Prosím pomôžte mi, kde si mám dať prihlášku???.... na fakulte ekonomiky a manazmentu na SPU v Nitre....ekonomika podniku, manazment podniku alebo obchodné podnikanie...??? Dikes vopred...
moja zlata...ak si labilna, daj si prasulky...ja som to myslela, tak, ze na ktorom z tychto odborov je to najviac v pohode...ci niekto nema skusenosti a tak....tak ak nie si ochotna pomoct, tak sa prosim ta nevyjadruj, nestojim o tvoj nazor...dakujem
ja viem co chcem studovat moja...ved vsetko je v podstate o tom istom...ale pre mna sú dolezite aj male rozdiely, najma co sa tyka predmetov ako matika, cudzi jazyk a tak....a inak, ty co studujes, ak to nie je tajomstvo?
@muffinuska1 no jasne...aj do BA na narodohospodarsku fakultu ale pre istotu, potrebujem si dat nejaku poistku, a tak zvazujem SPU v Nitre alebo UMB v BB
SPU vobec nie je poistka, priprav sa na to, ze ked spravis prijimacky, tak ta prijmu az v septembri(ked si das odvolanie, najprv ti napisu, ze ta neberu a potom v septembri sa im uvolnia miesta tak poprijmaju) napr. ja som bola v takej skupine ze sme tam asi 5 spravili z 30 ludi, a takto to bolo podobne aj v inych skupinach a neprijali ma (az v septembri) a jedneho chalana, ktory nespravila anglinu, tak toho prijali... treba tam mat znamych :/
Ja som nesla nakoniec do Nitry, ja som na EUBA, sem som chcela ist viac, hlavne kvoli brigade. Alee tak ked spravis prijimacky velmi dobre nad tu minimalnu hranicu tak by ta prijat mali hned na 1 krat.,, lebo ja som z kazdeho predmetu mala asi nejakych 5 bodov nad min. hranicou, ale kedze som videla ze kolko malo nas spravilo, tak som si myslela ze sanca tam je... No bohuzial, oni mozu lutovat, pretoze prichadzaju o dobrych studentov tymto sposobom... a som pocula, ze to obchodne podnikanie je najslabsie, ale neviem co je na tom pravdy...
@lluucckkaa tak urcite su v BA lepsie podmienky...o tom niet pochyb (narazam aj na brigadu)...tak mozno sa spamataju este, ale to uz bude asi neskoro D a prave na to obchodne podnikanie som chcela ist no pecka...vies, uz mi treba pomaly posielat prihlasky a ja som si stale menej a menej ista...
aj ja som mala obchodne podnikanie , aj na EUBA som mala obchodnu fakultu a vsetci mi hovorili, ze to su najslabsie fakulty a ze co taky titul a ze vela ludi co to vystuduju koncia na urade prace...: a nakoniec som sa rozhodla pre uctovnictvo/auditorstvo a som zatial spokojna, aj ked je tu viac matiky a je to o cosi tazsie..., ale realne budem mat vacsiu sancu si najst dobru pracu , aj ked to nezavisi len od titulu... A neboj ved si podaj radsej viac prihlasok a potom sa rozhodnes, uvidis ako porobis prijimacky, ako sa ti tam bude pacit a tak... ja som poslala vsade mozne prihlasky, niekde ma prijali niekde nie, aaalee na tychto prijimackach tam kde som, som sa citila najlepsie aj tak a spoznala som sa tam s ludmi, ktori su teraz moji spoluziaci a neviem, zrazu som zmenila nazor
@lluucckkaa znieš veľmi spokojne máš pravdu, celkovo je ekonomický sektor dosť preplnení, ale tak ja si neviem predstaviť, že by som mala robiť niečo iné a učtovníctvo a auditorstvo...to ta fakt obdivujem..musi to byť makačka, mne stači len uctovníctvo, co mám teraz na strednej aj to je pre mna spanielska dedina ....ja by som ocenila odbor, studijny program, kde by som nemala vela matiky, lebo teraz na SOS som jej fakt vela nemala a ani zdaleka sa napriklad nemozem porovnavat s gymnazistami
Je preplneny, ale ked si tak vezmes ekonomiku mas vsade a vzdy bude potrebna , a ja som z gymnazia, takze este ako s takym pravym uctovnictvom som sa este nestretla, iba zo zakladmi (asi preto ma este bavi skola ja som sa bala tiez velmi matiky aj ked som z gymnazia, tak nikdy som nevynikala z matiky, ale tak v pohode som dala skusku z matiky, a hlavne s tou matikou sa takmer vsade stretnes, aj ked my mame taku ekonomicku matematiku, co je urcite lahsia ako technicka, nastastie , a urcite zvladnes tu matiku, ked sa budes ucit postupne, aj ked neviem aka je matika na SPU. A kam si este chces dat prihlasku?
@lluucckkaa urcite je ta ekonomicka lahsia...nastastie D ...(nase) ...tak to ti drzim prsty nech sa ti aj nadalej dari, vela zalezi od pedagoga...pokial vie uctovnictvo dobre vysvetlit, tak mozno to neni az taky strasiak...neviem fakt D noo kam prihlasku, som si stale menej ista...ale tak zvazujem este UMB v BB...tam je ekonomika a manazment podniku...ale neviem, tiez ma to viac laka do BB...tak uz teraz zvazujem, ze si mozno dam 2 prihlasky na EUBA hoci aj na dve katedry...no cert to ber ...pokial som sa dobre docitala...tak si mozem pridat jednu prihlasku az na 3 odbory, vramci jednej katedry....takze takto by som mala na vyber zo 6...zvysim si pravdepodobnost, ze ma prijmu a navyse budem robit len jedne prihlasky, co su vlastne aj len jedne vydavky na knihy k prijmackam atd
@lluucckkaa presne tak, na SPU Ti najrpv napíšu, že ťa neberú, tak podáš odvolanie, ani na odvolanie ťa nezoberú, tak nič iné Ti neostáva len ísť na školu na ktorú ťa priali napr. do BA na ekonomickú. A ked sa už pekne krásne ubytuješ na internáte v BA tak Ti v jeden deň zazvoní telefón s tým, že milá SPUčka si to asi zrejme rozmyslela a bola by rada keby si sa stala ich študentkou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
moja zlata...ak si labilna, daj si prasulky...ja som to myslela, tak, ze na ktorom z tychto odborov je to najviac v pohode...ci niekto nema skusenosti a tak....tak ak nie si ochotna pomoct, tak sa prosim ta nevyjadruj, nestojim o tvoj nazor...dakujem
Ale prd som labilna, ale v prvom rade musis vediet co chces studovat a nie pytat sa to na fore.
Najviac v pohode je to na kazdom jednom. Hentie ekonomicke smery nieje problem studovat, ale absolutne.
financie-bankovnictvo a poistovnictvo
Ale byt tebou, asi si vyberem to obchodne podnikanie
V Prahe.
A do BA nedavas prihlasku ??
hh