Stalo sa vám niekedy že sa s vami začal rozprávať uplne cudzý človek? Myslím ked ste napríklad niekam išli pešo a niekto vás zastavil, alebo v autobuse vo vlaku? Alebo si vás niekto z niekým pomýlil a vy ste ho v tom nechali?
Jasne, ze ano a myslim si, ze na tom vobec nic zvlastne nie je ked sa ti prihovory cudzi clovek, podla mna je to fajn ked niekto dokaze tak bezprostredne komunikovat s hocikym, ved na to mame usta aby sme sa rozpravali a vobec nevadi ked je to s niekym cudzim na ulici, to neznamena, ze ked je niekto cudzi tak sa s nim nemozeme rozpravat. Ale v dnesnej dobe asi nejako viazne komunikacia medzi ludmi ked sa tomu niekto cuduje.
@stratenaaexistencia : ja sa tomu nečudujem, len je to zvláštne mne osobne sa to už dlho nestalo , alebo najlepšie ked ti niekto zvolá a začne ti nadávať alebo rôzne sms-ky
Vela vela slovakov ma pritom chut sa spontanne porozpravat, ale bariery su niekedy fakt velke.
Si skuste vsimnut ludi vo vlaku, si prisadnete, usmejete sa, a dany typek zacne krutit ocami po celom kupe, po Vas, von oknom, na seba... Ma chut sa rozpravat ale nevie zacat bo blok ...
Myslim ze takato spontanna komunikacia je fakt super
pár krát sa my to stalo , ale pametám že raz ma zastavil jeden človek (angličan asi) a pýtal sa ma na cestu lebo niekam chcel ísť , otázke som rozumela len ta odpovedať bola noo
Áno,niekedy mám pocit že tých ľudí priťahujem. Aj dnes, zastavila ma pani na ulici,že slečna buďte taká dobrá napíšte mi adresu ja na to nevidím,a ja nato nechápavo že čo ?, a ona už mi podávala papier, ceruzku,a mobil (akurát vtedy s niekým telefonovala), so slovami,tam vám nadiktuje pán,tak som si vzala telefón,oprela papierik o novinový stánok,pánko mi diktoval,napísala som jej to veľkým paličkovým písmom a bolo
jeden angličan v košiciach na zastávke, najprv ma oslovil, že sa stratil a nevie kde ma ísť, tak som mu povedala, že to tu veľmi nepoznám, nech sa radšej spýta niekoho iného, a potom si ma k sebe ešte raz otočil, a povedal mi, že som veľmi krásna a či nemôže ísť so mnou
ale už mi prišiel bus, smutne som na neho pozrela a nastúpila, tak mi potom ešte zakýval
óóóóó
@coleshepter : no ja som raz rozprával s jednou učitelkou angliny v bratislave na železničnej stanici kecali sme asi dve hodinky bola zo spišskej novej vsi pekná bola a aj mudra potom ma mrzelo že som si aspoň Fb navypýtal
vkuse so mnou komunikujú starí ľudia v autobuse... a dozvedám sa celkom zaujímavé veci
ako minule jedna babka:
"A cigáni mi z balkóna ukradli bicykel aj okuliare, tak si teraz idem po nové.."
alebo vo vlaku mi nejaký pán začal opisovať, aké mal problémy so svojou priateľkou a že ho nechala kvôli inému
@regan najlepšie sa sťažuje cudzím ľuďom, preto ti radím, nikdy sa nepýtaj pani upratovačky, ako sa má
no a ja tak vlakom ani busom nezvyknem, skôr teraz s cudzími ľuďmi v aute, tak tam treba vždy pokecať, nech nie je ticho
minule som takto narazila na vojaka z kasární čo mal v aute sekeru a bejzbalku a vravel, že sa živí zabíjaním ľudí mala som dosť, obzvlášť keď to stočil do lesa nečakane
@regan vystúpil, prešiel dozadu a otvoril moje dvere
už som myslela, že ma vytiahne von z auta
ale chcel len podať bundu
lebo on vkuse fajčil, pil energeťáky a chodil šťať
už nikdy viac, bolo to dosť stresujúce
včera sa mi typeček v ružinove prihovoril ze mam pekne kerky zacali sme sa rozpravat kecali sme asi polh kym som dosla k dveram panelaku tam sme este chvilu kecali nakoniec sme sa dohodli ze ho idem tetovat dala som mu FB ..alebo predvcerom vecer na namesti cakam na autobusovej zastavke pride ku mne nejaky typek ze ahoj...cau.. naco cakas na bus?...ano ..
