je to len ako doplnok stravy, teda je to len jedlo, necakaj od toho zazrak. Ale dokáźe pomocť aj trošku na trávenie a tak. Hlavne vacsina ludí velmi málo jedia chlorofyl a ten je velmi dolezitý pre cloveka.
@2 tak s inou skúsenosti nemám.
Túto som kúpila pretože sa mi pozdávalo že má v sebe primesy(neviem teraz nato nájsť lepší výraz) a v tej dobe som mala rada výživové doplnky od firmy čo to vyrába.
Áno, ale musíš toho pojesť veľa, aby si naozaj zozelenala a mala aj zelené (prípadne modré, so spirulinou mám tú skúsenosť, že pri oxidácii atp. zmodrieva) exkrementy.
Inak ale vážne, @mefistofel to napísal zatiaľ najlepšie. Treba zobrať do úvahy, že veľa z tých proklamovaných zázračných vlastností a účinkov, čo výrobcovia a predajcovia týchto "superfoods" píšu na obaly, sú zavádzajúce/fake.
S tým chlorofylom je to dobrý bod, najužitočnejšie sú práve kvôli tomuto.
Čo sa subjektívneho hodnotenia týka, tak viac mi chuťovo aj účinkami vždy vyhovovala chlorella, ktorá ale stojí o čosi viac. Je dobré si porovnať zloženie prípravkov, atď. » www.zelenyobchod.cz/news/nove-velke...
Chlorofyl sa nachádza v každej zelenej rastline. Myslím si že ide len o reklamný ťah. Stačí papať dostatok zeleniny, príp. ovocia, ako probiotikum si občas dať kvalitnú kyslú kapustu, netermizovanú ovčiu bryndzu, kvasáčky, a pod. - a máme tu domáce slovenské, lacné potraviny, žiadne tabletky či prášky rastlín, na ktoré nie je náš imunitný systém navyknutý.
Zázračné detoxikačné a výživové kúry či doplnky, alebo homeopatiká sú len podvod na vyciciavanie peňazí.
@kuko1965 vacsina ludi sveta nejedávajú ani jeden šalát za celý rok...takže asi tak.
a nič ti to nespraví, je to len usušená a pomletá riasa, takže nie je to ziadna tabletka, len jedlo ktoré vydrži velmi dlho a nepokazí sa a chrolofyl obsahujú len zelené rastliny.
@mefistofel Písal som k téme. Že je to celé len o peniazoch. 100 g stojí 5 €. 500 g papriky teraz v Tescu stojí 1,50 €. Okrem toho spirulina sa predáva aj v tabletách (marketingový ťah aby to vyzeralo odbornejšie). Tablety napríklad tu: » www.pilulka.sk/spirulina...
O tom že to je obyčajné jedlo som písal že ho nahradí bežná a hlavne oveľa lacnejšia domáca zelenina. Chlorofyl že obsahujú zelené rastliny som písal v prvej vete... tak neviem prečo to znovu opakuješ akoby som tvrdil niečo iné.
Ospravedlňujem sa že som to nenapísal jasnejšie a zrozumiteľnejšie.
@kuko1965 v tabletkách sa to predáva preto, lebo sa to lahsie prenáša a lahšie sa to konzumuje. A ked to más ako tabletku ani to nemusiš zapit vodou, je to v mnoha ohladoch jednoduchšie, mimochodom, tá "tabletka" je len zlisovaná rastlina pod určitým tlakom, to znamená, keď to niekomu chutí, može si to rozkusat v ustach a vycumlať ak to niekomu nechutí tak len prehltne, celkom logické.
A čo že za 500g papriky máš 1,50€, a 1kg múky stojí 40centov, takže podme hejtovať papriku za to že je predražená A jeden gram šafránu stojí aj 7€ a? normalne stoja rozne potraviny roznu cenu, neporovnavaj hluposti.
to ze som este nakoniec pridal že obsahuje len zelené rastliny malo vyznam v tom, že ako som pisal, ludia nejedia zelené rastliny. A nechcú ich jesť, proste nie...nechcú...a výhoda je aj v tom, že v zime nie je vela zelenej stravy v obchodoch alebo je tak predrazená, že sa viac oplatí tá chlorella/spirulina.
Teoreticky stále sa to viac oplatí, 100g 5€ , a vydrži ti to cca mesiac, to znamená že je to este aj lacnejsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale nebrala som ju tak dlho aby sa účinky prejavili.
Túto som kúpila pretože sa mi pozdávalo že má v sebe primesy(neviem teraz nato nájsť lepší výraz) a v tej dobe som mala rada výživové doplnky od firmy čo to vyrába.
S tým chlorofylom je to dobrý bod, najužitočnejšie sú práve kvôli tomuto.
Čo sa subjektívneho hodnotenia týka, tak viac mi chuťovo aj účinkami vždy vyhovovala chlorella, ktorá ale stojí o čosi viac. Je dobré si porovnať zloženie prípravkov, atď.
» www.zelenyobchod.cz/news/nove-velke...
Zázračné detoxikačné a výživové kúry či doplnky, alebo homeopatiká sú len podvod na vyciciavanie peňazí.
a nič ti to nespraví, je to len usušená a pomletá riasa, takže nie je to ziadna tabletka, len jedlo ktoré vydrži velmi dlho a nepokazí sa a chrolofyl obsahujú len zelené rastliny.
skus nabudúce pisať k téme a nie úplne mimo tému
O tom že to je obyčajné jedlo som písal že ho nahradí bežná a hlavne oveľa lacnejšia domáca zelenina. Chlorofyl že obsahujú zelené rastliny som písal v prvej vete... tak neviem prečo to znovu opakuješ akoby som tvrdil niečo iné.
Ospravedlňujem sa že som to nenapísal jasnejšie a zrozumiteľnejšie.
A čo že za 500g papriky máš 1,50€, a 1kg múky stojí 40centov, takže podme hejtovať papriku za to že je predražená A jeden gram šafránu stojí aj 7€ a? normalne stoja rozne potraviny roznu cenu, neporovnavaj hluposti.
to ze som este nakoniec pridal že obsahuje len zelené rastliny malo vyznam v tom, že ako som pisal, ludia nejedia zelené rastliny. A nechcú ich jesť, proste nie...nechcú...a výhoda je aj v tom, že v zime nie je vela zelenej stravy v obchodoch alebo je tak predrazená, že sa viac oplatí tá chlorella/spirulina.
Teoreticky stále sa to viac oplatí, 100g 5€ , a vydrži ti to cca mesiac, to znamená že je to este aj lacnejsie.