Strašne ma štve, že táto ikonka na pripojenie na net, čo je v rohu na lište mi občas len tak, z ničoho nič zamrzne, vypadne mi net a už s tým nejde nič robiť, jedine reštartovať celý komp. A navyše sprostý FireFox si po každom reštartovaní kompu nič z nas
A občas mi zamrzne aj celý komp, že mám len bledošedú obrazovku a už nič, len nasilu vypnúť tlačidlom. A neviem, či je problém priamo v kompe alebo či by to stačilo preinštalovať alebo kýho frasa.
@13 Mama to má už poriadne dávno a stále je to chaotické. Mne sa to celé hnusí, nemienim nič meniť! Navyše aj bratranec vravel, že to bol ich blbý pokus, len aby bolo niečo nové. Ešte viac nenávidím nasilu vymyslené novinky.
@porygon nerob si tu srandu z linuxu nemam to rad ked niekto na nieco hovori a vobec tomu nerozumie ak chces vyjadrovat svoje nazory o sektach chodi inde napr sem » www.vesmirni-lide.cz/... to je tak akurat tvojej inteligencie rovne.
aké nastavenia na stránkach? na serveroch kde sa prihlasuješ sú nastavenia (napr. zobrazenia) súčasťou tvojho konta, na ostatných si nemá čo pamätať. ak však hovoríš o histórii a heslách alebo o údajoch zadávaných do formulárov a search barov, tak to sa dá nastaviť v možnostiach.
treba skontrolovať aj také základné veci ako funkčnosť routera (prines iný notebook, a skús či to pôjde), funkčnosť wifi na notebooku (navštív nejaký hotspot), vzdialenosť od vysielača
možno je to dielo nejakého malweru. aký máš antivir a firewall?
prvoužívateľ sa zľakne odlišného okna prieskumníka a už je to chaos? vista nie je chaos. je to len trochu inak usporiadané, a aj to len naoko. napríklad cesty k systémovým súborom či súborom užívateľa sú vlastne rovnaké.
a toto: "Navyše aj bratranec vravel, že..." je akože pre koho smerodajné, že tvoj bratranec niečo povedal?
aj ja mám stim problém ale mne to zablokuje sieť dá verejnu a má ma vriti ale som povyhadzvoval firewali tak to ide ale aj tak asi to NB hodin ešte u Ubuntu pohodlnejšie sa surfovalo ako na Viste
skusali ste na to ist aj inak ako drivermi???? problem moze byt od samotneho hardwaru (to jest minipci card 802,11g cez bios az po ten vas milovany windows)
takto : vista a xp funguju na podobnom systemovom jadre, je teda pravda, ze niektore cesty su totozne
k viste Buisness sa dodava standartne CD na downgrade, .tj. legalna moznost prejs na XP professional 32 bit, v konecnom dosledku je to jedno, ale k notebooku by malo byt dodane tzv recovery CD samotneho win. cize to downgradove CD + CD, na ktorom su vesere drivery od zvukovky,grafiky, wifi, disku, vsetkych vstupnych a vystupnych zariadeni,..
cize odporucam pouzit reinstall tych spominanych driverov, ako tu bolo poradene, alebo pozriet sa pocitacu priamo na zubok, resp. na modem (wi-fi kartu), ktora je umiestnena na spodku notebooku s odsrofovatelnou krytkou a pozriet sa, ci nie je vytiahnuta, resp. povytiahnuta antena, co sa stava bezne
@takzvany Napríklad Google, že koľko výsledkov na stránke mi má zobrazovať. Raz som akosi vypla cookies, ale potom som to znova zapla a odvtedy to nejak blbne.
A ohľadom tej Visty, tak ja ju proste nechcem, ale to je teraz jedno.
@linuxacik sa hra na velkeho linuxacika no ze chlapce kolko pouzivas linux? Mna najviac rozosmeju bubuntu (L)useri, ktori si myslia, ze ked maju linux 2-3 roky a vedia spustit konzolu, ze su z nich velki geekovia.
@krutafunebracka XP mrzne a pada hocikedy, kedze tam len prvykrat zaviedli preemptivny multitasking, ktory ani z daleka nefunguje tak ako na Viste, ci na Win 7. (ak chces mozem ti potom ozrejmit o co ide). Vista narozdiel od XP mrzne a pada uz len vtedy ak mas chybny hardware, chybny driver, alebo pouzivas nepodporovany software. Sprava pamati a aj procesov je na uplne inej (vyssej) urovni, preto naozaj nechapem preco si downgradovala na XP.
Poprosim aby tu ludia, ktori sa nevyznaju do OS nerozpravali o tom, ako Vista zerie pamat a bla bla bla. Ano robi to aj Win 7, robi to aj Mac OS X a vlastne vsetky dalsie UNIXy (aj linuxy). O tom je sprava pamate. Nacachuje sa vsetko co by eventuelne mohlo byt neskor spustene a tym padom je odozva celeho systemu rychlejsia. Ak je malo pamate, tak sa to co je nacachovane z pamate odstrani a ulozi sa tam to co treba.
