priať, len by nezaškodilo, keby mi občas bez toho, že by som musela niečo spraviť proste len tak povedali, že ma majú radi a objali ma...
proste chcem, aby mi niekto neustále dával najavo, že ma má rád.... a chlapci sú na to ideálni
...len pochybujem, že niekedy sa nejaký chalan pre mňa nájde, no... :/
A k teme... Si tehotna
Na ta co clovek potrebuje a citi netreba navod..
@klaudiqaaa tak dik ak to tak beres ... Pokial by si bola normalny clovek a mal by som cas tak aj popisem ale ako vidim dnes je in sa kazdemu starat sa do zivota ... uzi si to mas na to
@klaudinqaaa
Ach jaj je pravda, ze sa ti z casti ospravedlnujem... ten prvy tvoj koment som priehladol...
Ale k tomu ostatnemu.. tebe pride to vsetko normalne napr. tvoja prva reakcia? Za to, ze som nenapisal... Dievcatko tym sa netrap, bude laska..
A dalej nemam k comu ako ja od veci tak aj ty ... vid. @48
A láskavo nepíš, aká budem a čo budem. Kde je nejaký prejav despotizmu? Nejaká potreba dokazovania si nadradenosti?
Sorry, ale keby som vyslovene zakázala svojej 12ročnej dcére sa ,,frajeriť" s chalanom, vláčiť sa kade tade...ako prepáč, ale mne sa pusinkovanie a ťahanie za ruky deciek naozaj nepáči a slečna tu píše o chodení a nie kamarátení sa... a ona mi povie, že s ním bude a nezáleží jej na tom, čo jej poviem, koľkokrát jej to mám ešte zopakovať?
Hovorila som o jednej ,,preventívnej" facke, nie o týraní, takže si láskavo tieto svoje múdra nechaj pre niekoho, kto je ochotný to čítať/počúvať/akýmkoľvek spôsobom sa tým zaoberať.
Nazdar.
Ale ako vidím, zase je tu chytanie za slovíčka, takže ja sa vzdávam. Áno, máte pravdu, urobila som chybu, že som sa zapojila a práve takýmto spôsobom
Lebo každé udretie, aj keď je to iba jedna facka, niekomu, kto sa nemá ako brániť je naozaj neskutočne úbohé. Neznášala som, keď ma rodičia bili a doteraz neznášam, keď sa niekto zmieni o bití detí, aj keď sa má jednať o nejakú "výchovnú". Lebo nijak to to dieťa nevychová, iba mu to ublíži.
A toto ani nie je nejaký tragický prípad. Slečna sa tu ani nechce "vláčiť s chalanmi", jedná sa iba o jedného jej spolužiaka, nie hneď o celú triedu. A aj keď si síce nemyslím, že 12 ročné deti chápu v plnej miere čo to taký vzťah je, nemyslím si, že je to vyslovene niečo zlé, pokiaľ teda ostanú iba pri tom pusinkovaní a držaní za ruky a nebude tu o týždeň založené ďalšie fórum o tom, či je dotyčná tehotná...
A chlapca si nájdeš, uvidíš, ale to nie e len o tom, že k tebe niekto príde, a povie ti, že ťa ľúbi, to je trošku zložitejšie, vieš? A tiež to nie je len o tom vyznávaní lásky, a o krásnych veciach, aj so svojim chlapcom sa po čase začnete hádať, možno nie veľmi, ale nebude to vždy len krásne, a úžasné, zober si napríklad svojich rodičov, aj tí sa určite hádajú, aj keď sa určite majú radi
A hlavne, v 12/13 rokoch máte všetky na to ešte čas, načo si ničiť nervy v tak mladom veku? Môžte byť zatiaľ radi, že ste sami, a nájdite si keď tak dobrých kamarátov
Btw, hľadaj si staršieho, takí majú viac rozumu
Podľa mňa je to divné a neverím tomu ani že máš takú potrebu.
A je mi zle z toho , neznášam dnešné deti , dorast. Nič v zlom