ale spomenula som si, a musím to napísať babke sme raz kúpili krevety a celý čas sa stazovala aké boli drahé, tak si ich odložila do chladničky a čakala na správnu príležitosť kedy ich urobí, čakala až tak dlho že krevety sa pokazili a nakoniec ich vyhodila
okrem surového karobového prášku a zeleného čaja gyukuro a morských rias wakame a sójovej omáčky tamari tu niet ničoho iného, čo by bežný súčasník mohol považovať za jedlo a ak ešte smiem spomenúť pár súvisiacich zaujímavostí, tak:
- v chladničke mám teplo
- v kredenci mám prádlo a iný odev a ceruzku a papier a skoro nič iné
a ešte mi napadlo, že možno by stálo za to napísať, že nemám veci, čo bývajú bežne v iných domácnostiach. napríklad príbor, riad, hrniec, panvica, aktívny odpadkový kôš, stôl, stoličky.
@alpynus mna by celkom zaujimalo, ako to u teba vyzera. ciste zo zaujmu. ako mas vyrieseny nabytok, rozlozenie veci atd, ak vravis, ze nemas stolicky, stoly atd.
najnovšie máme doma jednozrnko, to je celkom zaujímavé, ešte osm to u nikoho doma nevidela, ale všeobecne máme doma dosť atypických potravín, napríklad namiesto smotany, masla, mlieka etc do jedál používame kokosové mlieko..
čo ja viem. mne to výnimočné nepríde, bo to beriem za dôležitú a prirodzenú časť jedálnička.
ale tak napr.
nepražené kakaové bôby.
alebó škrupinky z kokosov. (už asi milión kusov!)
alebó tekvicový olej vo fľaške zaváračskej, ktorú už asi dva týždne neviem otvoriť a teda sa ani dostať k oleju a ho preliať do voľačoho krajšejšieho a praktickejšieho!!
a eštik že drevené taniere a drevenú lyžičku, vidličku, pučiak na cesnačik, odšťavňovač... (to asi nie sú nezvyčajnosti, ale veľmi sa z nich teším.)
co ja viem mame taky dresing alebo co to je doma vyrobeny je tam ocot , moruse , nejake korenie a neviem co este ale ja to nejem ... otec to nasiel v nejakej kucharskej prilohe urobil to a zachutilo to aj nemu aj mame no mne nie
ciii pockat mame este pomarancovy sirup doma urobeny a je skysnuty tak som ho dal s pootvorenym stuplom odpocivat nech sa z neho urobi burciak neviem ci sa to da ale tak skusam no
Zvyknem robievať ovsenú kašu s pudingom a physallisom, takže asi ten, momentálne nemám.
Inak z ekonomického hľadiska úplne netradičné potraviny nekupujem, ale neskromne sa považujem za prirodzenú kuchárku (tuším legitímny termín) a skôr som na prekvapivé kombinácie.
@matwejo šak keď žiaden súci otvárač olejový tu na byte ešte nebol odkedy som si ho priniesla...
a tie bôby pojedám tam, že si ich nadrobím do voľajakého ovocia pokrájaného alebo pomixovaného.
a kokosové škrupinky nepapám. je to vlastne nejedlá časť z kokosových orechov, ktoré si zbieram na... voľačo, čo ešte neviem, čo bude.
@elemia prestahujes sa s tymi skrupinami sem? lebo spolu s mojimi skrupinami... to uz budeme moct vytapetovat!
inak ja ajvar pijem, to si ako davate na hrianku? (ak pod tym teda myslime slany jogurtovy napoj, na ktory mam teraz neuveritelnu chut, ale nemam jogurt )
hm... mam bulgur a pohanku, pouzivam ako priloh, bulgur rada varim s rajcinami.
tekvicovy olej do salatov a raw polievok.
