Proste nastúpila som tento rok na strednú,a nemám tam ani jednu normálnu kamarátku,resp mala som ale znicoho nič sa zmenila,trápi ma to lebo nemám veľa kamarátke tam,a keď máme robiť dvojice alebo čo tak som po väčšine sama.Spolužiačky mi hovoria že veľa rozprávam.Priznavam som ešte niečím ako dieťa ,ale proste rada sa rozprávam a som ešte dosť živá a keď nie tak som proste tichá,nwm čo mám robiť,závidím tým čo majú svoju najlepšiu kamarátku v svojej triede.Mala som s tou spolužiačkou ísť aj na spoločný intrak ale keďže názor na mňa často mení tak sa to zrušilo .Myslíte že mám šancu si nájsť svoju bff aj mimo školy ?
Ale čosi.este takú kamarátku by som nechcela kvôli ktorej by som sa mala meniť a robiť sa taká aká nie som.to radšej jebať na kamarátky. ...Možno preto žiadne nemám. Ale furt lepšie než furt riešiť somariny... Neviem ti s tým pomôcť len chcem aby si vedela, že nie si prvá ani posledná a netráp sa tak kvôli tomu. Ja som si dobrého kamarata aj keď chlapca ansla na vysokej škole a je to človekom ktorý mi vo veľkom vynahradil akékoľvek iné kamarátstva takže nezufaj.
Zvykaj si.
Život bude ešte horší
Asi som ti neporadil ale aspoň som k tebe úprimný.
Budeš sa mať dobre len ak budeš silná takže prvý krok: začni ty meniť názor na ňu a nie ona na teba.
žiadnu bff nepotrebuješ. Ja som bol sám celú strednú a who cares. Až v 3.ročníku sme sa mohli považovať za ako taký kolektív ktorý rešpektuje každého kto je v triede. Dovtedy boli hejty, ohováračky vkuse.
To je dobrá vlastnosť, že si ukecaná, lebo skôr také typy ľahšie zapadnú do spoločnosti. Skús zmeniť školu alebo sa zoznámiť s niekým z druhých tried, asi ti to nebude robiť problém.
A jasné, že máš šancu si nájsť niekoho mimo školy. Veď máš možnosť spoznať sa s kýmkoľvek, zatiaľ čo v škole máš obmedzený výber ľudí potriedených na základe veku.
Ved mozno sa este aj zmeni situacia vo vasej triede, ze pride niekto novy, alebo niekto odide a stale sa mozes s niekym novym aj vramci triedy s kamaratit, to nevadi ze doteraz ste sa nejako extra nebavili, mozete sa zblizit.
inak ja som tiez skoro vzdy sedavala sama a nemala dvojicu a naucila som sa velkej samostatnosti a teraz by mi to až vadilo keby bol niekto na mna furt nalepeny jednoducho som si zvykla a potom ked som zrazu mala s niekym sediet v lavici tak mi nenormalne vadilo ze sa musim obmedzovat a ze do seba buchame laktami a tak
No oka, možno ma budú nenávidieť zasa raz všetci, lebo ti neodporučím zostať sama sebou, ale pozri sa v tom veku sme zväčša pekní kokoti, hlavne tí čo sú ešte stále deťmi. Ide o to, že všetci okolo teba možno dospievajú a nebaví ich byť s povahou aká tebe ešte zostáva. Ale takto,aby si ma nepochopila zle... Tvoji spolužiaci sa cítia byť tak nejak nad tebou asi tak pre pár milimetrov osobnosti naviac a sú z toho tak strašne vyčúraní od radosti, že to potrebujú dať na niekom najavo akýsú dospelí a tým je zväčša ten čo ostal najväčšie decko. Si vlastne taká ich miera pod ktorú sa nechcú dostať. Ja by som ti poradil dospieť, ale nie pre nejakú bff, ktorá ti aj tak vydrží chvíľu, alebo pre pár ľudí v triede, s ktorými aj keby máš neviem ako dobrý vzťah sa s drvivou väčšinou po strednej už