Tak potom preco vyplakavas, ze mas problemy s compom? Ked mas XP tak sa necuduj, preboha ved to je 8 rokov stary system s 8 rokcnymi starymi technologiami.. To ze tam nadrbu giga bordelu cez updaty jeho stabilitu nezvysi..
@tommyhot linux pouzivam vyse 9 rokov a ti si kto ? ti vies ake mam distro na kompe,notebooku a servery ? odkial si zobral ze ubuntu ? podla mna si obycajny BFU ktory si nastudoval linux na wikipedie a ide tu zo seba robit machra. Spolupracujem s Michalom Sedlakom a Steinhubelom ale pochybujem ze vies kto ti ludia su tak tu nerob ze seba nieco co nie si . Ja sa nehram na velkeho linuxacika ale urcite mam za sebu viacej roboty ako ti, ked si taky macher co si ti spravil pre linux ?
@linuxacik pouzivas linux vyse 9 rokov a mas 16? Nebud smiesny
No pochval sa nam, kto je Michal Sedlak, aky mas linux a co vsetko si pre neho spravil. Ano nastudoval som si linux na wikipediE (pises jak madar), a co mi este povies?
Btw nauc sa gramatiku, linuxaci zvycajne nie su analfabeti takeho kalibru ako ty..
P.S. nezabudni napisat Windows sucks, Linux rulz aby si mohol po vecernicku v klude zaspat
@tommyhot ano pouzivam ho 9 rokov a co je na tom ? Mam perfektne skompilovane Gentoo, dalej Debian a Arch. Zrejme si nikdy nebol na Linuxfeste a podobnych akciach tak ti to tu budem pisat zbytocne co som pre linux spravil
Btw tu vetu pouzivaju dementi ako si ty ja proti Win nic nemam len mi nesedi
P.S dalej sa uz vyjadrovat nebudem takze nemusis tu uz pisat nic neni som zvedavy na teba a tvoje priblble komenti a mimochodom tato diskusia mala riesit nieco uplne ine !!!!
@linuxacik LinuxFest? Nie na stretavky lamerov nechodim. Odkedy tam zacal prednasat stoferek (Stano Hoferek) stratilo to uroven. Clovek by cakal, ze sa tam budu prednasat nejake advanced veci, ale hovno. Same bubuntu a ja neviem este ake shity, ktore zaujimaju akurat tak male deticky. Kope linuxakov co poznam, je cely LinuxFest na smiech, takze sa nemas moc cim chvalit
Ja tu vetu nepouzivam, kedze som linux po 8 rokoch vyhodil von oknom a uz mam nejaky ten piatok len Windows (teda ak neratam shell acounty, ktore pouzivam).
@tommyhot hmm ti si majster sveta !! ked povies ze Tomaš Srnka, Tomáš Lehocký,Ladislav Michnovič,Michal Sedlák a Samo Steinhubel su lamery naozaj sa zamysli nad sebou co tu trepes a co mas proti Stanovi.H ? myslim ze oproti tebe ma viac rozumu a ta kopa linuxakov co poznas to budu asi taky linuxaci ako si ty teda banda hlupakov ktora si mysli ze je najmudrejsia na svete.
@linuxacik nechcel si sa nahodou uz nevyjadrovat? Nejako si seres do huby nemyslis?
Co mam proti stoferekovi? Nic, len ze sa hra na masta linuxaka a pri tom je to obycajny lamer. Prednasky stoja za hovno, lebo sa ani vyjadrovat nevie a vysvetluje to ako prvakom v skolke. To ma byt LinuxFest? Ma viac rozumu? A co je na nom take rozumne? Ze na linuxos zalozi topic na ktory si z druheho nicku sam odpoveda?
Tych ludi nepoznam, ale zjavne musia byt velmi velmi zufaly, ked dovolia stoferekovi robit prednasky. A preco? Len za to, ze chyti ubuntu, zmeni mu pozadie a tvari sa aky on je programator ked "spravi" nove distro?
Ta kopa linuxakov su blackholaci z irccka, ktori toho nalinuxovali a na unixovali viac nez ty si naprdel do ducny.. Ak su toto pre teba hlupaci, tak preco chodis na blackhole? Staci povedat a velmi rad ta odtial zmazem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
A hlavne chcem zistiť, či to nie je kompom. To by som sa zbláznila. :´(
a preto jej radšej odporúčim mac ako ubuntu
tak, či tak, je to stále linux a preto je relatívne nepoužitelný pre bežné dievča, ktoré chodí na net, fotí a robí s photoshopom
treba skontrolovať aj také základné veci ako funkčnosť routera (prines iný notebook, a skús či to pôjde), funkčnosť wifi na notebooku (navštív nejaký hotspot), vzdialenosť od vysielača
možno je to dielo nejakého malweru. aký máš antivir a firewall?
