Hello tak by ma zaujímalo, či tam niekto z vás chodí, či je to ťažká škola a či je ťažké sa tam dostať Mňa zaujal manažment podniku alebo ekonómia podniku. Chodí niekto na tento odbor? a tiež by ma zaujímalo ako je to tam s jazykmi, aké sa tam učia.
SPU, Fakulta ekonomiky a manažmentu. Pekné je tam chodiť, ale horšie sa tam dostať. Moja rada ak máš o tú fakultu záujem priprav sa poriadne na prijímačky a hlavne choď na prípravné kurzy + knihy čo budú na DOD v predaji, lebo časť prijímačiek..... ekonómia a ekonomika je iný zaberák, málo kto to urobí .... lebo tézy prídu v pohode, že ekonomika a hlavne mikro, no realita bude iná samé makro .... .
@austin1991 na prípravné kurzy chodím už do BA aj to len na matiku,lebo z ekonómie idem maturovať a tam sú iba nejaké základy ekonómie,lenže zase z tej matiky moc nemám tak neviem čo z toho bude.Skôr som si tú NR chcela dať ako poistku,ale tak teraz už určite nie len tak A z tej makroekonómie tam čo také býva?a DOD bude kedy?
Tak to si veríš ak si myslíš, že s vedomosťami z maturity z ekonomiky, manažmentu, účtovníctva, marketingu a daňovníctva, bankovníctva.... spravíš prijímačky na EUBA, Žilinskú alebo SPU, nehovorím sú výnimky, ale tých je fakt málo.... A neviem kedy je DOD to ma nezaujíma .... A makro bývajú zkladatelia nejakej teória, vyrátaj cenu pozemku podľa Charlsa XY, cena žita sa zvýšila o toľko o koľko sa zníži cena jačmeňa a zakresli krivku ponuky a dopytu ..... na tento štýl sú otázky z makra ..... PIČOVINY na n-tú Veľa šťastia Ale ak sa budeš učiť a pôjdeš na kurzy nemal by byť problém ..
no, ja som robila prijímačky na FEM, síce pred 5 rokmi, ale robila... a ekonómia, pokiaľ som sa učila z knihy na prijímačky, ktorú som si kúpila, bola úplne v pohode a tú som spravila bez problémov (ale jazyk som nespravila, čo mi však neprekážalo, lebo som tam aj tak nechcela ísť)
nie su tam 4 svetove jazyky. to je len svetovy jazyk A,B,C,D.... to je jeden svetovy jazyk ale a,b,c,d...su urovne.kazdy semester mas jednu uroven ale keby chces nie je problem sa zapisat na viac jazykov
@austin1991 ale ja netvrdím že mi na to stačia vedomosti z maturity, jasné že si aspoň objednám tú knihu čo tam majú na prípravné kurzy a budem sa to z tej učiť ale to je na EUBA, a ja si nemienim na každú školu zvlášť objednávať knihy všetky možné
@ohavnost aha no vidím že tie knihy dosť pomôžu, ale tak ja eštelen uvažujem či si podám na túto školu vôbec prihlášku a tiež budem brať ako prvoradú skôr tú EUBU z tej už mám aj knihy a aj už sa pripravujem...
@anniedecadence hej veď v poriadku, môže to tak byť ja nepoznám nikoho kto tam chodí tak ani moc neviem ako to tam funguje...
@barbydka jaaj jasné už rozumiem, veď to sa mi nezdalo, že by tam boli 4 jazyky hneď
tak ja som robila tie prijimacky minuly rok...a je to pekny zaberak...4 roky ekoomie na strednej mi nejak zvllast nepomohli...otazky boli presne z toho co by som nikdy necakala ze niekto povazuje za dolezite na prijimacky, take statnicovky pomalicky DDD dojala ma jedna holka ktora odovzdala test asi po piatich minutach, cely vyplneny, s usmevom na tvari( zatial co ja a kolegovia okolo mna sa pekne potili a mali slzy v ociach) a toho pana co bol v komisii pozdravila pri odchode "ahoj a dakujem " ... vtedy mi bolo jasne, ze spu nie je VS pre mna.. len tolko
Brat mal knihy len na EUBU, prípravný kurz z EUBY, na prijímačky SPU šiel len na skusy, a bol prijatý. Neučil sa na gympli bohvieako, nedal €, no matiku i jazyk má super. Tak asi tak. Ale išiel na EUBU nakoniec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@ohavnost aha no vidím že tie knihy dosť pomôžu, ale tak ja eštelen uvažujem či si podám na túto školu vôbec prihlášku a tiež budem brať ako prvoradú skôr tú EUBU z tej už mám aj knihy a aj už sa pripravujem...
@anniedecadence hej veď v poriadku, môže to tak byť ja nepoznám nikoho kto tam chodí tak ani moc neviem ako to tam funguje...
@barbydka jaaj jasné už rozumiem, veď to sa mi nezdalo, že by tam boli 4 jazyky hneď