cubrica, balkanske korenie, ktore nenapadne kradnem bulh. spolubydle, ked sa mi minie oregano a nemam vo dat na pizzu
a spenatove korenie! na ryby
a ked je sezona, mam doma az nezdrave zasoby tekvice hokkaido
avokyda zvyknem mavat doma na tony
a hurmikaki
a potom tak na bežnú spotrebu tahini, nori riasi, tempeh, kokosovy olej, olivovy olej s pomarancom, sezamovy olej... a hm, co ja viem co vsetko este
@matwejo som to videla asi aj v tescu,ale v bio obchode nájdeš isto no akože taká "náhrada"...možeš to piecť s niečím alebo aj za studena s chlebíkom,hocčím
PS. Kúp si udeny! alebo smaženy hlavne nie čistý
PS2. Som si nemyslela,že si až taký vysoký
Hm pre moje okolie sú tie veci neobyčajné, aj keď pre vás možno nebudú. Mám napr. pohánkovu kašu, pohánku, cícer, jačmeň, kuskus A inak rada ochutnávam nové veci, len ich momentálne nemám nikde, lebo ich hneď zjem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale spomenula som si, a musím to napísať babke sme raz kúpili krevety a celý čas sa stazovala aké boli drahé, tak si ich odložila do chladničky a čakala na správnu príležitosť kedy ich urobí, čakala až tak dlho že krevety sa pokazili a nakoniec ich vyhodila
A za posledne mesiace som skusila homemade sushi, avokadovu pomazanku, hummus, kuskus na milion sposobov a tak.
- v chladničke mám teplo
- v kredenci mám prádlo a iný odev a ceruzku a papier a skoro nič iné
a ešte mi napadlo, že možno by stálo za to napísať, že nemám veci, čo bývajú bežne v iných domácnostiach. napríklad príbor, riad, hrniec, panvica, aktívny odpadkový kôš, stôl, stoličky.
ale tak napr.
nepražené kakaové bôby.
alebó škrupinky z kokosov. (už asi milión kusov!)
alebó tekvicový olej vo fľaške zaváračskej, ktorú už asi dva týždne neviem otvoriť a teda sa ani dostať k oleju a ho preliať do voľačoho krajšejšieho a praktickejšieho!!
a eštik že drevené taniere a drevenú lyžičku, vidličku, pučiak na cesnačik, odšťavňovač... (to asi nie sú nezvyčajnosti, ale veľmi sa z nich teším.)
a tak. :happy:
ale na tejto stránke bude onedlho nezvyčajné aj to, že máme doma mäso, tak potom to
Inak z ekonomického hľadiska úplne netradičné potraviny nekupujem, ale neskromne sa považujem za prirodzenú kuchárku (tuším legitímny termín) a skôr som na prekvapivé kombinácie.
a tie prve dve veci, to ako pojedas? len tak chrumes?
a tie bôby pojedám tam, že si ich nadrobím do voľajakého ovocia pokrájaného alebo pomixovaného.
a kokosové škrupinky nepapám. je to vlastne nejedlá časť z kokosových orechov, ktoré si zbieram na... voľačo, čo ešte neviem, čo bude.
inak ja ajvar pijem, to si ako davate na hrianku? (ak pod tym teda myslime slany jogurtovy napoj, na ktory mam teraz neuveritelnu chut, ale nemam jogurt )
hm... mam bulgur a pohanku, pouzivam ako priloh, bulgur rada varim s rajcinami.
tekvicovy olej do salatov a raw polievok.
cubrica, balkanske korenie, ktore nenapadne kradnem bulh. spolubydle, ked sa mi minie oregano a nemam vo dat na pizzu
a spenatove korenie! na ryby
a ked je sezona, mam doma az nezdrave zasoby tekvice hokkaido
a hurmikaki
a potom tak na bežnú spotrebu tahini, nori riasi, tempeh, kokosovy olej, olivovy olej s pomarancom, sezamovy olej... a hm, co ja viem co vsetko este
a ten bulgur si pozriem, hadam to budu mat v obchodaku
@chanteuse hmm, ten tempeh znie zaujimavo, skusim pohladat v dakom tescu, kauflande a ked nic, tak v niecom bio ... to je kvazi ako maso, nie?
PS. Kúp si udeny! alebo smaženy hlavne nie čistý
PS2. Som si nemyslela,že si až taký vysoký