vôbec neuvidíš, ale pre seba. Pretože tie sračky o tom, aké strašné je byť dospelým sú v podstate rovnako patetické chujoviny ako rečio priateľstvách, či najlepších kamkách. Naozaj dospiet znamená krásnu vec. Získať rešpekt k sebe vo svojich vlastných očiach miesto snaženia sa to pôsobiť nejak v očiach iných a vnímať realitu bez nejakých emocionálnych sračiek, ktorými si ľudia ospravedľňujú svoje zlyhania, ale aj úspechy. Môžeš si nechať kus samej seba, ktorý máš rada, len si dávaj pozor aby ten kus nebola len kopa hovien, na ktorom keď postavíš priveĺa vecí všetko sa ti pod ňou nakoniec zrúti. Si vo veku, kedy ťa čaká najviac nepríjemností a najviac konfrontácií toho čo bolo detské s tým čo je skutočné a dôležité, pre teba či pre iných takže môžeš zostať dieťaťom, ktoré bude plakať ešte niekoľko rokov, že ho nikto nemá rád také aké je, alebo si uvedomiť, že svet nekončí za dverami triedy, za potom dvora, za hranicami republiky, ale tiahne sa ďaleko za hranice galaxie a známeho vesmíru...
Tiež si myslim, že je to vyhoda, dlho som mala naj kamarátky v triede, ale vo štvrtáku som ostala sama. Najskôr mi to vadilo a cítila som sa trápne keď som všade sedela ako outsick sama, ale časom som bola rada že nemusim riešiť žiadne ohovaračky, pič.viny, dokonca som si začala všímať viac všetko a všetkych okolo seba... Určite sa nemeň, tí správni ľudia prídu sami, len si musiš počkať a ostať stále usmiata a pozitívne naladená aj keď si zatial 4ever alone. Rýchlo si na to zvykneš, začneš si to uživať, ver mi
Spoliehaj sa na svoj rozum. Keď budete vo dvojiciach, tak budeš jednoducho s nejakým neznámym človekom a povieš si, že sama si môžeš za vaše párové výsledky, mala si sa lepšie učiť. Nepotrebuješ nejaké prijebané bff. Potrebuješ len mať samú seba rada a pracovať s vlastnými silnými stránkami. Zbytočne sa budeš nútiť kamarátiť s ľuďmi, s ktorými si zjavne nerozumieš. Pamätám si našu strednú, poskupinkovali sa ľudia čo sa poznali alebo boli z rovnakého sídliska, mesta, dediny, ja jediný som nemal nikoho z môjho lokálu. Strednú som úspešne ukončil bez toho, aby som si vytvoril s nimi "vzťahy" a žijem. Nevyhovovali mi, hoci dnes by bola možno iná situácia. Proste sa im nevtieraj a bude všetko dobre.
Mám stĺp a na ňom citát - Na konci všetko dobre dopadne, a keď to dobre nedopadlo, tak potom nieje ešte koniec.- Každý si prejde niečím hrozným ale potom sa to zmení na dobré. Ja som niekedy mala problémy ako ty ale časom sa to zmení
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Život bude ešte horší
Asi som ti neporadil ale aspoň som k tebe úprimný.
Budeš sa mať dobre len ak budeš silná takže prvý krok: začni ty meniť názor na ňu a nie ona na teba.
A jasné, že máš šancu si nájsť niekoho mimo školy. Veď máš možnosť spoznať sa s kýmkoľvek, zatiaľ čo v škole máš obmedzený výber ľudí potriedených na základe veku.
inak ja som tiez skoro vzdy sedavala sama a nemala dvojicu a naucila som sa velkej samostatnosti a teraz by mi to až vadilo keby bol niekto na mna furt nalepeny jednoducho som si zvykla a potom ked som zrazu mala s niekym sediet v lavici tak mi nenormalne vadilo ze sa musim obmedzovat a ze do seba buchame laktami a tak