prvoužívateľ sa zľakne odlišného okna prieskumníka a už je to chaos? vista nie je chaos. je to len trochu inak usporiadané, a aj to len naoko. napríklad cesty k systémovým súborom či súborom užívateľa sú vlastne rovnaké.
a toto: "Navyše aj bratranec vravel, že..." je akože pre koho smerodajné, že tvoj bratranec niečo povedal?
okrem toho tam máš GIMP, ktorý je tak trošku photoshopu príbuzný
takto : vista a xp funguju na podobnom systemovom jadre, je teda pravda, ze niektore cesty su totozne
k viste Buisness sa dodava standartne CD na downgrade, .tj. legalna moznost prejs na XP professional 32 bit, v konecnom dosledku je to jedno, ale k notebooku by malo byt dodane tzv recovery CD samotneho win. cize to downgradove CD + CD, na ktorom su vesere drivery od zvukovky,grafiky, wifi, disku, vsetkych vstupnych a vystupnych zariadeni,..
cize odporucam pouzit reinstall tych spominanych driverov, ako tu bolo poradene, alebo pozriet sa pocitacu priamo na zubok, resp. na modem (wi-fi kartu), ktora je umiestnena na spodku notebooku s odsrofovatelnou krytkou a pozriet sa, ci nie je vytiahnuta, resp. povytiahnuta antena, co sa stava bezne
keď je ten notbúk HP tak môžeš meniť celú základnú dosku aj mne toto robí
@takzvany Napríklad Google, že koľko výsledkov na stránke mi má zobrazovať. Raz som akosi vypla cookies, ale potom som to znova zapla a odvtedy to nejak blbne.
A ohľadom tej Visty, tak ja ju proste nechcem, ale to je teraz jedno.
@krutafunebracka XP mrzne a pada hocikedy, kedze tam len prvykrat zaviedli preemptivny multitasking, ktory ani z daleka nefunguje tak ako na Viste, ci na Win 7. (ak chces mozem ti potom ozrejmit o co ide). Vista narozdiel od XP mrzne a pada uz len vtedy ak mas chybny hardware, chybny driver, alebo pouzivas nepodporovany software. Sprava pamati a aj procesov je na uplne inej (vyssej) urovni, preto naozaj nechapem preco si downgradovala na XP.
Poprosim aby tu ludia, ktori sa nevyznaju do OS nerozpravali o tom, ako Vista zerie pamat a bla bla bla. Ano robi to aj Win 7, robi to aj Mac OS X a vlastne vsetky dalsie UNIXy (aj linuxy). O tom je sprava pamate. Nacachuje sa vsetko co by eventuelne mohlo byt neskor spustene a tym padom je odozva celeho systemu rychlejsia. Ak je malo pamate, tak sa to co je nacachovane z pamate odstrani a ulozi sa tam to co treba.
No pochval sa nam, kto je Michal Sedlak, aky mas linux a co vsetko si pre neho spravil. Ano nastudoval som si linux na wikipediE (pises jak madar), a co mi este povies?
Btw nauc sa gramatiku, linuxaci zvycajne nie su analfabeti takeho kalibru ako ty..
P.S. nezabudni napisat Windows sucks, Linux rulz aby si mohol po vecernicku v klude zaspat
Btw tu vetu pouzivaju dementi ako si ty ja proti Win nic nemam len mi nesedi
P.S dalej sa uz vyjadrovat nebudem takze nemusis tu uz pisat nic neni som zvedavy na teba a tvoje priblble komenti a mimochodom tato diskusia mala riesit nieco uplne ine !!!!
Ja tu vetu nepouzivam, kedze som linux po 8 rokoch vyhodil von oknom a uz mam nejaky ten piatok len Windows (teda ak neratam shell acounty, ktore pouzivam).
Co mam proti stoferekovi? Nic, len ze sa hra na masta linuxaka a pri tom je to obycajny lamer. Prednasky stoja za hovno, lebo sa ani vyjadrovat nevie a vysvetluje to ako prvakom v skolke. To ma byt LinuxFest? Ma viac rozumu? A co je na nom take rozumne? Ze na linuxos zalozi topic na ktory si z druheho nicku sam odpoveda?
Tych ludi nepoznam, ale zjavne musia byt velmi velmi zufaly, ked dovolia stoferekovi robit prednasky. A preco? Len za to, ze chyti ubuntu, zmeni mu pozadie a tvari sa aky on je programator ked "spravi" nove distro?
Ta kopa linuxakov su blackholaci z irccka, ktori toho nalinuxovali a na unixovali viac nez ty si naprdel do ducny.. Ak su toto pre teba hlupaci, tak preco chodis na blackhole? Staci povedat a velmi rad ta odtial zmazem.
@31 co mas za router? mas nainstalovany SP3?