Prišla mi správa od spoločnosti Software Alliance s. r. o v tomto znení:
Vážený klient!
Business Software Alliance je organizácia na ochranu softvérových práv. Odhalili sme, že máte nelegálny softvér od spoločnosti MICROSOFT s.r.o. Podľa súčasne platne
toľko toho mám na hlave, že neviem ani kde mi poriadne stojí, prídem večer si troška sadnúť aby som si pozrel odkazy, pootváram poštu a naraz mi vybehne toto. no fakt, že poteší.
Skus sa nad tym trochu zamysliet ci je toto doveryhodny mail a ci take daco vobec existuje. Ak sa zamyslis a vyvinies minimalnu snahu to zistit tak na to prides.
@locky prišlo mi to z adresy softwarealliances@gmail.com ale čo sa týka prijímateľov tak tam bolo uvedené "neznámi prijimatelia" (bez úvodzoviek samozrejme)
Je to trójsky kôň a máš ho stále niekde v PC takže pozor nato. Nemusí ťa pustiť ani do počítača - treba ho nájsť. Mne sa ukryl v jednom exe súbore. Ignorovanie pomôže ale trójsky kôň je trójsky kôň a ja by som to neriskoval.
Mne toto iste vyhodilo pri pozerani serialu a neslo mi to zavriet ani mi neslo vypnut NB. Nakoniec som len stlacila enter a zmizlo to. A presiel tyzden a nic sa nestalo ziadna pokuta ani nic
čo som pozeral, tak v obchodnom registri som ich nenašiel, každopádne pokuta 20€ je smiešna, takže nemáš sa čoho báť, každopádne ešte aj ty sám môžeš podať trestné oznámenie na nich
existuje podobná posločnosť BSA | The Business Software Alliance, ale tá s.r.o nie je
a mailom sa takéto veci neposielajú, kým to nie je poriadny list s podpisom a aj pečiatkou v lepšom prípade, je to pre mňa len zdrap
,,Tieto trojany sa nainštalujú do systému, v naprogramovaný termín sa spustia a prenášajú informácie z vnútra infikovanej internej počítačovej siete prostredníctvom internetu útočníkovi. Takýmto spôsobom, sa môžu dostať mimo spoločnosť aj mimoriadne citlivé informácie.
Trójske kone majú rozličné funkcie - od zasielania stlačených kláves (keylogger) až po mazanie súborov (napr. sformátovaním disku).
tiež netuším prečo ho hneď strašíte trojským koňom, došiel mu mail kde bolo toto napísané a už ide o trjského koňa? skadiaľ to máte, nikde na nete o tom nič niet a toto zapotíte, proste ide o niekoho čo si chce prilepšiť o 20€ a stále vydierať aj keď zaplatíš, takýchto ľudí aj firiem, ktoré sa týmto živia je veľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Btw. Dal by som ich na sud za podvod.
prever ich cez register
ak ho tam nemajú tak jasný podvod
aj ked podla mna je to 100percent podvod
existuje podobná posločnosť BSA | The Business Software Alliance, ale tá s.r.o nie je
a mailom sa takéto veci neposielajú, kým to nie je poriadny list s podpisom a aj pečiatkou v lepšom prípade, je to pre mňa len zdrap
*******@gmail.com
Už len to, že majú takúto mailovú adresu nasvedčuje tomu, že je to fake.
Tak skúsim takto -
,,Tieto trojany sa nainštalujú do systému, v naprogramovaný termín sa spustia a prenášajú informácie z vnútra infikovanej internej počítačovej siete prostredníctvom internetu útočníkovi. Takýmto spôsobom, sa môžu dostať mimo spoločnosť aj mimoriadne citlivé informácie.
Trójske kone majú rozličné funkcie - od zasielania stlačených kláves (keylogger) až po mazanie súborov (napr. sformátovaním disku).