Ako vyriešiť zdravotné poistenie. Vyradili ma z úradu, keď som si bola zarobiť v zahraničí inak to nešlo teraz tam nie som nejakých 45dní a kým si nenájdem zmluvu musím to zaplatiť zdravotke. Ale je to zbytočnosť tak nejaké rady ako sa tomu vyhnúť ??
ked niesi na urade prace alebo niesi zamestnaná tak si vedená ako samoplatitel zdrav. poistenia takže si musiš platit cca 56e mesačne alebo tak nejako je to... nevyhneš sa tomu a bude sa ti to len a len nabalovat, mal som rovnaký problem ked som bol v zahraničí tak musela ist moja mama na zdravotku a zaplatit to zamna inak exekutor a uroky
@yoss bezdomovcom to nabieha ako dlh minule som videl ako sa bezdak chcel vratit do spoločnosti a zistil že ma asi štvrt milionka sk dlh na zdravotke tak sa nato vysral
nie je to až tak veľa že by sa to nedalo za ten mesiac - dva zaplatiť... osobne neviem či je vôbec dobré to že je zdravotné poistenie povinné alebo nie... ale kedže je tak je lepšie si to zaplatiť ako poisťovni niečo dlhovať...
@tomi4050 toto je inak veľmi smutné.. taký ľudia prakticky ani nemajú šancu sa vyhrabať zo špiny do ktorej sa dostali (možno niekedy ani nie vlastnou vinou) lebo štát im to sám nedovolí... heslo života: plať alebo skap...
v prvom rade sa im preukáž dokladom odkedy - dokedy si pracovala v zahraničí, tú dobu im nemusíš platiť nič, avšak každý jedeň deň, kedy si nebola nikde zamestnaná ani na Slovensku, ani v zahraničí si musíš uhradiť...akonáhle si prišla na Slovensko, mala si bežať na úrad práce a dať sa tam evidovať, nemusela by si teraz riešiť tých 45 dní... potom existuje ešte jeden prípad, nemusíš ísť nutne pracovať do zahraničia, stačí, keď vycestuješ do zahraničia aspoň na polroka a uzavrieš s nejakou komerčnou spoločnosťou zdrav. poistku, tou sa musíš preukázať na tvojej poisťovni, prípade im poslať e-mail, kde do prílohy priložíš zmluvu a budeš oslobodená od platenia, ale musíš spĺňať lehotu 6 mesiacov, o tomto veľa ľudí ani nevie...ja som cestoval do zahraničia xy krát a musel som sa tiež zapodievať týmito vecami...
Ja som si neplatil zdravotne kedysi (bol som mlady a sprosty) a potom mi naratali nejakych 120 tisic korun. Tak spm to zaplatil. Este mi dakych 15000 Sk odpustili... co som necakal.
@zajkousko pre mňa to nie je moc, len mi to príde proste také platiť dačo štátu, ale to možno preto, že som bola donedávna študentka a nevedela som čo sa vlastne robí okolo mňa a mám frajera ten sa celý deň hrá a večer ide na pivo nie aby mi platil zdravotku ale je to láska
Krd si sa vratila a chces tu ostat musis vypovedat zmluvu s byvalou zahranicnou zdravotkou a k datumu ukoncenia sa tu mozes zahlasit , ked tam budu nezrovnalosti v datumoch mozes mat pokutu tisice €€... Ked som sa vratil z uk tiez som s tym mal problem ale 3 telefonaty to vybavili ( tak teda aspon dufam !!, ak ma teda nikto na druhej strane neoklamal, lebo na oficialne tlacivo (co chcely v dovere) by som podla anglickej operatorky cakal par mesiacov - a to sa mi nechcelo
zle som ta pochopil. Ak chces aby ti niekto preplatil tych 45 dni - ked si na sr nebola na up evidovana tak tu nic , ak si si v zahranici nevybavila zdravotne poistenie (ak si mala zahranicne treba to nahlasit tvojej zdravotnej poistovni ) a ani si tam nerobila ale aspon si sa evidovala na nejakom urade prace tak by som vyskusal kontaktovat ich , ak je to takto asi to budes musiet zacvakat, ja som takto isto dlzny 1 mesiac unionu - a ta ich pracovnicka mi po dlhsej konverzacii povedala ze je mala sanca ze sa to moze ,,stratit'' - ja som to nezaplatil , riskol tak uvidim
@xy12345 no nič iné mi nezostáva iba to tam dať budem menej piť trošku pošetrím zdravie aaaa tiež majú v tom bordel, lebo keď som tam bola mi povedala, že mi ešte žiadny dlh nenabehol, že vraj som ešte študentka, čo nie som. Strašneeeeeeeeeeee nerada vybavujem nejaké takéto úradné veci, ale tak bohužiaľ som rada, že sa mi toto všetko deje, lebo na to kašlem, berem výplaty a čo sa papierov týka tie sú pre mňa nepodstatné, no naučím sa do budúcna čo treba a čo nie, že to nie je len tak na kúrenie
tomu sa nevyhnes a radim ti cim skor to zaplatis tym lepsie pre teba a pocitaj ze ti daju aj uroky z omeskania. Vela statstia. Mne za 3 tyzdne co som bol vyradeny z evidencie prislo platit 50 eur tak bacha na to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
teraz je zdravotné už od nového roka vyše 60,- €