(v tej chvíli som si pomyslela ze nie na koňa)
no a vo vlaku pravidelne ked cestujem do ba len dnes to bolo nejake prispate všetko
@regan vie moje fb, ja viem jeho fb tam sa taký odvoz predsa vybavuje
šak aj stále ľutujem tie dievčatá, ktoré sa ho pýtajú či ich nezvezie
aj jeho telefónne číslo mám, keby mi nabudúce trebalo zviesť ale nevytočím už
@coleshepter : tak takeho si teda viem živo predstaviť ja ked som išiel na stopa tak mi zastavil jeden na kabriolete a rozprával mi že tiež raz šiel nastopa a kabrioletom atak sa mju to auto zapáčilo že si ho neskôr kupil
pár krát sa mi to stalo, ale boli to skôr starí ludia čo sa cez deň nudia.. jeden sused je taký, že celý deň chodí po vonku a zastavuje ludí na krátky pokec
@regan ta keď mal na to bubáky, mohol si dopriať
mne by stačila aj lada niva a vodičák k tomu, aby som sa mohla dostať domov a bez stresu, že či ten čo ma povezie, nebude magor náhodou
@coleshepter : no hej bol to nejaky podnikatel a stalo sa mu to ked ešte študoval už som išiel vela krát na stopa ale vždy su tie zážitky ine.. niekto je celu dobu ticho a niekto usta nezavrie uplne nice boli raz dve ženske totalne zvedave
ano, bežen sa to stáva, v autobuse si prisadne staršia pani/pán a spustí monolog alebo s azačne pýtať kde chodim do školy a taketo alebo aj na zastávke ... bežne tam staré tetky prídu , je tam kopa ľudí a ona začne "ah to je ale teplo/zima/vietor.." .... ked sa nikto neozve tak zase "ah či sa potím/je mi zima/skoro ma odfuklo" a to s auž niekto ozve že "aj ja" a potom sa pustia do debaty o počasí, dôchodku a tak ale ja nezvyknem odpovedať kým sa ma vyslovene niekto niečo konkretne neopýta
necestujem casto vlakom, ale ked, tak sa mi skoro vzdy niekto prihovori... zvycajne nejaki starsi ludia, co nedovidia na tabule a tak... v autobuse malokedy, ale aj to sa mi stalo... v MHD alebo na ulici vobec...
najlepsi zazitok mam ale s takym starsim parom dochodcov, uzasni ludia! na nic sa nestazovali, plni dobrej energie, lasky, siroke usmevy...
stalo,neprekaza mi to, podozvedam sa zaujimave veci zo zivota inych fakt
dnes sme sa sli s frajerom prejst a zastavila nas starsia pani a poziadala nas,nech ju odfotime a nasledne nam začala rozpravat svoj zivotny pribeh ako bolo to mile, ale tak..nenazvala by som to zrovna dialogom.
raz v pondelok som šla do školy s náladou pod psa a jeden ujo sa mi prihovoril a začal mi hovoriť,že sa mám usmievať a že všetko dobre dopadne civela som naňho ako blb,ale potom som sa ozaj celý deň usmievala
@regan o tej tetke? ze dosla do nasho mesta,aby videla jednu cast z neho, kedysi tu zila jej dcera,ktora sa ale prestahovala, mala tu len frajera,ale sa rozisli, on bol zly chalpec, ona chudatko, teraz byva dcera niekde inde,ale ona ma to mesto stale rada a chela nejaku pamiatku a potom sa nas spytala ako sa dostane do Tesca, lebo tam maju dobre akcie a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Si skuste vsimnut ludi vo vlaku, si prisadnete, usmejete sa, a dany typek zacne krutit ocami po celom kupe, po Vas, von oknom, na seba... Ma chut sa rozpravat ale nevie zacat bo blok ...
Myslim ze takato spontanna komunikacia je fakt super
ale už mi prišiel bus, smutne som na neho pozrela a nastúpila, tak mi potom ešte zakýval
óóóóó
ako minule jedna babka:
"A cigáni mi z balkóna ukradli bicykel aj okuliare, tak si teraz idem po nové.."
alebo vo vlaku mi nejaký pán začal opisovať, aké mal problémy so svojou priateľkou a že ho nechala kvôli inému
ale určite začni
no a ja tak vlakom ani busom nezvyknem, skôr teraz s cudzími ľuďmi v aute, tak tam treba vždy pokecať, nech nie je ticho
minule som takto narazila na vojaka z kasární čo mal v aute sekeru a bejzbalku a vravel, že sa živí zabíjaním ľudí mala som dosť, obzvlášť keď to stočil do lesa nečakane
už som myslela, že ma vytiahne von z auta
ale chcel len podať bundu
lebo on vkuse fajčil, pil energeťáky a chodil šťať
už nikdy viac, bolo to dosť stresujúce
(v tej chvíli som si pomyslela ze nie na koňa)
no a vo vlaku pravidelne ked cestujem do ba len dnes to bolo nejake prispate všetko
šak aj stále ľutujem tie dievčatá, ktoré sa ho pýtajú či ich nezvezie
aj jeho telefónne číslo mám, keby mi nabudúce trebalo zviesť ale nevytočím už
@coleshepter : určite jazdí ako šialenec
mne by stačila aj lada niva a vodičák k tomu, aby som sa mohla dostať domov a bez stresu, že či ten čo ma povezie, nebude magor náhodou
ale hej, často, a v baroch sa mi to stáva
najlepsi zazitok mam ale s takym starsim parom dochodcov, uzasni ludia! na nic sa nestazovali, plni dobrej energie, lasky, siroke usmevy...
dnes sme sa sli s frajerom prejst a zastavila nas starsia pani a poziadala nas,nech ju odfotime a nasledne nam začala rozpravat svoj zivotny pribeh ako bolo to mile, ale tak..nenazvala by som to zrovna dialogom.
@ luuuc8659: tak asi mal pravdu?
just talk to each other, learn to coexist
Ludia by sa mali riadit tymto videom imho
Nebat sa komunikacie s cudzimi