Je pred vianocami a myslim ze vela z vas dostane pod jedlu prave mobil. Chcel by som sa opytat "osvietenych" ludi comu sa vyvarovat a podla akych kriterii si vybrat ten spravny.
ok takze hlavne je vsimat si recenzie mobilov a citat parametre...ale co o veciach ktore vam vyrobcvia nepovedia? napr. pro a proti touch displaiov. touchove sa mi zdaju neprakticke ale aj tak sa mi zdaju o nieco luxusnejsie...su nejake fatalne zapori touchovich klavesnic o ktorych by som mal vediet?
Mne ten dotykový displej nie je nejak príliš sympatický, ale asi si treba zvyknúť. Veď v Mitsubishi Electric už vymysleli displej, ktorý vie, že naň ešte len idete kliknúť prstom.
@kurope blackbarry ma presne ten isty model teda vsetko vyzera uplne rovnako ako na tom asuse ale ze vraj tym blackom odchadzali tracitka ked si sa ho dotkol viac ak 100x tak neviem ja som to vyuzival najma cestou domov z mesta MHD pekne icq a pod. ci maily dalo sa tam vsetko co na pc a ta klavesnica bola uzasna klavesnica ako pre notebook FN a ides
ja som si vybrala mobil podľa telesnej konštrukcie, to bolo hlavné kritérium. aby sa hneď neroztrieskal, keď mi spadne. a používam na ňom najviac telefonovanie, potom budík, smsky a občas fotenie. a stačí mi to.
@Nikeboy@24 no ja som mal mobil s foťákom s menším rozlíšením pred 5 rokmi, už dlho som nevidel menší (momentáne mám 5Mpix) a povedal som že na infráku veľmi záleží? NIE! povedal som že není zlé keď tam je (nikdy nevieš), a napísal som som že 9 dní bez akéhokoľvek používania! (mne vydrží tak 3 dni keď počúvam hudbu atď., ale bolo aj také keď som ho vôbec nepoužíval a vydržal okolo 9 dní)
@Kurope Ono low-endy maju casto slabsi fotak, popripade ten spominany 2mpx.. Alebo telefony na pracu kde ludia zvacsa fotak nepotrebuju (ale aj tam uz zacali cpat pocty pixelov namiesto zlepsovania optiky alebo inych funkcii :/)
Btw naozaj uz nevidim vyuzitie irda dnes A mobil je imo na to aby sa pouzival, minimalne na volanie (ale myslim ze autor diskusie to bude mat skorej ako hracku), takze 9 dni je nerealne dosiahnut (dokonca si dovolim tvrdit ze 95% telefonov tolko nevydrzi aj keby si ich nepouzival)..Ja som rad ked mi vydrzi dva dni
@kurope a vysvetli mi naco je 14rocnemu mobil z 5mpix fotakom?? stavym sa, ze polku funkciii aj tak nepouzivas ostatne povedal @Lollko . kopec telefonou ma mensie rozlysenie fotakou. dokonca aj "slavniii" iphone ma mensii fotak. uprimne povedane....fotaky v mobiloch stoja zvetsa za prd. a ani velke Mpix cislo to nezachranii. chces kvalitne fotky?! kup si normalny digitalny fotak.
vydis, mne mobil nevydrzii ani 5dnii , aj ked nevolam ani nic. a to vecer vypinam a zapinam az cez den.
@Nikeboy používam všetky funkcie, a ten telefon som si vyberal len tak, chlapík v orindži mi ukázal obrázky, a ukázal som naň, nevedel som čo je to zač, našťastie sa z neho vykľul dobrý telefon
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Čo ti má človek poradiť? Lne si čítaj, recenzie, diskusie o daných typoch... A hľadaj
foťák-minimálne 2 Mpix ale myslím že pod 2 sa ani nevyrába,
počet farieb-252 000, alebo 16 milionov, mal som obi dva typy ale je to skoro to isté
pripojenia: Bluetooth, USB konektor, poprípade infračervené
výdrž baterky: to si nepametám, ale bez používania by mal plne nabitý vydržať tak asi 9 dní
hudobný a video prehrávač: mal by podporovať mp3, wma, mp4, mpeg
pamäť: v telefone nieje moc dôležitá ak doňho idú pamäťové karty a to minimálne 2 GB
ASI TAK
a je to v pohode len si nato treba zvyknúť, žiadne extremne zápory, to nemá akurát že som stratil záručný list
tento som mal
ale teraz som ho vymenil za dotykovi ktori vymenim asi na novsi model predosleho
qwerty klavesnica je napr. umna dominantou na mobile nacom si potrpim potom je to wifi
@enzor tam bola chyba v obrazovke bola dobra aj na filmy len cez zimu zmrzla a musel ist do servisu
Tak ja som uz velmi dlho chcel telefon s dotykovym displayom a konecne sa mi to splnilo
Ale tak hlavne kriteria:
Fotak (3,2 a viac)
Velkost pamete
irda je myslim v tejto dobe zbytocne.. (lepsie povedane v novych telefonoch ho uz nenajdes)
9 dni ti nevydrzi ziadny telefon nech sa snazis ako chces
Podla mna pamat 4gb+, ale to je uz kazdeho osobna vec kolko chce a potrebuje..
@ haluzar Nechapem ludi co maju ako hlavne kriterium v mobile fotak, a uz duplom tych, ktory si myslia ze cim viac mpx tym lepsi..
A k zakladatelovi:
Pokial nenapises co od mobilu ocakavas tak ti neporadi nikto
-"fotak" v mobiloch mas aj v mensom rozlysenii a vyraba sa v pohode
-prave infraport je dnes uz na ustupe.
-vydrz baterky 9dni?? tak to musis mat asi nejaku velmi mega silnu baterku v mobile. alebo z tym mobilom nic nerobis.
-
Btw naozaj uz nevidim vyuzitie irda dnes A mobil je imo na to aby sa pouzival, minimalne na volanie (ale myslim ze autor diskusie to bude mat skorej ako hracku), takze 9 dni je nerealne dosiahnut (dokonca si dovolim tvrdit ze 95% telefonov tolko nevydrzi aj keby si ich nepouzival)..Ja som rad ked mi vydrzi dva dni
vydis, mne mobil nevydrzii ani 5dnii , aj ked nevolam ani nic. a to vecer vypinam a zapinam az cez den.