Stačí aj polrok v GB na to, aby som sa naucila plynule hovoriť po anglicky?
Prosím vás o váš názor. Na jednej strane mám strach,že rok by som nevydržala a na druhej mám zase strach, že polrok mi bude málo a nebudem chcieť odísť.. čo myslíte vy? Stačí aj polrok? A USA alebo GB skôr?
tak záleží hlavne od toho, čo tam budeš robiť, ak skoro s nikým neprehodíš ani slovo, tak ani nie, ak budeš stále s niekým komunikovať, tak to určite stačí.
@bumsakalaka Nie, ale čo viem od okolia, tak napríklad ak tam niekto išiel ako au-pair a teda bol nútený komunikovať po anglicky, tak po pár dňoch ovládal angličtinu plynule, dokonca aj v nej rozmýšlal.
Ale keby si išla niekde medzi Slovákov, čechov a podobne, tak sa nič nenaučíš.
V tvojom prípade to bude záležať od toho, či so dosť komunikatívna a vytvoríš si tam priateľstvá, aby si mala s kým tú angličtinu "cvičiť", ale ak ju ovládaš dobre, tak by problém nemal byť.
moja kamarátka bola v nemecku na pol roka a naučila sa perfektne, a to si myslím, že je nemčina oveľa komplikovanejšia.
ale napríklad spolužiak, ktorý tam s ňou išiel, komunikoval dlho výhradne po anglicky a keď sa vrátili, bol medzi nimi jasný rozdiel, ona vedela a stále vie perfektne, on nie. je to iba na tebe, nezáleží na tom, na ako dlho tam ideš ale na tom, aby si sa pokúšala komunikovať.
veď aj teraz išla kamarátka, ktorá po francúzsky nevedela do FR a po mesiaci a pol rozpráva. síce na takej jednoduchšej úrovni, ale rozpráva.
@catgirl máš na mysli ten ich prizvuk? my mame na skole vsak britsku anglictinu a myslim, ze skolsky system je tam na vyssej urovni ako v USA. Bola si v Canade alebo v USA?
aaale prosim ta,aj mesiac,ked budes len kecat kecat kecat. ja som sa chytila za tyzden a to byvam s krajanmi. ale naucit ako naucit. blabotat viem,rozumiem,ale ked mam uz citat nejaku tu knihu,tak slovna zasoba v piiii. no radsej ic do ameriky,sak kto im tu rozumie v gb? ale chytis sa neboj. zalezi jak sa budes snazit
to či to stačí neviem posúdiť, to asi zaleží od toho aké máš základy, ako rýchlo sa to dokážeš naučiť, ako často ju budeš používať a podobne... ale určite by som radšej išiel do GB ako do USA a to nie preto žeby ma GB nejako priťahovala, ale preto že sa maturuje z "anglickej" angličtiny a keby si polroka rozprávala "americkou" angličtinou nachytáš zlozvyky ktoré sa budú potom ťažko odstraňovať... toť môj názor
a ak hovoris ako tak anglicky teraz, tak urcite to staci.. mne osobne staci ked som den v pritomnosti coby len jedneho anglicana a neviem sa potom zbavit anglictiny najblizsii tyzden
Mam známeho čo tam bol rok a pracoval a býval zo Slovákmi a angličtinu si zlepšil fakt minimálne. Takže závisí od okolnosti ak by si šla na nejaký intenzívny jazykový kurz tak myslím že áno.
Jasné bola a tak isto aj v Anglicku a poznám ten rozdiel americká angličtina je omnoho lepšia ako tú čo nás učia v škole tou sa vôbec nedá dorozumieť poriadne v Anglicku. A áno myslela som ten ich prízvuk!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ja určite odporúčam GB a tak keď nie pol rok ani rok, skús na 9 mesiacov
@mirkova ty si uz bola?
Ale keby si išla niekde medzi Slovákov, čechov a podobne, tak sa nič nenaučíš.
V tvojom prípade to bude záležať od toho, či so dosť komunikatívna a vytvoríš si tam priateľstvá, aby si mala s kým tú angličtinu "cvičiť", ale ak ju ovládaš dobre, tak by problém nemal byť.
a nie nestaci
@d170 ďakujem za pomoc. A ešte sa ťa môžem spýtať či skôr USA alebo GB?
ale napríklad spolužiak, ktorý tam s ňou išiel, komunikoval dlho výhradne po anglicky a keď sa vrátili, bol medzi nimi jasný rozdiel, ona vedela a stále vie perfektne, on nie. je to iba na tebe, nezáleží na tom, na ako dlho tam ideš ale na tom, aby si sa pokúšala komunikovať.
veď aj teraz išla kamarátka, ktorá po francúzsky nevedela do FR a po mesiaci a pol rozpráva. síce na takej jednoduchšej úrovni, ale rozpráva.
@kaylee prečo práve vo Fínsku? Cez akú agentúru si šla?
neviem, či polrok stačí, ale ja keby mám ísť, tak idem už na celý rok (vlastne, ono sa to ani nechodí na celý rok, myslím, že len na 9-10 mesiacov).
a podľa mňa GB
a ak hovoris ako tak anglicky teraz, tak urcite to staci.. mne osobne staci ked som den v pritomnosti coby len jedneho anglicana a neviem sa potom zbavit anglictiny najblizsii tyzden
V živote som počula troch Slovákov pod 40 rokov, vrátane seba, hovoriť s chabým pokusom o britský akcent, a všetci normálni si z nich robili piču