už len to, že o 6 ráno je zlé, lebo vtedy je človek rozospatý a celkovo organizmus sa len zobúdza, čiže z toho behu veľa mať nebudeš, behať by si mala práveže poobede
Z osobnej skúsenosti ti poviem takto . Keď som začínal , behal som 3 km , strašne pomaly a aj s 15 pauzami . Postupne obmedzuj pauzi a behaj dlhšie trasy . Chodievaj behať večer okolo 7 keď je chládok . behaj až po vyčerpanie , ale také zdravé , nie že skoro skolabuješ jak ja
Dneska dávam aj 5km bez prestávky , zhodou okolností som akurát dobehal , a v noci sa behalo skvele ... behám asi 10 mesiacov a najdlhšia trasa bola asi 14km ...
behaj navečer.. mama keď začínala behať tiež behala ráno ale teraz už proste vôbec, vraj navečer sa najlepšie behá..hlavne kvôli tomu že je vonku príjemne atď, hlavne nejsi unavená ako keby si mala skoro ráno vstávať..
ja som behal okolo pol 9 ráno, vypil som len pol litra vody a v pohode, únava žiadna. veď choď si zabehať, nejedz, choď rovno spať a hotovo. alebo sa sústreď len na menší príjem ako výdaj.
Behám už dosť dlho preto ti poviem z osobnej skúsenosti
Beh je o vytrvalosti, daj si jednu trasu, a tú behaj každý deň. Trasy si nepredlžuj ani neskracuj, jediný rozdiel je v tom, že postupne zabehneš rovnakú trasu za kratší čas. ak chceš behať denne, odporúčam ti behať tých 30 minút minimálne, vtedy je to najlepšie na kardio.
Najlepšie je behať, keď máš naštartovaný organizmus, ja si ani neviem predstaviť ísť po behu spať, vtedy sa predsa vylučuje adrenalín, príde mi to..čudné. Normálne sa ráno vypsi, daj si )lahké raňajky, vypi pol litra vody, hodinu počkaj a choď behať. Tesne pred behom ani počas nepi, môže ťa z toho pichať v boku, bolieť žalúdok atď.
A ešte jedna vec. Aj keď už nebudeš vládať, nezastavuj sa, prejdi hoci aj do rýchlej chôdze no musíš sa hýbať.
@nikisweet skôr by som povedala, že sa zase ty hráš na fitness trénera pred každým športom by si mal človek dať niečo, telo z niečoho potrebuje čerpať energiu. Tým samozrejme nemyslím klobásku... názor, že keď cvičíš na lačno tuky sa začnú spaľovať skôr je trochu old school by som povedala. Koniec koncov ty si rob čo chceš, ale nemúť hlavy iným
V pohode, já behávam okolo šiestej/pol siedmej ráno každé leto už asi štyri roky. Zo začiatku to je katastrofa, som unavená a všetko, ale potom, čo sa mi podarí upraviť si režim, je to pohodička.
ja by som sa po behu asi musela presunut do sprchy a potom by som uz urcite nezaspala, lebo oba su take prebudzacie faktory...mozno po teplej sprche, ak by som mala slaby den.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Z osobnej skúsenosti ti poviem takto . Keď som začínal , behal som 3 km , strašne pomaly a aj s 15 pauzami . Postupne obmedzuj pauzi a behaj dlhšie trasy . Chodievaj behať večer okolo 7 keď je chládok . behaj až po vyčerpanie , ale také zdravé , nie že skoro skolabuješ jak ja
Dneska dávam aj 5km bez prestávky , zhodou okolností som akurát dobehal , a v noci sa behalo skvele ... behám asi 10 mesiacov a najdlhšia trasa bola asi 14km ...
Beh je o vytrvalosti, daj si jednu trasu, a tú behaj každý deň. Trasy si nepredlžuj ani neskracuj, jediný rozdiel je v tom, že postupne zabehneš rovnakú trasu za kratší čas. ak chceš behať denne, odporúčam ti behať tých 30 minút minimálne, vtedy je to najlepšie na kardio.
Najlepšie je behať, keď máš naštartovaný organizmus, ja si ani neviem predstaviť ísť po behu spať, vtedy sa predsa vylučuje adrenalín, príde mi to..čudné. Normálne sa ráno vypsi, daj si )lahké raňajky, vypi pol litra vody, hodinu počkaj a choď behať. Tesne pred behom ani počas nepi, môže ťa z toho pichať v boku, bolieť žalúdok atď.
A ešte jedna vec. Aj keď už nebudeš vládať, nezastavuj sa, prejdi hoci aj do rýchlej chôdze no musíš sa hýbať.
Veľa šťastných kilometrov
ak chceš behať ráno, tak si uprav režim na vstávanie o šiestej a zaspávanie povedzme o 11tej večer..
nejde o tuky, ale ide o koncentraciu glukozy v jednotlivych castiach dňa
podľa mňa večer je to najlepšie okolo deviatej.. potom sprcha a voľn