Hlavne si zisti na akom principe funguje vyhladavac google a potom si precitaj nieco o googlebotoch napriklad na wiki » en.wikipedia.org/wiki/Googlebot...
Takze prestan stresovat odpoj si ethernet so sietovky a mas klud. Potom pridi k oknu od izby a od radosti sa zacni usmievat von s neho ale radsej sa predtym uprav lebo ta snima satelitna druzica ktora rada vsetko foti
A nemyslel som družicu, skôr "pridi k oknu od izby a od radosti sa zacni usmievat von" - akoby si tým naznačoval že 24/7 sedím pri compe a len takéto kraviny ma zamestnávajú
@muf môže byť, ale aj tak mi príde divné aby sledovali KAŽDÝ prístup. Vezmi si že error log zaznamenáva len chybové stránky, no ostatné pohyby na stránke teda gugl sleduje tiež? Nielen že je to dvojnásobný traffic, ale hlavne... mi to príde dosť také... vtieravé
@houmr je to obyčajna špionáž, pri určitých slovách, napr bomba, vrah, zabijem, kontoluju náhodne účastnika internetu či nie je zapletený do terorizmu.....veď vieš celosvetový problém.......filip
dá sa to aj tak vyriešiť ako ti písali vyššie....ale sú aj iné systémy kontóly.......
@houmr - zaprvé, crawly nemajú žiadnu IP ktorú zvyknú mávať, kde si prišiel na takú hovadinu? zadruhé, crawly nemajú žiadnu ip adresu všeobecne, lebo crawly sú programy, akurát počítač z ktorého bežia môže mať... zatretie, buď nejaký web ktorý máš niekde otvorený pravidelne ajaxuje svoj server kvôli updatom, alebo ako tu už niekto je to adsense.
zaštvrté, áno, už ti odpovedali, ale čo by som si k tomu tiež neprihodil svoju trošku už povedaného?
@houmr vieš čo to môže byť? to môžu byť tie screenshoty, ak si to otvoril v google chrome, tak chrome si robí sám pre seba screenshoty (napr. to čo máš na začiatku otvorené tie "náhľady" tvojich obľúbených stránok), tak to je nejaký ich robot si tie stránky otvára a načíta, aby vedel urobiť screenshot z toho...
čiže je možné, že niečo také sa ti robilo. čiže nebuď paranoidný (resp. sú oveľa horšie veci, ktoré sa dejú v tvojom kompe a nevieš o nich
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A fakt netuším čo to je.
Deje sa to aj keď použiješ iný prehliadač?
Hlavne si zisti na akom principe funguje vyhladavac google a potom si precitaj nieco o googlebotoch napriklad na wiki » en.wikipedia.org/wiki/Googlebot...
Takze prestan stresovat odpoj si ethernet so sietovky a mas klud. Potom pridi k oknu od izby a od radosti sa zacni usmievat von s neho ale radsej sa predtym uprav lebo ta snima satelitna druzica ktora rada vsetko foti
Čo máš s googlebotmi? Spomenul som ich nejak okrem toho, že podobné IP majú googlovské crawly? Nie.
Druhý odstavec ak mal byť posmešný tak nevyšiel, ja som to sledovanie myslel ako vtip, (hrozne ťažké rozoznať sarkazmus) bojím sa len že je to vírus.
Nechaj tak casom pochopis ono je vlastne lepsie ked sa zabavas s tymto ako by si mal niekde fetovat .
Ten druhy odstavec nieje vtipna poznamka to je realita.
Na druhom počítači rovnaký problém. Ale keďže tebe robí to isté, spyware to asi nebude..
A nemyslel som družicu, skôr "pridi k oknu od izby a od radosti sa zacni usmievat von" - akoby si tým naznačoval že 24/7 sedím pri compe a len takéto kraviny ma zamestnávajú
S tym plne suhlasim ostatne preto som to tu dalej ani nerozoberal Nech sa trocha posnazi.
Navyse ma vyhodu ked som sa ja ucil tak internet nebol tak samozrejmy ako dnes a v knihe neslo experimentovat v realnom case
Tie IPčky čo ich google nenasledoval mohli mať AdBlock alebo dačo také..
dá sa to aj tak vyriešiť ako ti písali vyššie....ale sú aj iné systémy kontóly.......
@freedomko Fiber
zaštvrté, áno, už ti odpovedali, ale čo by som si k tomu tiež neprihodil svoju trošku už povedaného?
čiže je možné, že niečo také sa ti robilo. čiže nebuď paranoidný (resp. sú oveľa horšie veci, ktoré sa dejú v tvojom kompe a nevieš o nich